De Thaise keuken kent voldoende gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Dat geldt ook voor Kaeng pa, jungle curry, uit het Noorden van Thailand.

Kaeng pa (Thais: แกง ป่า) wordt ook wel boscurry of junglecurry genoemd en is een typisch gerecht uit het Noorden van Thailand. Sommigen noemen het gerecht ‘Chiang Mai jungle curry’.

Het is een curry-variëteit die, in tegenstelling tot veel andere Thaise curries, meestal geen kokosmelk bevat, omdat kokosnoten van nature niet voorkomen in de regenwouden in het noorden van het land. Dit gerecht is dan ook prima geschikt voor mensen met een dieet van weinig verzadigd vet. Er zijn echter wel varianten die kokos bevatten.

Kaeng pa is een zeer pittige en waterige curry met een kenmerkende volle smaak. Ingrediënten zijn meestal: kaffir limoenschil en bladeren, citroengras, groene peperkorrels, laos, knoflook, erwten, aubergine en chili. Het werd oorspronkelijk bereid met wild zwijn, maar wordt nu meestal bereid met varkensvlees of kip.

Probeer het gerecht zeker eens uit als je in het Noorden bent. Om de Thaise junglecurry in Bangkok te proeven, kan je naar een restaurant met de naam Ran Gaeng Pa Sriyan (ร้าน แกง ป่า ศรี ย่าน). Gelegen nabij de Sri Yang-markt in het Dusit-district van Bangkok. Ze serveren enkele van de beste junglecurry’s in de stad. Naast junglecurry bevat het menu ook een uitgebreide mix van andere heerlijke Thaise gerechten, waaronder Noord-Thaise specialiteiten.

Zelf bereiden, kan natuurlijk ook:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website