Thailand was eens beroemd om de prachtige eilanden met ongerepte stranden. Helaas zul je tegenwoordig steeds beter moeten zoeken om dergelijke paradijsjes te vinden. Gelukkig zijn ze er nog wel.

Wil je geen rijen strandbedjes zien dan hoef je niet eens zo ver te reizen. En wanneer je in Hua Hin verblijft ben je er zo: Koh Talu, een klein en ongerept eilandje op slechts 6 uur van Bangkok. Op Koh Talu zal je slechts één hotel aantreffen. Dit privé-eiland wordt vooral bezocht als dagtrip vanuit Cha-Am en Hua Hin.

Koh Talu, ook wel bekend als Talu Eiland, is een prachtig, privaat eiland gelegen in de Golf van Thailand. Het eiland ligt op ongeveer 20 kilometer van de kust van Prachuap Khiri Khan provincie, in het zuidelijke deel van Thailand.

Wat Koh Talu zo bijzonder maakt, is de adembenemende natuurlijke schoonheid. Het eiland heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna, zowel op het land als in het water. Met zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en verscheidenheid aan tropische vissen, is het een paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers. Ook vind je er verschillende soorten zeeschildpadden, die gebruikmaken van de stranden van het eiland om hun eieren te leggen.

Het landschap op Koh Talu is minstens zo indrukwekkend, met glooiende groene heuvels, dichte vegetatie en prachtige stranden met fijn wit zand. Er is een groot bosgebied op het eiland dat de thuisbasis is van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder verschillende vogelsoorten. Op het eiland zijn een aantal activiteiten te ondernemen. Zo kun je er uitstekend wandelen en fietsen. Er zijn verschillende routes beschikbaar die je door de prachtige natuur leiden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor kajakken, vissen, en zelfs voor een boottocht om de omgeving vanaf het water te bekijken.

In termen van accommodatie, heeft Koh Talu een luxe eco-resort dat zich richt op duurzaam toerisme. Het resort biedt comfortabele bungalows met een prachtig uitzicht op zee. Ze bieden ook verschillende activiteiten aan, zoals duiken, snorkelen en kajakken.

Het eiland Koh Talu

Op het eiland zijn drie baaien met oogverblindende witte stranden. Zeker een aanrader is de hoge klif met op e top een spectaculair viewpoint. Het zeewater rond Koh Talu is rijk aan vis en het is een van de belangrijke plekken voor de vissers in de Golf van Thailand.

Activiteiten op Koh Talu

Op het eiland staat een opvangcentrum voor schildpadden die de jonge beestjes weer uitzetten in de zee. Het is mogelijk om daar bij te zijn wat een bijzondere en unieke kans is. Natúúrlijk kan je ook prima snorkelen en duiken. ‘s Avonds kan je er naar livemuziek luisteren. wordt gespeeld en overdag kan je ook altijd een heerlijke massage nemen. Geniet van het uitzicht door naar het viewpoint te klimmen.

Naar Koh Talu

Reis vanaf Bangkok of elders naar Hua Hin. In Hua Hin zit het kantoor van Koh Talu Resort en hier kan je een dagtrip boeken. Dat kan ook bij reisorganisaties zoals Green Wood Travel. Overnachten op het eiland is erg duur (vanaf 6.000 Bath). Een dagtrip is daarom goedkoper en voldoende om je even in het paradijs te wanen.

Video: Koh Talu

Bekijk hier de video over Koh Talu:

1 reactie op “Koh Talu, paradijselijk eilandje in Thailand (video)”

  1. Hugo zegt op

    Lijkt me moeilijk haalbaar in 1 dag,
    Hua Hin – Koh Talu is 170km heen, daar de je al vlug 3 uur over, dan nog de boottocht heen en terug het eileand en weer 170 km terug naar Hua Hin..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website