Melding: Hans
Betreft: Immigration Ubon

Hierbij mijn wederwaardigheden bij “immigration” in Ubon. Een half jaar geleden kreeg ik als antwoord op mijn vraag bij “immigration” of een maandelijkse storting van minimaal 65.000 baht vanuit het buitenland op mijn Thaise rekening voldoende was. Ja, dat was voldoende maar ik moest wel van elke maand een printje maken. Thuisgekomen ging ik direct aan de slag omdat middels internet banking – althans bij de Bangkok Bank – de transacties alleen van de laatste 6 maanden oproepbaar zijn.

Onlangs ben ik naar “immigration” gegaan voor de jaarverlenging en werd daar geholpen door een jonge ongeuniformeerde vrouw die het voorwerk deed door na te gaan of alle papieren wel in orde waren. Na alles zorgvuldig doorgenomen te hebben kreeg ik te horen dat er ook nog een bewijs nodig was dat de overboekingen legaal waren: geen zwart geld dus en ook niet afkomstig van terugboekingen naar Nederland. De achterliggende reden was mogelijk dat ze er zeker van wilden zijn dat ik niet leefde van in Thailand verkregen inkomsten.

De volgende dag ging ik terug met 12 uitgeprinte maandspecificaties van mijn pensioenfonds plus als extra de jaaropgave. Dit keer werd ik geholpen door een geüniformeerd persoon die alle papieren doornam en vervolgens overal een stempel op zette. Daarna moest ik alles met mijn handtekening opsieren. Bijna klaar, dacht ik, maar toen kwam het nieuwe locatiehoofd en die nam ook nog eens alles door. Zij was helaas niet tevreden en liet mij weten dat ze van de bankafschriften officiële versies moest hebben. Een beetje overdreven in mijn ogen want de bedragen in mijn printjes kwamen natuurlijk overeen met die in mijn meegebrachte bankboekje. Ze nam ook geen genoegen met de maandspecificaties van het pensioenfonds omdat die in het Nederlands gesteld waren. Toen ik haar erop wees dat op die specificaties duidelijk mijn rekeningnummer bij de Bangkok Bank vermeld stond kreeg ik een beslist “no” te horen. Ook het feit dat mijn naam en adres in Thailand en het overgemaakte geldbedrag duidelijk herkenbaar waren leverde eenzelfde reactie op. Gelukkig hoefde ik niet alles te laten vertalen, ze zou genoegen nemen met één in het Engels vertaalde specificatie en de vertaalde jaaropgave. Ik droop dus weer af.

Ik had er een hard hoofd in of het in Ubon wel zou lukken om een vertaling van de Nederlandse tekst te krijgen maar een vertaalbureautje (Travel Friend) in Central Plaza maakte van beide documenten een foto en stuurde die op. Voor 2*1 200 baht kon ik de vertalingen een paar dagen later ophalen. Bij de Bangkok Bank duurde het een week en kostte het 200 baht om de gewenste verklaring voor een periode van 12 maanden te krijgen. Een ondertekend overzicht van de laatste 6 maanden had ik zonder vertraging tegen 100 baht mee kunnen krijgen maar daar zou “immigration” vast geen genoegen mee genomen hebben. In totaal dus 2.600 baht extra kosten, dat was gelukkig te overzien.

Een week later ging ik voor de derde keer naar ”immigration” en toen was alles in korte tijd gepiept.

Verder commentaar:

Iedereen was uiterst vriendelijk en correct en ik werd snel geholpen. Deden ze misschien moeilijk om mij ertoe te bewegen om wat extra’s te schuiven? Ik heb geen moment het gevoel gehad dat dat de bedoeling was. Sterker nog, het nieuwe hoofd zei zelfs dat ik beter van de 800.000 baht-regeling gebruik had kunnen maken omdat dat minder problemen zou opleveren. Later werd dat nog eens herhaald door een andere officer.

Overigens kunnen in de toekomst ook voor de 800.000 baht-regeling de touwtjes aangetrokken worden want naast die 800.000 baht moet je toch nog wat legale inkomsten hebben om van te leven. En ook daar kunnen ze natuurlijk om bewijsmateriaal vragen.

Een opmerking die daar gemaakt werd is dat al diverse farangs niet meer aan de gestelde vereisten konden voldoen en dus ook geen jaarverlenging kregen. Daar zullen helaas trieste gevallen tussen zitten maar het is wel weer een aanwijzing dat “immigration” in Ubon niet (meer) omkoopbaar is. Althans niet voor normale bedragen. Ik heb wel van een farang gehoord die zo’n 8 jaar geleden voor naar ik meen 30.000 baht een jaarverlenging kon kopen. Het jaar daarop lukte dat niet meer – althans niet meer voor die 30.000 baht – en moest hij naar Pattaya waar het toen nog wel lukte.

Samenvattend: In Ubon is het mogelijk om met maandelijkse stortingen van minimaal 65.000 baht op je Thaise bankrekening een jaarverlenging te krijgen maar daarvoor heb je wel een verklaring van de bank voor nodig over de afgelopen 12 maanden en dat kost je een week en 200 baht. Ook zal je aan moeten tonen dat die stortingen een legale bron hebben zoals een pensioenuitkering. Nederlandstalige specificaties van het pensioenfonds zullen vertaald moeten worden in het Engels en dat kost een paar duizend baht plus een paar dagen.


Reactie RonnyLatYa

Ze zijn inderdaad streng in Ubon als ik het zo lees.Je opmerking over de 800 000 Baht en het aantonen van wat je leeft is trouwens terecht vind ik. Als men dat gaat eisen sta je even ver natuurlijk, want buiten die 800 000 Baht moet je dan ook aantonen waar het geld waar je van leeft dan vandaan komt. Of je dan die 65 000 Baht maandelijks moet bewijzen, of het bedrag waar je van leeft, maakt dan op zich weinig uit.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “TB Immigration Info Brief 119/19 – Immigration Ubon – Jaarverlenging”

 1. Lung addie zegt op

  Persoonlijk maak ik gebruik van de 800K methode. Hier in Chumphon wordt ook het aantonen van het ‘leefgeld’ gevraagd. De 800K++ staat op een fixed deposit account en levert geen enkel probleem op bij de aanvaarding ervan mits het bankboekje vergezeld is van een bankstatment. Het ‘leefgeld’ daar vragen ze enkel een copy, geen bankbewijs van maandelijkse stortingen, op het Savings account voor. De overgeschreven bedragen, zowel inkomend als uitgaand spelen geen rol zolang ze maar geloofwaardig zijn. Ergens vind het het normaal dat je moet aantonen waarvan je leeft daar die 800K++ onaangeroerd jaar in jaar uit op de rekening blijft staan. Natuurlijk zal het overal wel weer anders zijn, doch hier in Chumphon gaat het op deze manier reeds jaren.

 2. peter zegt op

  was gisteren bij de immigratie van Nongkhai,jaar verlenging met 800.000 bht regeling/
  werd geholpen door een heel aardige dame daar,alles verliep heel vlot,tot dat we bij de bankzaken terecht kwamen.
  Was voordat ik bij de immigratie kwam bij de bank de benodige documenten op wezen halen kosten 300 bht.
  De officier van de immigratie vertelde mij dat het bedrag van 800.000 bht niet op mijn rekening aanwezig was voor drie maanden,waarop ik haar vertelde wanneer ik het bedrag gestort had in mijn thaise bankrekening,gelukkig kon zij dit beamen en heeft toen de bank gebeld,en na over en weer geklets te hebben was alles in orde bevonden,moet eigenlijk ook vermelden dat het bere gezellig was op de immigratie,moest regelmatig van stoel veranderen waarop een officier zij dat het hetzelfde was als stoeldansen,ik vroeg haar dan ook waar blijf de muziek dan,waarop iedereen begon te lachen,al met al best met een fijn gevoel weg gegaan.moet mijn complimenten maken aan de nongkhai immigratie zo kan het dus ook.

  • Ger-Korat zegt op

   Vaag verhaal, wanneer was het dan gestort ? De storting staat dan toch gewoon vermeld op de rekening en in het bankboekje. De ambtenaar en jij zelf kunnen dan toch eenvoudig constateren wat en wanneer dit plaats heeft gevonden.

   • peter zegt op

    2 september gestort maar was niet bij het oude saldo opgeteld,nu duidelijk.

 3. ruud zegt op

  Het leefgeld is wel een interessant punt.
  Aantonen dat je buiten die 800.000 Baht ook geld binnenbrengt en niet in Thailand geld verdient, vind ik op zich wel acceptabel.
  De vraag is alleen, wat de regels zijn voor de hoogte van dat uit het buitenland komende geld.
  Dat kan een volstrekt eigen leven gaan leiden, als daar van bovenaf geen regels voor worden vastgesteld.

  • RonnyLatYa zegt op

   Daar zijn geen regels over. Dat is iets extra dat ze lokaal beslissen.
   Maar meer dan natte vingerwerk bij diegene die het wel vragen is dat niet
   Wordt daarom maar bij weinig kantoren gevraagd omdat er geen referentiebedrag is vastgelegd.

  • Erik zegt op

   Ik ben in Nongkhai jarenlang op 8 ton gegaan en men wilde daarnaast mijn gewone bankboekje ook zien. Dus velletjes A4, dan weer enkel, dan weer dubbel, er moest een handtekening op, men deed er een nietje in en keurde het verder geen blik waardig al weet je niet of men daar later nog eens gezellig in is gaan bladeren.

   Wat Peter zegt, die ‘stoelendans’ is in Nongkhai heel gewoon. Het fotoapparaat zit daar op slechts één werkstation en dus moet je wel eens van plaats wisselen.

   • peter zegt op

    Nou ERik heb zowat op alle stoelen gezeten,ongeveer 5

  • Ger-Korat zegt op

   Deze 800.000 was toch bedoeld om aan te tonen dat je een jaar lang kan voldoen in je levensonderhoud ( in plaats van 65.000 per maand x 12 maanden). Dus zeg maar als een soort zekerheidsstelling voor je verlenging van verblijf naar de Immigration toe want waarom zou je anders deze 800.000 nodig hebben als je ook nog een keer 65.000 of minder per maand zou moeten laten zien.

   • RonnyLatYa zegt op

    Die 800 000 Baht zou daar inderdaad moeten voor dienen en dat was ook oorspronkelijk de bedoeling.
    Alleen, door hun nieuwe regels, mag je er 5 maand niet aankomen en de rest van het jaar mag je er maar de helft van gebruiken.
    Het schiet dus zijn oorspronkelijke doel volledig voorbij.

    • teun zegt op

     Daarom ben ik dit jaar bij mijn extension ook overgestapt naar maandinkomen met brief van Ambassade. Kost wel ca € 50,-, maar dan heb je je handen vrij indien er zich onverwachte zaken voordoen. Bovendien bespaart het je de gang naar Immigration om aan te tonen, dat je er niet of slechts gedeeltelijk van hebt opgenomen.

   • ruud zegt op

    Ik weet niet, of de Thaise overheid ooit heeft aangegeven, dat die 800.000 Baht bedoeld is als garantie, dat je jezelf een jaar lang kunt onderhouden, of dat dit een aanname van een forumlid is, dat een eigen leven is gaan leiden.

    Het mag duidelijk zijn, dat de Thaise overheid wel graag heeft, dat de mensen die naar Thailand komen geld hebben, en dat ook nog uitgeven.
    Die 800.000 Baht op de bank toont aan, dat je in ieder geval geld hebt, dus dat je eventueel het (staats)ziekenhuis, of je terugvlucht naar je geboorteland kunt betalen.

    Met de stortingen van 65.000 Baht vindt de overheid blijkbaar ook, dat je welvarend genoeg bent, om hier te mogen wonen.

    Die 800.000 Baht op de bank betekent echter niet, dat je ook veel geld uitgeeft.
    Dus mogelijk, dat er ook een officiele inkomenseis onderweg is.
    Bovendien geeft dat ook inzage in hoeveel geld je besteedt.
    Als je 800.000 Baht niet verandert, is het opgestuurde geld ook het bedrag dat je uitgeeft in een jaar.

 4. KhunFred zegt op

  Voor zover ik op de hoogte ben is het 800.000 baht op de bank of 12x 65000 baht, aangetoond via bankafschriften.
  Die 800.000 is ergens natuurlijk grote onzin,want dat staat daar maar, onaangeroerd, terwijl iemand die 65000 baht per maand stort dat geld gewoon gebruikt voor levensonderhoud e.d.
  Een beetje verstandige expat of pensionado heeft een ziektekostenverzekering.
  Het wordt tijd dat er eenduidige regeling komt, zodat iedereen die hier een lang verblijf heeft, weet waar men rekening mee dient te houden.
  Het is onbestaanbaar dat men alles maar moet accepteren, terwijl de landen rondom een veel beter en duidelijker systeem hebben.
  Het valt mij wel op dat wij als Nederlanders overal begrip voor op kunnen brengen en veel maar gelaten accepteren.
  Het voelt soms als systematisch treiteren zonder eenduidige regelgeving.
  Ik ben altijd bereid mij aan en in te passen, maar er zijn grenzen.

 5. mairoe zegt op

  Ik sta op het standpunt dat de Thaise immigratiedienst niets te maken heeft met mijn inkomen en vermogen. Ik heb bij Bangkokbank een rekening met >800K Thaibaht. Hiermee voldoe ik aan hun inkomenseisen. Elk jaar wordt de rente bijgeschreven.
  Volgens mij weten de ambtenaren van Immigration dat elk mens allerlei kosten maakt om in zijn/haar levensonderhoud te voorzien, om nutsvoorzieningen af te nemen, om zich te vervoeren, enzovoorts. Hetgeen betekent dat ik maandelijks geld nodig heb om die kosten inderdaad te voldoen. Ik vind dat ik vrij moet zijn in de manier waarop ik dit doe.
  Of dit nou gebeurt via extra maandelijkse of kwartaal bankoverschrijvingen, of dat ik extra euro’s contant meeneem, of geld afneem van die 800K-rekening (na de vastgestelde 3 maanden): dat gaat de Thai Immigration niet aan. Hoe mijn bestedingspatroon in Thailand eruit ziet en hoe ik die bekostig, ik vind dat Thailand daar vertrouwen in dient te hebben. Maar in Thailand gaat men uit van het principe: “zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”. Jammer. Maar goed. Ik doe wel mee met wat zij telkens en elders weer verzinnen, mij laten zij immers geen andere keus dan wegblijven. Ook dat is jammer, die houding.

  • Henk zegt op

   In Bueng Khan werd mijn 800.000, wat ruim twee maanden op mijn bank account stond niet geaccepteerd. Volgens de dame die daar de leiding heeft, sedert kort ( waar de andere medewerkers voor sidderen ) moet het geld er 3 maanden op staan. We wonen ruim 100 km van Bueng Khan, plus dat we alle andere documenten bij ons hadden, bank kosten gemaakt hadden, niks hielp. Het ergste vond ik nog die gemene smile op haar gezicht!
   We konden weer naar de bank om te bewijzen dat die 800.000 ervoor ook aanwezig was. Weer kosten plus opnieuw op mijn knieën, mag ik alsjeblieft blijven? Mijn vrouw heeft het overgenomen en…. ik mag blijven. Is het niet mogelijk b.v. bij het ministerie van binnenlandse zaken, bij het onjuist behandelen, een klacht in te dienen?

  • Hans Pronk zegt op

   Beste Mairoe, als je hier in Thailand bent met een jaarverlenging op basis van retirement dan mag je hier niet werken. Je moet dus of een leuk kapitaaltje hebben en/of een legaal (buitenlands) inkomen. Zo vreemd is het dus niet dat “immigration” wil weten waar je van leeft. In Nederland is het trouwens niet anders want ook de belastingdienst wil alles van je weten. Daar doe je toch ook niet moeilijk over?

  • teun zegt op

   Beste Mairoe,

   Wat ik niet goed begrijp, is dat je een uitgesproken – nogal stoer klinkende – mening hebt. Maar aan het eind je toch aanpast aan de spelregels in dit land.
   Als iemand immers geen TBH 8 ton heeft rondslingeren dan zal hij/zij toch wel moeten aantonen, dat hij/zij in zijn/haar levensonderhoud kan voorzien d.m.v. maandinkomen. En daar stelt de Thaise Immigratie een minimumeis. Dus als je (veel) meer maandinkomen dan de vereiste TBH 65.000 hebt dan ben je helemaal niet verplicht om ook dat meerdere inkomen te tonen.

 6. David H zegt op

  @ruud

  “Die 800.000 Baht op de bank betekent echter niet, dat je ook veel geld uitgeeft.
  Dus mogelijk, dat er ook een officiele inkomenseis onderweg is.
  Bovendien geeft dat ook inzage in hoeveel geld je besteedt.
  Als je 800.000 Baht niet verandert, is het opgestuurde geld ook het bedrag dat je uitgeeft in een jaar.”

  Waarom dan nog die 800K ? of beter waarom dan nog de volledige 800K daar de hoofdreden ervan dan wel wegvalt voor die som, het is het een of het andere (maar niet beide volledig )

  • ruud zegt op

   De inkomenseis met 800.000 Baht op de bank zou lager kunnen zijn dan 65.000 Baht per maand.
   Dus of 65.000 Baht inkomen, of 800.000 Baht op de bank met 40.000 Baht inkomen. (de getallen gewoon als voorbeeld en ja, dat is een verzwaring van de eisen, maar dat lijkt ook de insteek van het huidige beleid te zijn)

 7. Willy (BE) zegt op

  Me dunkt dat men voor jaarverlenging bewijs kan leveren van
  => ofwel maandinkomsten van minimaal 65,000 THB (a.d.h.v. Affidavit, in mijn geval, gelegaliseerd door de Belgische ambassade in Thailand) + dito maandelijkse overschrijvingen op Thaise bankrekening op mijn persoonlijke naam
  => ofwel 800,000 Baht op Thaise bankrekening op mijn persoonlijke naam tot twee maanden voor en drie maanden na datum waarop men zich bij de Immigratiedienst aanbiedt>

  • Geert zegt op

   Als je iedere maand 65.000 THB op je Thaise bankrekening krijgt gestort dan heb je geen Affidavit meer nodig.
   Sinds dit jaar wordt het Affidavit niet meer aanvaard als bewijs van inkomsten, althans volgens het immigration office in Samut Prakan.
   Dus je kan je die kosten van het Affidavit en eventuele reiskosten naar de ambassade besparen.

   Gegroet.

 8. Geert zegt op

  RonnyLatYa heeft het reeds verschillende keren geschreven, ieder immigratie kantoor heeft nog zo z’n eigen regeltjes die je moet accepteren of je het nu leuk vind of niet.

  De regels worden aangescherpt en naar aanleiding van wat ik lees en hoor van anderen gaat het stilletjes de richting uit van 800.000 baht op de Thaise bankrekening EN ook nog eens kunnen aantonen dat je maandelijks voldoende inkomsten hebt.
  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat men absoluut wil dat je geld hier in Thailand op een Thaise bankrekening komt. Ik speel tot nu toe dit spel niet mee want ik heb er geen goed gevoel bij.

  Er wordt veel geschreven en gespeculeerd over de overgewaardeerde Thaise baht, sinds kort geeft zelfs de grote baas van de Nationale bank toe dat de baht ‘overvalued’ is.
  Niemand weet welke richting het zal uitgaan op korte/middellange termijn maar ik wil dan toch liever geen grote sommen geld op een Thaise bankrekening. Ik vertrouw het niet.

  Gegroet.

  • teun zegt op

   Als de eis voor extension wordt:
   * EN TBH 8 ton
   * EN TBH 65.000 p/m (of meer)
   dan betekent dit een verdubbeling van de huidige eis.

   Ik denk, dat het dan voor veel farang over en sluiten zal zijn. Overigens lijkt me een dergelijke wijziging van de eis juridisch nogal discutabel (in Nederland: “onbehoorlijk bestuur”). Ik weet wel dat we hier in Thailand zitten en niet in Nederland. Maar ik zou die juridische strijd wel aan willen gaan.
   Waarschijnlijk zal een dergelijke verdubbeling niet realistisch blijken te zijn.

   • Lung addie zegt op

    Beste Teun,

    wat is de bedoeling van zo een soort reacties op het TB te plaatsen? Totaal suggestief en iets waar in de verre verte totaal geen sprake van is of ook maar geweest is. Ik kan dit enkel beschouwen als het onnodig zaaien van paniek of onrust. Tenslotte wat jij ‘denkt’ daar hebben de TB lezers geen boodschap aan. De mensen hebben wel boodschap aan ware feiten en niet aan het denkgedrag van een enkeling waarvan we zelfs niet weten wat zijn ware denkvermogen is. Hou zo een commentaren voor aan de toog en niet voor een blog als TB.
    Verder steunt de grootspraak van een immigratieregelgeving juridisch te bestrijden op totaal geen enkele grond. Mogelijk kan je ook zoiets aan de toog verkopen maar niet aan verstandige mensen.

    • teun zegt op

     Beste Lung addie,

     Je zou even goed moeten lezen waar ik op reageer. Dat idee van EN TBH 8 ton EN TBH 65.000 kwam niet uit mijn koker.
     Mijn reactie is puur vanuit juridisch oogpunt bekeken om duidelijk te maken, dat een dergelijke “verdubbeling” van de huidige eis juridisch op zijn minst discutabel is.
     En wees gerust: aan mijn denkvermogen mankeert weinig. Jouw leesvermogen roept vraagtekens op.

     • mairoe zegt op

      Lung addie heeft gelijk! Er is absoluut geen enkele srake van én thaibaht 800K op een bank én thb 65K maandelijks te storten. Suggereren en mogelijkheden speculeren scheppen verwarring. Door een “verdubbeling” juridisch discutabel te noemen zonder verwijzingen naar wetteksten lijkt mij erbij gesleept. Hoe dan ook: Ronny LatYa heeft uitentreuren aangegeven welke inkomenseisen er zijn: 800K thb op een rekening; 65K thb maandelijkse stortingen; 400K thb op een rekening gecombineerd met niet minder dan 40K thb maandelijkse storting; indien gehuwd met een Thai tot slot niet minder dan 40K thb maandelijkse stortingen.
      Alle 4 opties zijn met details en condities omgeven, en alle 4 opties worden door de onderscheiden lokale immigratie-kantoren verschillend geïnterpreteerd en/of gehanteerd, al naar gelang aanwezig intellectueel vermogen. Het ttonaangevend advies luidt dan: ga ruim vantevoren jezelf informeren op jouw plaatselijk kantoor.

   • Erik zegt op

    Die 8 ton moet er sowieso al drie maanden staan en daarna maandenlang blijven staan. Hoe wil je dan eten? Dan heb je of inkomen nodig of extra spaarcenten. Dus op vandaag wordt al meer gevraagd dan sec dat banksaldo. Hoe ga je dat oplossen?

    Alleen als het echt EN 8 ton EN 12×65.000 wordt krijg je een probleem als je een klein inkomen en een groot vermogen hebt. Ik verwacht dit dus ook niet.

    Procederen? Als je echt tegenwerking wil moet je dat vooral doen…….. Actie voeren moet je gezamenlijk doen, niet als eenling. En reken maar dat een grote Engelstalige site het voortouw gaat nemen en de NL-taligen liften dan wel mee.

   • Peet zegt op

    Begrijp je reactie maar dit is Thailand.
    Je hebt hier niks aan te vechten en al zeker niet bij immigration, ieder kantoor heeft het recht om bijkomende eisen naar believen te stellen.
    Je hebt je dus te schikken naar wat ze vragen ofwel is het enkele reis retour naar Nederland vrees ik.

 9. janbeute zegt op

  Als ik dit weer zo eens lees krijg ik steeds meer de indruk dat ze ons liever kwijt dan rijk zijn.
  Als ze willen kunnen ze je het leven zwaar maken.
  Een IMI ambtenaar die met zijn verkeerde been uit bed is gestapt of ruzie heeft gehad de avond daarvoor met zijn Mia noi.
  Of een IMI ambtenaar die jou gezicht niet bevalt.
  Een IMI ambtenaar die de avond daarvoor flink aan de Kao Lao geraakt is en met een barstende koppijn rondloopt.
  En dan die ambtenaar bij de IMI die werkt voor een hongerloontje van rond de 30000 bathjes in de maand en al die farangs rond de 50plus aan levensjaren sommigen met dikke buiken, die hij dagelijks aan de balie ziet voorbij komen met vette bankrekeningen die lopen in de honderdduizenden bathjes en hoge inkomsten uit een ver buitenland zonder dat ze nog werken.
  En dan te zwijgen over al die dure SUV en four wheeldrive pickups waar ze mee naar de IMI rijden.
  Ik zal ze vandaag even het leven goed zuur maken en laten zien wie hier de baas is, kan gauw de jaloerse gedachte van de IMI beambte zijn .

  Jan Beute,

  • fred zegt op

   U moet eens aan immigratie gaan staan als de IMO s’avonds gedaan hebben met werken. U moet eens kijken of die met de fiets komen werken dan wel met de duurste 4×4 pick-ups. Sommige mensen zullen het hier nooit begrijpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website