Op vrijdag, 9 december, vindt weer de jaarlijkse ceremonie plaats in de “Sanctuary of the Truth”. Het gebouw de Sanctuary of Truth is een eerbetoon aan religie en filosofie.

De grondgedachte was dat menselijkheid en beschaving slechts door religieuze- en filosofische waarheid bereikt en gevoed kon worden. Het opmerkelijke aan deze jaarlijkse ceremonie is, dat naast het eerbetoon aan de koninklijke familie, ook plaats is voor de Boeddhisten, Christenen, Islamieten, Hindoes en Sikhs om gezamenlijk in harmonie deze dag te vieren. Meer nog om de eenheid tussen mensen wereldwijd te bevorderen.

Deze boodschap wilde Lek Viriyahbhun feitelijk met de bouw van de Sanctuary of Truth overbrengen. Het ware geluk komt van binnenuit.

Dit jaar luidde de uitnodiging voor belangstellenden als volgt:”Praying for the soul of His Majesty King Bhumiphol and 5 Religions Dialogue in honor of the King’s footsteps will be held at the “Sanctuary of the Truth” on December 9, 2016 at 1.30 – 5.30 pm.

Voor deze gelegenheid, die een keer per jaar plaats vindt, wordt geen entree (600 Baht) geheven.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Agenda: Ceremonie in de Sanctuary of Truth”

 1. Wim van Doorn zegt op

  Het is maar of je ervan uitgaat of filosofie (met zijn logica) wel of niet haaks staat op het religieuze denken (met zijn mystiek). Westers bezien (vanuit de Verlichting) wel. Oosters bezien (met zijn Boeddhisme) niet,

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ik betwijfel of alleen op die jaarlijkse ceremonie iedereen welkom is, volgens mij is het de bedoeling dat de diverse groeperingen elkaar ook de rest van het jaar de hersens niet inslaan.
  .
  Uit mijn aantekeningen van 2011:
  “En dan moest toch eindelijk ook de Sanctuary of Truth er nog maar van komen. Een gigantisch houten ‘heiligdom’. Het is hier de bedoeling om tot het bewustzijn te komen dat we slechts stof in het heelal zijn, dat materiele zaken slechts tijdelijk van aard zijn, maar de waarheid en het goede onsterfelijk. Het verschil ervaren tussen uiterlijk materialistisch genot en innerlijk spiritueel geluk, zo legde Jiab uit. En zo stond het gelukkig ook in het Engels op een bordje. Het gebouw maakt een wat oudere indruk, terwijl het toch pas in 1981 is neergezet. Merkwaardig dan ook dat het – vooral binnen – deels in de steigers staat en dat je ervan overtuigd raakt dat er met man en macht aan gewerkt wordt om te zorgen dat het niet in elkaar stort. Toch wel de moeite waard. Vanaf de parkeerplaats word je met een koetsje richting het gebouw gereden. (Als ik aan de rechterkant in wilde stappen, moest Jiab dat tegelijkertijd aan de linkerkant doen, om de kans op omkukelen denkbeeldig te laten blijven.) Vanaf daar via trapjes zo’n 25 meter naar beneden richting zee lopen, dan kun je het gebouw van buiten en van binnen bekijken. Er volgt dan nog een bezoekje aan de houtsnijderij. Als je de trapjes weer opgeklauterd bent moet je ook nog eens in dat koetsje klimmen en dat viel zowaar niet mee met de zon op 84 graden boven je hoofd, zodat Jiab ermee instemde dat we ons aan een heerlijk ijskoud biertje in de W2 bar gingen laven.”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website