Sekstoerisme in Thailand (video)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
3 oktober 2013

Hierbij een 12 minuten durende film over het sekstoerisme in Thailand. De film vertelt hoe het sekstoerisme is ontstaan en hoe Thailand ermee om ging.

Prostitutie trekt ook de aandacht van mensen met slechte bedoelingen. Er wordt getoond wat er gebeurd is. Er is ook een interview met Patsy Sörensen van Payoke België. Payoke is een organisatie die prostituees helpt.

Dat Pattaya zijn imago wil verbeteren komt aan bod. Je mag altijd je mening geven over de film. Het blijft bij dit onderwerp, met details. Voor sommige mensen kunnen de beelden wel wat schokkend zijn. Het zou me wel een plezier doen, als je hem op Thailandblog zou plaatsen.

Groetjes,

Chris Verboven

Video sekstoerisme in Thailand

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/TbO8B7LtoNY[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Sekstoerisme in Thailand (video)”

 1. Farang tingtong zegt op

  Hallo Chris,

  Mijn complimenten voor deze mooie video, en een groot compliment voor de organisatie Payoke fijn dat er mensen zijn die zich hiervoor inzetten.
  Ik denk dat het heel moeilijk is om een mening over dit onderwerp te geven, omdat hier zoveel verschillende partijen mee te maken hebben,en dan loop je al snel de kans dat iemand zich door jou gegeven mening beledigd voelt.
  Prostitutie het zal altijd wel blijven bestaan, ik heb er verder ook geen moeite mee zolang het maar op vrijwillige basis gebeurd, en de beide partijen met een bevredigend gevoel naar huis gaan, maar helaas is dit in veel gevallen niet zo en ik denk dat er in dit sex wereldje waar alles draait om geld heel veel verdriet verscholen zit.
  Het is sowieso heel triest dat anno 2013 er nog steeds mensen op onze planeet zijn die hun lichaam als koopwaar moeten aanbieden enkel en alleen om te kunnen overleven.

  Maar indirect worden er ook Thaise mensen en hun (Nederlandse) partners beledigd of verdriet aangedaan, hiermee bedoel ik zij die niets met het sekstoerisme te maken en te maken willen hebben, of dit leventje voorgoed hebben afgezworen.
  En dit komt hoofdzakelijk doordat in de bv in de Nederlandse en ook de Belgische media Thailand vaak word geassocieerd met seks en het daarbij behorende sekstoerisme.
  Daardoor heeft een ieder die iets met Thailand heeft door deze stigmatisatie over Thailand hier in Nederland wel eens op een negatieve wijze hiermee te maken gehad.
  En de opmerkingen zijn dan ook niet van de lucht als men hoort dat je een Thaise partner hebt, opmerkingen als zo wat kost dat nou om zo n Thai hiernaar toe te halen, of wat zal jij veel n….n, en zijn ze nou echt zo heet, etc. Ja vooral op seks gerichte opmerkingen, zelf heb ik een keer flinke bonje met een collega gehad, toen hij vernomen had dat ik een vrouw uit Thailand had, vond hij het nodig om tegen mij op denigrerend wijze te zeggen, mm heb jij er zo eentje, dit soort opmerkingen zijn indirect het gevolg door alle negatieve berichtgeving over Thailand en wat er in de media woord vertoont.
  Tegen de mensen die denken door wat zij op tv zien dat het in Thailand alleen maar om sex draait, zou ik willen zeggen,lees wat meer over Thailand voordat je gaat praten over iets waar je niets van weet!

  • Hans K zegt op

   Het is inderdaad bijzonder irritant dat als je als man naar Thailand gaat je niet wordt gezien als een cultuursnuiver of strandliefhebber, maar als een vies mannetje gelijk als de vrouw die naar Gambia ga at voor de stoer jonge negers. Denk ook dat die beeldvorming grotendeels door de media komt, als er een reportage o.i.d. op de T.V. komt van thailand, kun je er donder opzeggen van dat Walking Street altijd belicht word.

   Anderzijds is toch de sexuele moraal gewoon een heel stuk losser in feitelijk grote delen van Azie. Landen als India, Laos, Cambodja, Filippijnen en wat niemand verwacht ook het rijke Japan stikt van de bordelen, ook in de Isaan waar bijna geen tourist komt zit in elk gat wel een huis van plezier, en dat vele thaise mannen een bijvrouw op na houden, wordt ook niet al te moeilijk gedaan.

   We hoeven trouwens niet eens zover over de grens te kijken, want ons eigen Red Light District in Amsterdam is wereldwijd bekend, en dan dus niet alleen om de coffeeshops.

   Uiteraard is mensenhandel niet goed te spreken en er is in die business ook sprake van, ook in Nederland. maar heb toch zelf het idee dat veel (thaise) vrouwen vrijwillig hiervoor kiezen en dan heb ik er ook geen enkele moeite mee, vooral als je dit afzet tegen kinderarbeid, geschat momenteel 168 miljoen 5 tot 17 jarigen waarvan een derde in gevaarlijke omstandigheden.

   Zoals ook het filmpje aangeeft word de thaise, (lees Isaan) dochter van jongs af aan bijgebracht dat het zo rond hun 16e het toch maar eens tijd word dat zij nu voor de ouders gaat zorgen en de rest van de familie, al dan niet ook nog haar eigen kind.

   De ouders gaan er maar wat prat op als deze geld opstuurt elke maand die zij natuurlijk verdient bij de 7 eleven. Tja in dat licht gezien is het een druk van de eigen ouders die hun kind aanzet tot (vrijwillige ?? ) prostitutie.

 2. Jack zegt op

  Een simpele nietszeggende video “documentaire!
  Je begint een verhaal zonder naar de oorzaak te kijken.
  Allereerst de seks-industrie is er al vele eeuwen en in vele landen en het is inderdaad niet om trots op te zijn, maar het gebeurt in Brazilië, Venezuela, Cuba, Filipijnen, China, Indonesië, Maleisië en bijna alle landen. Brunei komt er dan nog het beste uit.
  In Maleisië komen bij aankomst op het eiland ouders hun dochter aanbieden voor seks met het kind van 16 !!! Barbaars!
  Waarom denkt u? Om een paar losse centen te krijgen om eten te kunnen kopen.
  Waarom denkt u dat die meisjes gaan werken in Pattaya ?
  Ik heb een aantal boerenfamilies gesproken in het Noorden en die mensen moeten rond komen met de verkoopopbrengst van de rijst en dat is maar liefst 100 euro per maand.
  Ze gaan overdag vissen om naast de rijst en de groente ook vis te kunnen eten.
  Ze willen wel werken, maar er is geen werk.
  In die dorpjes gaan de mensen over het algemeen om 8 uur naar bed om vervolgens om 6 uur met het gekraai van de haan op te staan.
  Jeugd met een slechte educatie en seksuele voorlichting gaan spelen en raken zwanger op d’r 16de. Geen probleem want bijna iedereen is met z’n zestiende moeder.
  Vader knijpt er tussenuit en moeder blijft met oma en opa zitten met de kinderen.
  Dat is heel normaal in die dorpjes, zelfs gebruikelijk.
  De meisjes worden opgejut door vriendinnen die al in Pattaya werken over het geld verdienen en en het krijgen van alcohol en het feesten, want niemand durft te bekennen dat sommige de hoer moeten spelen in Pattaya.
  Dus sommige meisjes en jongens gaan naar Pattaya en komen in de meest vreselijke barretjes terecht.
  Maar het gemakkelijk geld verdienen en gratis drank en het dansen soms gecombineerd met drugs doet alles vergeten, want ze kunnen kun kinderen en familie onderhouden.
  Een betere opleiding een oplossing: Denk het niet dat dat werkt;
  Wandelde 2 jaar geleden op de boulevard en wordt aangesproken, maar door een meisje die uitstekend Engels spreekt. Ze vertelde me dat ze universiteit had gedaan en “industral management” had gestudeerd. Vervolgens de leiding had over een inblik productielijn van ananas en 6 dagen 10 uur moest werken voor 200 euro per maand.
  Nu verdiende ze door mannen en vrouwen te verwennen 50 euro per dag in enkele uren.
  Dus het geld telt zwaarder dan het werk dat ze er voor moeten doen.

  Wil je het probleem oplossen dat moet je zorgen dat deze meisjes en jongens een goedbetaalde baan kunnen krijgen, maar daar doen de betreffende overheden niets aan. Op dit moment denken veel meisjes en jongens een rijke farang aan de haak te slaan die voor de kinderen en familie kan zorgen.

  Wat bent u nu wijzer van het filmpje geworden. De wereld is een grote rotzooi en mensen moeten soms onfatsoenlijk werk doen om aan eten te kunnen komen voor zichzelf en d’r familie.
  Kijk met meer respect naar mensen die dit werk moeten doen want het zijn ook mensen alleen niet op de goede plaats geboren.
  De meesten zouden ook liever een goede baan willen hebben (zelfs in Belgie willen ze komen werken op kantoor of fabriek).

  Maak een documentaire met een oplossing van het wereldwijde probleem, dat kan ik waarderen.

  Moderator: een aantal onvriendelijke en generaliserende zinnen verwijderd.

 3. diditje zegt op

  Welliswaar een heel interessant artikel.
  De vraag die ik mij hierbij stel is :
  Welke invloed zou het volledig afschaffen van de prostitutie op economisch vlak hebben voor landen zoals bv. Belgie – Nederland – Duitsland – Noorwegen enz enz,
  En welke invloed het zou hebben in landen zoals bv. Laos – Camboja – Thailand enz.enz.
  Iemand enig idee ???
  Groetjes
  Denis

  • Paul zegt op

   Ik ben geen deskundige, maar volgens onderzoek van Chulalongkorn University naar de illegale economie in Thailand, bleek dat prostitutie in Thailand in de periode tussen 1993 en 1995 goed was voor ongeveer 2,7% van het BBP. Er wordt aangenomen dat ten minste 10% van toeristendollars worden besteed aan de seksindustrie. Toerisme in Thailand maakt ongeveer 6% uit van de economie. Daarentegen is de industriële sector goed voor 39,2 procent van het BBP.

   Goede docu overigens. In tegenstelling tot een aantal reacties op dit artikel vond ik de opmerkingen van Patsy Sörensen vrij genuanceerd. Ik ben van mening dat de film een behoorlijk realistische kijk geeft op dit beladen onderwerp. Complimenten!

   • diditje zegt op

    Hallo Paul,
    Dank je voor je toelichting.
    Ik heb wat gegoogeld en wat berekeningen gemaakt aan de hand van het bruto nationaal inkomen 2012 volgens wikipedia, en omgerekend in euro:
    Ik bespaar jullie de berekening, maar 2.3% zou neerkomen op ongeveer :
    6.200.000.000 euro dus iets meer dan de 6 miljard waar Nederland naar op zoek is.
    Wel indrukwekkend nietwaar !!!
    Groetjes.
    Denis

 4. BA zegt op

  Hans, waar jij en Jack overheen kijken is de mentaliteit / sexuele moraal van de meeste vrouwen.(En natuurlijk ook de Thai mannen, it takes two to tango!!)

  Ze hebben het niet allemaal, maar een groot deel van de dames tilt niet zo zwaar aan zaken als huwelijkse trouw, sex word vaak ook niet gezien als iets wat je normaal alleen met je partner doet etc.

  Nog voor een dame uberhaubt in een bar in Pattaya terecht komt, zijn ze op hun universiteit vaak al actief als Mia Noi, werkzaam in de karaokebar of als Coyote, werkzaam in de massagesalon, of ze pikken in het weekend na een avondje zuipen een one night stand op. Vaak gewoon terwijl hun boyfriend in het thuisdorp of ergens anders zit. Zoals met alles in Thailand geld dan wel weer de dubbele moraal, doen is geen probleem maar dan liever even wel uit het zicht van de familie.

  Verder is het in Thailand onder de Thai zelf zo dat prostitutie zich in echt elke laag van de bevolking bevind. Hier in Khonkaen zie je het heel duidelijk, de gewone man gaat naar het busstation of naar 1 van de kleine bordeeltjes dicht bij het uitgaansscentrum, de middeklasse man houd zich doorgaans op in de karaokebar en de upper class gaat voor de Coyote dancer, Nog los van de massagesalons en studentes die wel eens meegaan naar het short time hotel enz enz enz.

  Het is ook niet echt zo dat het publieke geheimen zijn zeg maar. Het word een beetje uit het zicht gehouden, maar bijvoorbeeld de eerste keer dat ik een rondje door het centrum van Khon Kaen reed kon mijn vriendin mij haarfijn aanwijzen welke bevolkingsgroep het waar doet zeg maar.

  Verder word er wel eens geschreven dat het allemaal begonnen is met de Amerikanen die tijdens de Vietnamoorlog naar Pattaya gingen, maar ik zou eerder zeggen dat er al veel meer loos was en de dames gewoon een nieuwe klantenkring roken.

 5. Rick zegt op

  Het is gelukkig nog net niet het zoveelste wijzende vinger filmpje.
  Prostitutie is en blijft het oudste beroep ter wereld en zal ALTIJD blijven bestaan.
  Als het een gedwongen vorm betreft is het natuurlijk altijd slecht.
  Maar denk je dat iedere jan met de pet hier het leuk vind om voor een paar grijpstuivers vroeg op te moeten staan om bv. in de fabriek te moeten werken.
  Nouwelijks rond te kunnen komen en de baas in een Jaguar lachend weg te zien rijden natuurlijk niet.
  Dat geld ook voor het beroep als dames van de nacht natuurlijk is niet ieder aspect altijd leuk.
  Maar van de andere kant dat geld voor ieder beroep heeft een verpleegster bv. altijd even smakelijk werk denk het niet.

  Moderator: een deel niet ter zaken doende tekst verwijderd.

 6. Rob V. zegt op

  Inderdaad Hans. Technisch is de film prima, qua inhoud wat kort door de bocht zelfs als je rekening houdt met de beperkte filmduur en het onderwerp ( buitenlands seks toerisme in Thailand). Jammer dat er zelfs niet een verwijzing is naar de prostitutie van voor de Vietnam oorlog, de binnenlandse prostitutie bestond natuurlijk al lang en bestaat nog steeds op grotere schaal dan de “nieuwe markt” voor buitenlandse toeristen. Een ontwetende kijker kan zo denken dat de seksindustrie opgang gekomen is door de Amerikanen en/of in stand wordt gehouden door de (seks)toeristen. Sluit je morgen de bekende toeristen bars dan gaat de prostitutie gewoon door. Net als de hoeren en coffeeshops in Nederland gewoon bezocht zullen blijven worden door voornamelijk Nederlanders zelfs als je de Wallen etc sluit.

  En hoeveel mensen zullen puur voor de (betaalde) seks naar Thailand komen? Naar de hoeren gaan in je eigen omgeving is stukken voordeliger (bespaart reis en verblijfs kosten). Of anders iets een paar steden verderop als je bang bent herkend/betrapt te worden. Daar zit dus meer achter. En de mannen die dan naar de Thaise hoeren gaan, die zijn echt niet allemaal van de achterlijke aso’s zoals de grijpgrage aap in het filmpje. Ik ben niet veel in een bar geweest maar die keren dat ik er was leken de meeste gasten vrij normaal. Er zullen mensen hebben gezeten die voor de muziek kwamen, de drank, shows, de seks, iets anders of een combinatie hiervan.

  Uiteraard is mensenhandel misselijkmakend, dat moeten ze keihard aanpakken die personen die die dames gebruiken en hun pooiers. Zonder betutteling een helpende hand bieden aan hen die uit de prostitutie willen is ook heel mooi, dus wat dat betreft geen kwaad woord over de hulp organisaties.

  Ook interresant is inderdaad de vraag waarom juist Thailand dit stigma heeft terwijl in ander landen ook hoerenkasten, bars etc. zijn. Ook in ZO Azië. Al was ik zekf tot mijn eerste reis naar Thailand niet echt bekend met het fenomeen/stigma (en leef toch niet onder een steen). Heb ook nog nooit een echt woord of rare blik gehoord of gehad alleen naar Thailand op reis als jonge man. En ook nooit een slecht woord of blik naar mijn vriendin of ikzelf toen ik een relatie met een Thaise kreeg. Pas ik met mijn leeftijd (of mijn vriendins leeftijd, ze is iets ouder dan ik) zeker niet in het stereotype beeld van de “vieze (oude) man met een jong import blaadje/sloofje” ??? Of zal het ook met uitstraling (eerste indrukken op basis van vrijwel niets dan uiterlijk en houding) te maken hebben?

  Een echte documentaire zou dus veel dieper in moeten gaan op prostitutie door de jaren (eeuwen) heen in landen, de diverse type prostituees (diverse redenen/achtergronden/synarios) en ook de klanten en ook andere betrokkenen (criminelen, politiek, politie, sociaal-economische feiten, …). Een makkelijk zwart/wit antwoord zul je niet vinden.

  • Rob V. zegt op

   Ik zou het niet weten Hans, wat onder de streep goedkoper is als je een week lang gaat zuipen en met dames of heren de koffer in duikt. De video suggereerd dat het de mannen puur om de goedkope seks te doen is maar er zal toch wel meer bij komen kijken? De setting (lekker in een open bar zitten, relatief goedkope drank, combineren met een “gewone vakantie” waarbij warme orden sowieso in trek zijn etc). Als het puur om de kosten ging zijn er toch vast wel goedkopere alternatieven? En hoeveel bar bezoekers komen voornamelijk voor de gezelligheid (entertainment: drank, muziek, gezelligheid, allerlei vermaak) en duiken niet of nauwelijks met een hoertje (m/v) de koffer in? de enkele keren dat ik in een Thaise bar was (pattaya, koh chang) kreeg ik zelf niet de indruk dat bijna iedereen van het heel diverse publiek hoerenloper was en puur voor (goedkope) seks daar zat. En al helemaal niet dat het kansloze types als het vreemde Britse (?) figuur in deze korte video. Vandaar dus mijn idee dat de video wel erg kort door de bocht is.
   De Filipijnen schijnt ook bekend te zijn om het nachtleven ( Angel City? ), maar wellicht minder dan Thailand, dat durf ik niet te zeggen ik wist voor mijn reis naar Thailand amper af van de cliches, mijn beeld van het land was voornamelijk uit natuur en cultuur documentaires op bijvoorbeeld Discovery of National Geographic. Had bij Thailand altijd het beeld van mooie tropische orde en nauwelijks dat van seks-land (ja enkeke gevallen van kinder prostitutie die daar in de regio voor komen en kwamen) laat staan hoerenloperij of sexpats. Eigenlijk hetzelfde beeld als ik bij andere landen in de regio heb zoals Indonesië (1 v/d grootouders heeft daar zijn roots dus ik ken de fotoboeken en reisverhalen van daar).
   Aangenomen dat Thailand inderdaad bekender staat om zijn seks imago dan bijvoorbeeld de Filipijnen of Japan is inderdaad de vraag waarom ( vakt dat ook te staven aan het aantal buitenlanders wat naar de hoeren gaat of andere seksuele diensten gebruikt?).

   Vervelend dat jij wel negatieve reacties heb gehad, denk toch dat een oudere man (alleen of samen met een Thaise naast je ongeacht haar leeftijd) eerder het beeld van vieze oude snoepert op roept dan iemand van in de 20, dan zullen ze wel zien voor een avontuurlijke backpacker/wereldreiziger. Ik ben blij dat kortzichtige vooroordelen mij en mijn vriendin tot nu toe zijn bespaard. Ik probeer zelf nooit snel te oordelen of in holjes te denken, dat maakt dingen misschien makkelijk maar je kunt de plank lelijk misslaan met stereotypes. Altijd kritisch blijven, vragen blijven stellen en met een positieve insteek van start gaan (wat niet gelijk is aan onnozele goedgelovigheid). Een mooie pauw kan een hoop gebakke lucht zijn, het rare lelijke eendje toch een nobele zwaan en of je nu in 3 delig pak met veel strepen rondloopt of een s-hirtje… oordeel niet te snel, probeer niet te kort door bocht te zijn. Aardige video dus maar hier en daar wat tekort door de bocht en dat is jammer want hij zal met de beste bedoelingen gemaakt zijn.

 7. theoS zegt op

  Prostitutie heeft altijd bestaan en als oud zeeman(begon te varen in 1954 t/m 1998)weet ik er alles van.In Bangkok bestond al een druk havenkwartier(waterfront)al lang voordat er ook maar 1 U.S.soldier in Thailand te zien was.1 van de beroemdste bars,de zeemanswereld over was de Mosquito Bar.Even verderop was de Maritime Club(zeemanshuis)en moest je je monsterboekje laten zien om binnen te komen,was alleen voor zeelui.Beneden in de kelder was een nachtclub met meiden voor de prostitutie.Patpong was er ook al,soi 3 met het Grace Hotel en Nana Hotel zaten vol met prostituees.Het beroemdste land daarvoor en geliefd bij elke zeeman de wereld over was,ja was,Japan.Ik kan zo nog wel even doorgaan,maar een hoop is opgedoekt daarvan.

 8. Roswita zegt op

  Ik erger mij er ook altijd aan, dat Thailand in de media steeds weer wordt gekoppeld aan sextoerisme. Het klinkt een beetje hetzelfde als wat ik in het buitenland over Nederland hoor: Amsterdam, softdrugs en klompen. Alsof er verder niks is. Zo lijkt het vaak ook in de berichtgeving over Thailand. Natuurlijk heb je toeristen die voor de sex naar Thailand komen en de meeste daarvan gaan volgens mij naar Pattaya. Als ik hoor dat iemand de hele vakantie in Pattaya doorbrengt heb ik daar wel zo mijn gedachte over. Pattaya vind ik overigens wel een stad die het slechte imago van sexland sterk beïnvloed. De stranden zijn er, ten opzichte van elders in Thailand, niet schoon dus daar hoef je er niet voor naar toe en er zitten veel te veel Lady barretjes door heel Pattaya verspreid. Maar Thailand heeft zo veel meer te bieden en daar wordt volgens mij veel te weinig over bericht.

 9. Franky R. zegt op

  Ik vond het een redelijk genuanceerd film. En natuurlijk stoort men zich terecht aan lieden die met kwade bedoelingen naar de beersbars gaan.

  Doch heb ik het idee dat mevrouw Patsy Sörensen de dames voornamelijk als ‘slachtoffer’ ziet. Zo zei ze op een gegeven moment dat het geen makkelijk geld verdienen is, de dame in kwestie zou met een trauma kunnen zitten.

  Doch vaak meegemaakt dat een ‘gesponsord meisje’ desondanks terugkeert naar de bar, terwijl ze toch had ‘beloofd’ te stoppen met het werk aan de farang-vriend.

  Wat is dat dan?

  Het is een feit dat er ook Thaise dame’s zijn die het leventje geweldig vinden. Dat werd ook gezegd, maar Patsy ging er niet [verder] op in.

  Helaas…

 10. chris zegt op

  Imago’s van producten, waaronder het toeristisch product in een land, zijn hardnekkig en maar moeilijk te veranderen. Daar is geduld voor nodig en het schetsen van een ander, meer genuanceerd beeld van de werkelijkheid. Die werkelijkheid is echter soms zo gevarieerd dat de mensen er de meest besproken, meest in het oog springende zaken uithalen. En zo wordt het imago eerder versterkt dan verzwakt. Deze video is aardig maar is slechts een deel van de werkelijkheid. En draagt mijns inziens niet bij aan een andere beeldvorming van de prostitutie in Thailand. Volgens mij zijn er in Thailand vele vormen van sexuele dienstverlening tegen een bepaalde vorm van betaling en de vraag is dan ook of je al deze vormen over 1 kam moet scheren en ze allemaal moet benoemen als prostitutie.
  Moet ik mijn buurvrouw Neth, die een wasserijtje heeft, gokverslaafd is en al 12 jaar af en toe, maar wel wekelijks sex heeft met dezelfde getrouwde man (waar ze vroeger als huishoudster werkte maar werd ontslagen omdat ze met de man in bed betrapt werd) die haar maandelijks meer geld toeschuift dan mijn salaris (hij weet dat ze in illegale casino’s speelt; zijn vrouw weet niet dat hij haar nog steeds ziet) een prostitutee noemen of niet?
  Is Aom, de vriendin van Neth, die een vriendje heeft maar niet met hem wil trouwen en samenwonen omdat ze met enige regelmaat sexuele contaten heeft met andere mannen (waarvan hij nu geen weet heeft omdat ze zelfstandig woont) die haar daarvoor betalen zodat ze de maandelijkse afbetaling van haar nieuwe auto kan betalen, een hoer?
  Is de ex-vriendin van mijn collega, een uitermate sexy uitziend, 23-jarige Thai model een snol, omdat zij hem heeft ingeruild voor een zeer rijke Thai man van 50 die -als hij tijd heeft – met de Ferrari voor komt rijden, binnenkomt voor wat gezelligheid in de slaapkamer en in ruil daarvoor haar appartement, haar auto en haar shopping-verslaving betaalt?
  Na 7 jaar in dit land ben ik er bijna zeker van dat de sexuele dienstverlening tegen betaling grotere vormen aanneemt buiten de bar- en uitgaanswereld dan erbinnen…….

  • Franky R. zegt op

   Dat zijn inderdaad goede opmerkingen.

   Op dit blog werd er een artikel geschreven over patronage. Daar zouden de voorbeelden van Neth, Aon en de ex-vriendin onder vallen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website