Wil je goedkoop en lekker Thais eten op Bangkok Airport ga dan naar ‘Magic Food Point’ op de eerste etage. Je vindt deze Food Court op de 1e verdieping (begane grond), in de hoek bij uitgang ‘Gate 8’ naast de balie van de bus naar Pattaya/Jomtien.

Na een vermoeiende vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan op de internationale luchthaven van Bangkok met een lastig uitspreekbare naam: Suvarnabhumi (dat spreek je uit als: “Soo-wan-na-boom”).

Je moet dan een tijdje wachten bij Immigration en vervolgens bij de bagageband op je koffer. Ondertussen begint je maag wat te knorren, tijd voor een lekker maaltijd.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op de luchthaven arriveert na jouw verblijf in Thailand en nog een paar uur moet wachten voordat jouw vlucht vertrekt. Even je maag vullen en voorlopig voor de laatste keer genieten van Thais eten ligt dan voor de hand.

Er zijn voldoende restaurants op Bangkok Airport maar de meeste zijn vrij prijzig (voor Thaise begrippen). Het best bewaarde geheim ligt verscholen op de 1e verdieping van Suvarnabhumi Airport: Magic Food Point.

Magic Food Point

Het assortiment is groot en zeer gevarieerd. Het restaurant ziet er uit als een kantine, niet bepaald gezellig dus, maar is wel super goedkoop! Voor minder dan € 2,- kan je hier genieten van uitstekend Thais eten. Er is zelfs halal food voor de liefhebbers.

Een Food Court heeft vele buffetten met hun eigen specialiteit. Je loopt er langs en je kunt iets aanwijzen. Het eten dat je kiest, wordt vers bereid terwijl je wacht. De voordelen van een Food Court zijn:

 • goedkoop;
 • vers bereid;
 • hygiënisch;
 • veel aanbod en keuze.

Video Magic Food Point

In de onderstaande video krijg je een indruk van dit spotgoedkope restaurant op Bangkok Airport

YouTube voorvertoningsafbeelding


» Laat een reactie achter


27 reacties op “Thailand tip: Goedkoop en lekker eten op Bangkok Airport (video)”

 1. John-BKK zegt op

  Kijk, dit is nou een reden waarom ik thailandblog lees. Vaak in Bangkok geland maar nooit geweten dat er een foodcort zit. Handige tips! bedankt en ga zo door.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +23 (obv 23 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Mee eens, ik kwam er ook pas geleden achter toen ik er in over las in één van de reacties op een blog item. Wij eten meestal gewoon ergens in Krungthep (een Koreaanse barbecue, een standje op de straat, etc. voor lekker en goedkoop eten) na of voor vertrek. Mochten we toch een keer willen eten op het vliegveld dan zullen we zeker hier heen gaan. De foodcourts leveren prima kwaliteit, genoeg keuze en heerlijk eten voor een zeer goede prijs (ook haarover staat ergens een blogje hier op TB).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • rebell zegt op

   Op de luchthaven liggen GRATIS plattegronden, bijna op elke hoek. Effe meenemen en doorlezen. Daar staat dat Food Court sinds de opening in. rebell

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. Tinus zegt op

  Food Corners vind je over heel Thailand. Meestal in shopping mall’s, station’s en vliegvelden. Zo ook op het vliegveld Suvarnabhumi. Het format is haast universeel te noemen. Betalen met coupons bijv.
  Ook zie je er vaak asiatisch vliegtuigpersoneel, daar hun heil zoeken.
  Het is voor mij ook vaak een cultuurshock als je het vergelijkt met de Horeca upstairs. Dus een rede om mijn voorkeur te zoeken op de begane grond.
  Deze Food Corner (gesitueerd op de begane grond) is een fijne gelegenheid om je Thailand avontuur te beginnen of te eindigen.
  Rook gelegenheid is (voor mij belangrijk) ook niet al te ver weg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Joop zegt op

  Helemaal mee eens…….we gaan nogal eens van Jomtien naar BKK en dan vinden wij het gemakkelijk om de bus naar airport te nemen en vanaf daar skytrain naar Bangkok.
  Eten bij Magic Food Point onderweg is dan een uitstekende optie en inderdaad mijn vrouw is een verstokt roker en kan met een gerust hart even gaan stomen op 20 meter afstand…
  Groetjes van Joop

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. robert 48 zegt op

  Ik kom daar al jaren mijn vrouw heeft gewerkt op de airport maar een nadeel is je moet je koffers onbeheerd buiten laten staan,een rugzak of je handbagage oke dat gaat.
  Lekker eten eerst je coupons halen en dan uitzoeken uit de gerechten. Een aanrader !!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 5. Edith zegt op

  Ligt dit foodcourt voor of na de immigratie? Ik heb er laatst nadat ik door de douane was naar gezocht, maar kon het niet vinden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Rob V zegt op

   Bij het publieke deel van het vliegveld, volgens de beschrijving is het naast de busverbinding naar Pattaya. 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Cornelis zegt op

   Uit de tekst blijkt duidelijk dat het ‘na de douane’ ligt (als je tenminste met een internationale vlucht op het vliegveld aankomt), bij een van de uitgangen van het vliegveld. In luchthaventermen ‘landside’, en niet ‘airside’.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • rebell zegt op

   Ga in de richting van uitgang 8 op de eerste verdieping. Waar is uitgang 8 ?. Tegen over van parkhuis 3.
   Pak een GRATIS plattegrond en kijk daar effe na. rebell

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. willem zegt op

  Hier heb ik wat aan, jongens. Voorheen happen (in ons nieuwe,maar beslist geen gezellige airport) kostte me met mijn vriendin en een kennis van haar: 1150 bath voor een klein smakeloos hapje! Op dit filmpje is de keuze veel groter en voor minder geld. Ik ga dit van de week gelijk uitproberen voordat ik de bus naar Pattaya neem ipv de taxi a 1500 bath. Het is recessie, dus ik steek gelijk al 1600 bath in mijn zak! Nu nog een Lek-hotelletje voor weinig! Ik lijk wel een Rus?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 7. henk zegt op

  Een geweldige plek om te eten. We aten hier al langere tijd.
  Helaas herken je deze prijzen niet op Schiphol.
  Hier rijzen de prijzen voor een flesje water etc de pan uit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   Zoek de A.H. Albert Heyn (winkel) op en je hebt o.a. een grote kop koffie of iets anders uit de automaat voor € 1,50

   groet,

   L

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 8. eddy vlaanderen zegt op

  Heb het geluk gehad, van bij mijn eerste bezoek aan Thailand deze food court te mogen ontdekken. Maak er telkens gebruik van zowel bij aankomst als vertrek. En prettig is, heb je overschot aan bonnetjes, gewoon even omruilen naar bahtjes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. jan geluk zegt op

  Wij die dikwijls op en neer vliegen Bangkok /Schiphol weten altijd beneden op de luchthaven van Bangkok.We noemen dit het piloten restaurant om dat er altijd veel piloten en bemannings leden zitten te eten.En bagage geen probleem die kun je voor weinig geld in een bagage kluis stallen tot je vertrekt..Je koopt er een kaart voor 100 bath en je eet je dik voor 60 bath.Rijst garnalen/ei en groenten.Of je eet er een kip filee met verse dikke fritjes en gemengde sla voot 60 bath.Ben je klaar lever je het plastic kaartje in en krijg je 40 bath retour dan haal je voor 15 bath een heerlijk soft ijsje bij mc donald met hete choco dip saus en je dag is gemaakt.De rest van de restaurant zijn te duur en de kwaliteit laat dikwijls te wensen over.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Stan zegt op

  Het is best goedkoop, maar je vergeet er wel bij te zeggen dat je geen reiskoffers mee naar binnen mag brengen. Waar ga je daar mee blijven?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 11. Stefaan zegt op

  Is zeker een aanrader. Wij zijn er al drie keer geweest. Heel veel keus. De laatste keer een hoekje ontdekt met drank en desserts. Daar heb ik een Chocolate Ice Tea besteld van Ochaya (hebben ook een website).

  Man, man, dat was lekkerrrrr.

  Het is er inderdaad niet gezellig. Maar het lekkere en goedkope eten compenseert.

  De tweede keer dat we er kwamen werd de Food Court overspoeld door Chinezen. Hun gortige manier van eten deed ons bijna vertrekken. Het eten werd naar binnen geschrokt. En niet-eetbare stukken werd zonder de minste schroom uitgespuwd op tafel.

  Het is wel een eind stappen vanaf arrivals of departures. Bagage neem je gewoon mee in de Food Court.
  Ik denk dat het 24/7 open is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • rebell zegt op

   Een eind lopen ??. Als je international vliegt kom je meestal naar buiten bij gate nr. 8. van de arrivals op de derde etage. Da ga je precies daar 2 etage (rolbanden+lift) naar beneden. Dat was het. rebell

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • l.lagemaat zegt op

    Hangt ervan af waar de auto staat of waar je afgehaald wordt,gate nr. 3 of 4
    groet,
    Lodewijk

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Peter van Driel zegt op

  Beste Stan ik zag dat toch iemand schreef dat je voor enkele batjes je bagage in een kluis kunt doen daar.Dat is de beste oplossing je weekend tas mag wel mee naar binnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. Khun Chiang Moi zegt op

  Weer zo’n goede tip van Thailandblog, als je uitgehongerd bent dan kan je daar goed terecht voor een snelle hap vaak is het er wel druk dus dat zegt genoeg.
  Alleen is het niet op de 1e verdieping maar op de begane grond gewoon met de roltrap helemaal naar beneden dan loop je er zo in. Smakelijk eten en veel plezier in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Het is inderdaad wat wij in Europa de begane grond noemen, maar in Thailand noemen ze dat de eerste verdieping (1st floor). Op internet zijn helaas weinig (geen) gedetaileerde plattegronden te vinden waarop alle faciliteiten per bedrijfsnaam genoemd worden. Op de officiële site van suvarnabhumi is het al lastig überhaupt een plattegrond te vinden ( ergens onder Faciliteiten > downloads, staan wat PDF bestanden). Makkelijker is dan hier kijken, foodcourt op het kaartje rechts onderin:
   http://www.suvarnabhumiairport.net/level-1.htm

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 14. peter zegt op

  Als je binnen komt kun je gelijk aan de linkerzijde bonnetjes kopen b.v. voor 200 bath
  Met die bonnen kun je betalen .
  Wat je over hebt krijg je gewoon weer terug.
  Wissel ze in bij de zelfde balie.
  Peter.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Foodlover zegt op

  Al vaker daar iets gegeten, niet gezellig maar je kunt er super lekker eten voor weinig geld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Marcus zegt op

  Ik weet nog beter, eet en drink voor niets. Goede sortering wijn en bier. Ook geen gebrek aan geode spirits. Glaasje port, stukje kaas. Ook heerlijke thaise maaltijden en soep. Ga me een beetje te buiten aan Ementhalet en Camenbert. De nieuwste international kranten en magazines voor nop. Ook hi tech massage stoelen die je mag gebruiken. Wil je douchen , ok en ze geven je een paketje met zeep, shampoo en zo. Moet je wel KLM business class vliegen natuurlijk, of goud of hoger zijn met fying blue want dan gaat het ook met economie. Wat imigratie betreft kan je dan over de byepass, lekker vlug. :-)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Cornelis zegt op

   Geldt niet alleen voor KLM hoor, ook de andere maatschappijen hebben dergelijke lounges voor hun ‘premium’ passagiers.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. Nonkelwin zegt op

  Aangezien de terugvluchten meestal pas rond middernacht vertrekken, eten we graag vooraf en hoeven we geen uren te wachten op een eerste service. Dit is hierbij dus een allerbeste tip, we deden dat vroeger ook op Dong Muang, maar we hadden nog geen foor court gevonden op Suvarnabhumi.
  Laatst zijn we zelfs na het inchecken (3 uur vooraf) naar Lad Krabang road gereden om daar iets te eten.
  De koffers? je kan toch eerst inchecken, dan gaan eten en pas daarna door immigration gaan?

  Inderdaad, een prima tip.
  Bedankt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website