De prijzen voor eten en drinken op Suvarnabhumi liegen er niet om, gewoon hartstikke duur. Gelukkig is er een alternatief. Wil je goedkoop en lekker Thais eten op Bangkok Airport ga dan naar ‘Magic Food Point’ op de eerste etage. Je vindt deze Food Court op de 1e verdieping (begane grond), in de hoek bij uitgang ‘Gate 8’ naast de balie van de bus naar Pattaya/Jomtien.

Na een vermoeiende vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan op de internationale luchthaven van Bangkok met een lastig uitspreekbare naam: Suvarnabhumi (dat spreek je uit als: “Soo-wan-na-boom”).

Je moet dan een tijdje wachten bij Immigration en vervolgens bij de bagageband op je koffer. Ondertussen begint je maag wat te knorren, tijd voor een lekker maaltijd.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op de luchthaven arriveert na jouw verblijf in Thailand en nog een paar uur moet wachten voordat jouw vlucht vertrekt. Even je maag vullen en voorlopig voor de laatste keer genieten van Thais eten ligt dan voor de hand.

Er zijn voldoende restaurants op Bangkok Airport maar de meeste zijn vrij prijzig. Het best bewaarde geheim ligt verscholen op de 1e verdieping van Suvarnabhumi Airport: Magic Food Point.

Nog goedkoper kan ook, ga nog een verdieping lager en daar tref je een 7-Eleven aan. Daar kan je terecht voor een goedkope snack, zoals een tosti.

Magic Food Point

Het assortiment is groot en zeer gevarieerd. Het restaurant ziet er uit als een kantine, niet bepaald gezellig dus, maar is wel super goedkoop! Voor minder dan € 3,- kan je hier genieten van uitstekend Thais eten. Er is zelfs halal food voor de liefhebbers.

Een Food Court heeft vele buffetten met hun eigen specialiteit. Je loopt er langs en je kunt iets aanwijzen. Het eten dat je kiest, wordt vers bereid terwijl je wacht. De voordelen van een Food Court zijn:

 • goedkoop;
 • vers bereid;
 • hygiënisch;
 • veel aanbod en keuze.

Video: Magic Food Point

In de onderstaande video krijg je een indruk van dit spotgoedkope restaurant op Bangkok Airport

34 reacties op “Thailand tip: Goedkoop eten op Bangkok Airport (video)”

 1. John-BKK zegt op

  Kijk, dit is nou een reden waarom ik thailandblog lees. Vaak in Bangkok geland maar nooit geweten dat er een foodcort zit. Handige tips! bedankt en ga zo door.

 2. Tinus zegt op

  Food Corners vind je over heel Thailand. Meestal in shopping mall’s, station’s en vliegvelden. Zo ook op het vliegveld Suvarnabhumi. Het format is haast universeel te noemen. Betalen met coupons bijv.
  Ook zie je er vaak asiatisch vliegtuigpersoneel, daar hun heil zoeken.
  Het is voor mij ook vaak een cultuurshock als je het vergelijkt met de Horeca upstairs. Dus een rede om mijn voorkeur te zoeken op de begane grond.
  Deze Food Corner (gesitueerd op de begane grond) is een fijne gelegenheid om je Thailand avontuur te beginnen of te eindigen.
  Rook gelegenheid is (voor mij belangrijk) ook niet al te ver weg.

 3. Joop zegt op

  Helemaal mee eens…….we gaan nogal eens van Jomtien naar BKK en dan vinden wij het gemakkelijk om de bus naar airport te nemen en vanaf daar skytrain naar Bangkok.
  Eten bij Magic Food Point onderweg is dan een uitstekende optie en inderdaad mijn vrouw is een verstokt roker en kan met een gerust hart even gaan stomen op 20 meter afstand…
  Groetjes van Joop

 4. robert 48 zegt op

  Ik kom daar al jaren mijn vrouw heeft gewerkt op de airport maar een nadeel is je moet je koffers onbeheerd buiten laten staan,een rugzak of je handbagage oke dat gaat.
  Lekker eten eerst je coupons halen en dan uitzoeken uit de gerechten. Een aanrader !!!!

 5. willem zegt op

  Hier heb ik wat aan, jongens. Voorheen happen (in ons nieuwe,maar beslist geen gezellige airport) kostte me met mijn vriendin en een kennis van haar: 1150 bath voor een klein smakeloos hapje! Op dit filmpje is de keuze veel groter en voor minder geld. Ik ga dit van de week gelijk uitproberen voordat ik de bus naar Pattaya neem ipv de taxi a 1500 bath. Het is recessie, dus ik steek gelijk al 1600 bath in mijn zak! Nu nog een Lek-hotelletje voor weinig! Ik lijk wel een Rus?

 6. henk zegt op

  Een geweldige plek om te eten. We aten hier al langere tijd.
  Helaas herken je deze prijzen niet op Schiphol.
  Hier rijzen de prijzen voor een flesje water etc de pan uit.

  • l.lagemaat zegt op

   Op Schiphol is een uitstekende Albert Heyn met daar o.a. verse capuccino voor een normale prijs, ook
   andere dranken zijn mogelijk en in de nabijheid een grote hoeveelheid stoeltjes. Tenzij dat na de verbouwing veranderd is.

  • Bennie zegt op

   Je kan er ook voor kiezen om een goeie creditcard aan te schaffen. Deze geeft je gratis toegang tot ontzettend veel lounges. Verder zijn alle verzekering in de kaart aanwezig. Als je regelmatig reist is dat het zeker waard.

   Ook lounge toegang in Bangkok 🙂

 7. eddy vlaanderen zegt op

  Heb het geluk gehad, van bij mijn eerste bezoek aan Thailand deze food court te mogen ontdekken. Maak er telkens gebruik van zowel bij aankomst als vertrek. En prettig is, heb je overschot aan bonnetjes, gewoon even omruilen naar bahtjes.

 8. Stefaan zegt op

  Is zeker een aanrader. Wij zijn er al drie keer geweest. Heel veel keus. De laatste keer een hoekje ontdekt met drank en desserts. Daar heb ik een Chocolate Ice Tea besteld van Ochaya (hebben ook een website).

  Man, man, dat was lekkerrrrr.

  Het is er inderdaad niet gezellig. Maar het lekkere en goedkope eten compenseert.

  De tweede keer dat we er kwamen werd de Food Court overspoeld door Chinezen. Hun gortige manier van eten deed ons bijna vertrekken. Het eten werd naar binnen geschrokt. En niet-eetbare stukken werd zonder de minste schroom uitgespuwd op tafel.

  Het is wel een eind stappen vanaf arrivals of departures. Bagage neem je gewoon mee in de Food Court.
  Ik denk dat het 24/7 open is.

 9. Khun Chiang Moi zegt op

  Weer zo’n goede tip van Thailandblog, als je uitgehongerd bent dan kan je daar goed terecht voor een snelle hap vaak is het er wel druk dus dat zegt genoeg.
  Alleen is het niet op de 1e verdieping maar op de begane grond gewoon met de roltrap helemaal naar beneden dan loop je er zo in. Smakelijk eten en veel plezier in Thailand.

  • Rob V. zegt op

   Het is inderdaad wat wij in Europa de begane grond noemen, maar in Thailand noemen ze dat de eerste verdieping (1st floor). Op internet zijn helaas weinig (geen) gedetaileerde plattegronden te vinden waarop alle faciliteiten per bedrijfsnaam genoemd worden. Op de officiële site van suvarnabhumi is het al lastig überhaupt een plattegrond te vinden ( ergens onder Faciliteiten > downloads, staan wat PDF bestanden). Makkelijker is dan hier kijken, foodcourt op het kaartje rechts onderin:
   http://www.suvarnabhumiairport.net/level-1.htm

 10. peter zegt op

  Als je binnen komt kun je gelijk aan de linkerzijde bonnetjes kopen b.v. voor 200 bath
  Met die bonnen kun je betalen .
  Wat je over hebt krijg je gewoon weer terug.
  Wissel ze in bij de zelfde balie.
  Peter.

 11. Foodlover zegt op

  Al vaker daar iets gegeten, niet gezellig maar je kunt er super lekker eten voor weinig geld.

 12. Nonkelwin zegt op

  Aangezien de terugvluchten meestal pas rond middernacht vertrekken, eten we graag vooraf en hoeven we geen uren te wachten op een eerste service. Dit is hierbij dus een allerbeste tip, we deden dat vroeger ook op Dong Muang, maar we hadden nog geen foor court gevonden op Suvarnabhumi.
  Laatst zijn we zelfs na het inchecken (3 uur vooraf) naar Lad Krabang road gereden om daar iets te eten.
  De koffers? je kan toch eerst inchecken, dan gaan eten en pas daarna door immigration gaan?

  Inderdaad, een prima tip.
  Bedankt.

  • Malee zegt op

   De koffer mogen niet naar binnen…ergens in de vorige berichtjes wordt gezegt van wel maar er staat een bord verboden.

   Om op dit bericht te reageren …er zijn ook mensen die aankomen op het vliegveld…dus niks eerst inchecken dus zit je met die koffers…..velen zitten daar te wachten op de bus en gaan ook een hapje eten maar zitten dus met die koffers.

 13. Ger zegt op

  Nu er steeds meer toeristen, groepsreizen , uit China arriveren is het regelmatig bomvol in deze foodcourt. Blijkbaar wordt er hier reclame voor gemaakt in de Chinese toestellen en worden er waarschijnlijk geen maaltijden aan boord geserveerd maar wordt men gelijk bij aankomst naar deze foodcourt geleid. Reeds meerder malen dit in 2015 en 2016 geconstateerd.
  Voordeel is inderdaad de normale thaise prijzen.

 14. René Chiangmai zegt op

  Ik ben er begin dit jaar nog geweest.
  Wachten op de Bell bus naar Hua Hin. (Aanrader trouwens.)
  Ik mocht er wél met mijn rugzak naar binnen.
  Rugzak op de stoel naast me.

  Eten was niet duur.
  Maar goed te pruimen.

  Volgende keer weer. 😉

 15. Eric zegt op

  Goedkoop wel, maar voor echt lekker ben je beter in het binnenland. In ieder geval betere keuze dan in die vele andere restaurants met typische ‘airport’- prijzen.

 16. pieter zegt op

  Ik lees hier dat je de koffers niet mee naar binnen kunt nemen en het verhaal dat de koffers gewoon mee naar binnen gaan.
  Wat is nu waar…. met of zonder koffer?

  • Peter V. zegt op

   Wij hebben tot nu toe altijd de koffers mee naar binnen genomen en zijn er ook niet op aan gesproken.
   (Nu zou dat laatste ook niet zo snel gebeuren in Thailand.)
   Maar, ik heb ook nooit koffers buiten zien staan.

   • Jan Lao zegt op

    Good zo er mij bekend mag je geen bagage karretjes mee naar binnen nemen. Dat staat er ook. Ben er maandag nog geweest

    • Janlao zegt op

     Jan Lao, ik weet niet of het je al eens opgevallen is maar ik reageer met de naam janlao (aan elkaar dus) welzijn niet de zelfde want ik weet zeker vandaag niets gepost te hebben. Woon trouwens in Savannakhet

  • Ronny Antwerpen zegt op

   Eerst inchecken, dan ben je van je koffers af.
   Vervolgens enkel met handbagage naar Food Court
   Nadien naar immigratie.

   Het is eveneens op het gelijkvloers en het is even stappen
   naar gate 8.

   Een spectaculair prijsverschil !!!
   Een Burger King double cheeseburger ZONDER fritten of drinken 245 baht !
   Food Court gerechten aan 40 – 50 baht (lekker en vers bereid)

  • Ronny Antwerpen zegt op

   Dit zal de vragen beantwoorden 😉

   https://www.youtube.com/watch?v=YNbGYSh3w1c

 17. Nico zegt op

  Hallo,

  MAAR IK HEB NOG MEER GOED NIEUWS;

  Op Don Muang is nu de 2e terminal geopend voor domestic vluchten en ook daar is nu (weer) een Food Court geopend.

  Deze is gelegen op de eerste verdieping van terminal 2, komende vanaf de 1e terminal (nu voor internationele vluchten) loop je een beetje rechts tegen de roltrappen aan. Het Food Court is rechts achter gelegen.

  Ook hier eerst bonnetjes kopen en eventueel later weer inleveren voor geld.

  Zeer goede “vers gezette” koffie kost slechts 50 Bhat en ook eten kan al vanaf 40 Bhat.

  Omdat ik in Lak-Si woont en graag op de sooter een rondje rij , ga er regelmatig “even” koffie drinken.

  Enne, die terminal 2 is zeer mooi verbouwd.

  Groetjes Nico

 18. Jurgen zegt op

  meteen bij binnenkomst rechts staat een broodjes kraam
  zooooooo lekker

 19. Ab Stolk zegt op

  Je kunt er ook een lekkere cappuccino drinken. Dit is helemaal achterin rechts.

 20. William zegt op

  Ja , da’s wat anders dan de gepeperde prijzen op Schiphol en andere Europese luchthavens.

  • Rene Chiangmai zegt op

   Inderdaad.
   Gewoon normale prijzen voor een gewoon normaal hapje eten.

 21. evie zegt op

  Klopt,mooie gelegenheid om even bij te komen,bonnetjes kopen die als je over hebt weer in kan wisselen,altijd een drukte van belang daa met veel Thaise en Aziatische mensen,maar voor ons Europeanen prima eten.

 22. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik woon dit jaar al 15 j in Thailand…maak ieder jaar 5 reizen en kom dus veel in de luchthaven in Bangkok.
  Iedere keer ga ik daar eten in de foodcourt..met je valies mag je daar wel binnen maar karretjes zijn verboden.
  Ik vind het daar wel gezellig en goedkoop.Klagers zijn er altijd.

 23. Dolf. zegt op

  Suvarnabhumi wordt niet uitgesproken zoals u vermeldt, maar de Thai hebben de luchthaven gewoon een andere naam gegeven, in fonetisch Thai : Soewannapoem. Voor de rest prima info !

 24. Peter Schoonooghe zegt op

  Super tip! Al diverse malen geland te Bangkok maar totaal geen weet van deze Food Court. Dus bij deze mijn dank. Bij een eerstvolgende gelegenheid zal ik dit meteen uitproberen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website