THAI Airways is niet failliet (lezersinzending)

Saranya Phu akat / Shutterstock.com

Op 7-10-2019 had ik een vlucht geboekt naar Chiang Mai H&T bij reisagentschap Joker (BE). Woensdag 10-11-2021 na 25 maanden bevestiging gekregen van Joker dat Thai Airways het geld heeft teruggestort.

Vandaag 16-11 reeds op mijn rekening gestort. Dus beste mensen niet wanhopen en zeer veel geduld hebben. Thai Airways is niet failliet.

Ingezonden door Christian (BE)

Rating: 3.83/5. From 6 votes.

10 gedachten over “THAI Airways is niet failliet (lezersinzending)

 1. Dat Thai airways niet failliet is, dat geloof ik wel.
  De overheid zal er wel genoeg steun in hebben gepompt, anders was het via de media al lang in het nieuws.

  Maar ik denk dat jou centjes al lang waren terugbetaald aan die Joker ticket agency.
  Dat soort internetverkopers ga ik nooit meer boeken, zijn nauwelijks bereikbaar, geen helpdesk, beantwoorden geen mail en proberen je allerhande extra service en verzekeringen aan te smeren.

  Ik vermoed dat ze jou centjes al lang op hun bankrekening hadden, om hun eigen voordeel mee te doen

  • Dat denk ik toch niet, heb dit reeds eerder gemeld maar had 2 retourtickets rechtstreeks bij Thai geboekt voor een retourvlucht Bangkok-Hong Kong.
   Dat was voor een vlucht in Maart 2020, maar tot op heden nog geen batje terug gezien.
   Bij de eerste claim kreeg ik te horen dat het wel een half jaar kon duren, inmiddels zijn we anderhalf jaar verder zonder resultaat.

   • Nou ik ben er ook een van ticket geboekt Jan 2020 voor een reis in juli met het gezin via skyscanner met als boeking bij Mytrip tot op heden heeft de rechtsbijstand overgedragen aan Misscasey nog niets bereikt
    Het laatste bericht was een maand geleden dat de zaak onhold is gezet wegens geen verhaal bij Thai airways zijnzouden volgens de jurist nu langzaam weer op dreef komen

    Mijn voorstel is nu geweest als zij toch vliegen laat hun dan de ticket waar ik en mijn gezin recht op hebben verrekenen door de tickets toch uit te schrijven.
    Mij werd toen geadviseerd om dan met de luchtvaartmaatschappij contact op te nemen waarop mijn antwoord als dat zo makkelijk ging dan had ik de rechtsbijstand niet nodig gehad.
    Het is absurd dat je in deze situatie veroorzaakt door maatregelen die door de overheid zijn genomen de consument de dupe hiervan is

    Graag verneem ik de juiste gegevens waaruit blijkt dat Thai airways Financieel niet de dupe is.

  • Joker reizen heeft 7 reiskantoren in Vlaanderen en is geen internetverkoper.

 2. Ik kan het even niet volgen. Ik heb in december een vlucht geboekt met Thai Airways (uitgevoerd door: Thai Smile Airways) van Bangkok naar Chiang Mai. Hoe kan ik een vlucht boeken als er mensen op hun geld wachten dat teruggestort dient te worden als de maatschappij wel/niet failliet is. Niet failliet, vreemd dat gedupeerden hun geld nog niet retour hebben. Wel failliet, hoe is het mogelijk dat je nog gewoon vluchten kan boeken via skyskanner met Thai Airways…….

  • Je moet wel effe goed lezen voordat je het kunt volgen

   In mijn schrijven heb ik vermeld geboekt januari 2020 toen was er nog niets aan de met betrekking tot Corona maatregelen het probleem ontstond toen de lockdown etc in mei juni de onzekerheid over reizen begon.
   De overheid had hier moeten weten dat mogelijk dit soort situaties zich voor zouden doen.
   Nogmaals de tickets zijn voor alle Corona toestanden gekocht.

 3. Failliet. Nee. Maar wel zeer enerverend om je ticket te bestellen. Gewoon ticket is geen probleem via internet. Ticket boeken met een voucher is ander paar mouwen. Je moet dit boeken via het plaatselijk kantoor. Voor mij dus Brussel. Probeer al 14 dagen mijn ticket te krijgen zonder resultaat. Mails worden niet beantwoord. Telefonisch contact lukt niet. Ook niet in Bangkok.

  • Luc,

   Volgens mij heeft Thai Arways zelfs geen kantoor meer in Brussel, voor mezelf heb ik contact opgenomen met het kantoor in Londen.
   CUSTOMER RELATIONS
   (feedback, complaints, claims)
   Thai Airways International
   41 Albemarle Street, London W1S 4BF, United Kingdom
   Phone: Currently unavailable Telephone
   Fax: +44 (0)20 7907 9548 Fax 4 4 0 2 0 7 9 0 7 9 5 4 8
   Email: customerservices@thaiairways.co.uk
   Duurde wel een 10 tal dagen maar toen toch eidelijk resultaat bereikt.

 4. Bedankt Theo en Ronny. Na een mail naar Frankfurt kreeg ik plots een mail via Brussel met voorstel ticket.
  Dus komt in orde. Groeten Luc.

Reacties zijn gesloten.