Thailand Visa vraag Nr 360/21: Visa exemption

Vraagsteller: Esmay

Wij zijn voornemens om half februari tickets naar Bangkok te boeken, met KLM. Het gaat om een retourticket, maar retour zal pas 6 maanden later zijn. Verder zal de reis er ongeveer zo uit gaan zien:

  • Eerste 30 dagen: Thailand
  • Volgende maanden: rondreizen buurlanden
  • Laatste 30 dagen: Thailand

Hierbij de vragen:

  1. Daar het retour niet binnen 30 dagen zal zijn, zal dit problemen opleveren? Of kunnen we dit gewoon uitleggen/verklaren bij KLM? Helpt hier een ticket voor de vervolgbestemming?
  2. Twee keer entry is mogelijk toch met Visa Exemption?
  3. Als we tussentijds alleen een tussenstop op Bangkok hebben, heeft dit geen invloed op bovenstaande (2 keer recht op 30 dagen verblijf)?

Heel erg bedankt!


Reactie RonnyLatYa

1. Indien je met Visa Exemption vertrekt en als een vliegtuigmaatschappij dan een bewijs wil zien dat je binnen de 30 dagen Thailand gaat verlaten, hoeft dat bewijs geen retour ticket te zijn. Dat is een misvatting. Dat mag ook een doorvliegticket zijn naar een ander land.

Ik weet niet of KLM die eis (nog) heeft en indien zo welke bewijzen ze dan aanvaarden. Soms volstaat een verklaring. Best contacteer je KLM daarvoor en stelt hun die vraag. Doe dit per mail zodat je bij de check-in een bewijs hebt van hun antwoord en er daar geen discussie rond ontstaat met het personeel aan de incheck balie. Heb je al een doorvliegticket is het geen probleem natuurlijk.

2. Twee keer binnenkomen op Visa Exemption is mogelijk. Maar ik begrijp dat jullie gaan vliegen en normaal kan het dan wel meer dan 2 keer.

Ter info. Over land is het maximum 2 keer per kalenderjaar. Maar daarvoor moeten de grenzen over land open zijn en het is af te wachten wanneer dit weer zal kunnen voor toeristen.

3. Je komt Thailand officieel binnen wanneer je langs immigratie gaat en er een Arrivalstempel met een verblijfsperiode in je paspoort komt.

Gebeurt dat bij een tussenstop niet dan ben je enkel in transit en ben je officieel Thailand niet binnen geweest. Het heeft dan ook geen gevolgen voor wat ook.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.