Thailand Visa vraag Nr 122/22: Misrekend. Wat nu?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
8 mei 2022

Vraagsteller: Kees

Na onze laatste vakantie in december 2018 heb ik weer geboekt bij EVA Air met vertrek op 23 juli (aankomst 24 juli) en terugvlucht op 23 augustus. Ik heb mezelf verrekend want achteraf kom ik er achter dat dat 31 dagen zijn. Dat is eigenlijk 1 dag teveel.

Wie heeft er raad voor mij?


Reactie RonnyLatYa

Tja, dat komt wel meer voor.

Uw terugvlucht is na 31 dagen. Eigenlijk een dag te veel en men kan je daar natuurlijk altijd op aanspreken bij de check-in. Of men dat werkelijk ook gaat doen voor een dag zal weer afhangen van diegene die de check -in uitvoert. Mogelijk merkt men het niet op of zegt men er niets van voor die dag. Kan ik niet voorspellen.

Uw verblijfsperiode zal 30 dagen bedragen en je zal 31 dagen in Thailand zijn. Officieel ben je dan een dag in Overstay. Dat kost normaal 500 Baht en een aantekening in je paspoort, maar die aantekening heeft niet direct gevolgen voor de toekomst. Toch niet voor een dag. Bovendien hanteert men op de luchthaven ook wel het principe dat men die 500 Baht niet zal aanrekenen als het een dag is en mogelijk zal men zelfs die overstay niet vermelden in je paspoort als die maar enkele uren is.

Het zijn dingen die regelmatig voorvallen daar men bij de planning vergeet rekening te houden dat er maanden zijn die 31 dagen hebben, of men vergeet de dag van aankomst ook als een dag te tellen. Men weet dat bij immigratie ook, maar uiteindelijk is het de reiziger wel die de berekening maakt natuurlijk.

Het is nu allemaal weer te zien wie je voor je hebt natuurlijk. Zowel bij de check-in als bij immigratie.

Wat kan je doen?

  • Alles laten zoals het is en kijken wat er zal gebeuren bij de check-in en immigratie bij vertrek. Misschien laat men het gewoon voorbijgaan zonder er wat van te zeggen.
  • Je ticket gaan aanpassen naar een dag vroeger. Zal afhankelijk van je ticket al dan niet kosten voortbrengen, maar je bent dan wel weer in orde.
  • Je laat alles zoals het is en je schaft je een Tourist visum aan. Voor 35 Euro ben je dan opnieuw met alles weer in orde.

Aan u de keuze nu.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.25/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website