Misschien ben je op dit moment je vakantie aan het plannen. Wordt het deze keer een exotische droombestemming of eerder een oord dichterbij? Wat je ook kiest, reizigersdiarree loert misschien om de hoek. Sommige vakantiebestemmingen zijn nu eenmaal risicovoller dan andere op dat vlak.

Reizigersdiarree treft meer dan 40 procent van de reizigers. In de meeste gevallen is er niets ernstigs aan de hand en duurt de ziekte één tot vijf dagen. Niettemin zorgen spijsverteringsproblemen in 40 procent van de gevallen voor een verandering in de tijdsbesteding en in 20 tot 30 procent van de gevallen is enkele dagen rust vereist.

Volgens een Brits onderzoek is het vooral flink oppassen geblazen als je naar onderstaande landen reist. “Naast de bestemming zelf, speelt uiteraard ook het niveau van hygiëne een rol en de restaurants die je bezoekt” benadrukken de onderzoekers.

Top-10 landen met grootste risico op reizigersdiarree:

 1. Egypte
 2. India
 3. Thailand
 4. Pakistan
 5. Marokko
 6. Kenia
 7. Tunesië
 8. Caribisch gebied
 9. Mexico
 10. Malta

Bron: HLN.be

11 reacties op “Thailand in top-10 landen met grootste risico op reizigersdiarree”

 1. Johnny zegt op

  Je lichaam went eraan zeggen ze. Er zijn andere veel zwaardere vormen waarvan je erg ziek kunt worden, tot maandenlange ziekenhuis opname aan toe. Waar je vooral ziek van word is koud eten en het gratis water met ijsblokjes.

  Neem als farang dus nooit koud of lauw voedsel en van de straat eten is een extra risiko alhoewel de meeste keukens in de betere restaurants ook niet veel schoner zijn. Het is gewoon een viese bende in Thailand en moet je weten waar je wel of niet kunt eten.

  De Thai zijn net geiten en eten gewoon alles op, doch ook zij kunnen erg ziek worden. Een vriendin van mij ging voor maanden het ziekenhuis in wegens zeer ernstige voedselvergiftiging.

  • Johnny zegt op

   Ik woon helaas niet naast Paragon of MBK. Wel weet ik dat de boosdoeners die je ziek maken niet te zien zijn. Zo at ik voor de 15 keer bij een zeer bekende eetgelegenheid en ben 3 dagen ziek geweest, omdat de kip niet goed warm was. De vraag is dus altijd ” hoe gaat men in de keuken te werk? ”

   Ook ben ik ziek geweest van de eettent op de hoek, niet van het eten, maar van het ijs, waar ze die dag waarschijnlijk niet koser mee om zijn gegaan.

   Naar mijn idee kan elke Thai zomaar een eettent beginnen, zonder elke vorm van opleiding en daarmee een potentieel gevaar voor de volksgezondheid zijn. Mijn tip is altijd, zitten er veel Thaien, dan zal het wel verantwoord zijn. Kijk altijd goed wat ze je voorschotelen en het moet vooral goed warm zijn. Er zijn ook van die wegrestaurants waar ze niet eens je eten warm maken. ” vanochtend om 6.00 vers gekookt ” is het antwoord dan.

   eet smakelijk

 2. @ Tannakohn. Inderdaad je was te snel 😉

 3. Bert Vos zegt op

  Diarree op reis. Dat blijft voor mij altijd nog een schrikbeeld als ik in een ver oord in een bus zit, wanneer ik mij in een staccato tempo laat vervoeren in een trein of onderweg ben in het vliegtuig. Ongegeneerd stiekem een wind laten is er niet meer bij gezien een eerdere ervaring toen het geen gasexplosie door te heet eten maar iets anders bleek te zijn. Iets dat zacht en week je onderbroek inglijdt. Kent u dat? Dus als ik maar even het idee heb van: dat gaat niet goed, mijn maag begint te rommelen, een weeïge pijn komt naar boven en ik ben niet in de buurt van een toilet, dan mik ik twee immodiums naar binnen en eet alleen een rol droge biscuitjes, vreemd genoeg overal te koop. Leg ik het hele zaakje in darmenland plat en zie later wel weer hoe het eruit komt. Weliswaar niet zo gezond, dat wel, maar voor mij is het eens en nooit weer dat ik overvallen wordt door een verraderlijke nepscheet.

  • Johnny zegt op

   Het schijnt dat de imodium wel de stoelgang stopt. maar niet de bacterien dood. Het nadeel is dat je bij overmatig gebruik ( kan al na 2 tabletten ) de stoelgang voor enkele dagen stopt en het daarna zelfs erg pijnlijk kan worden. Thaise doctoren geven dus nooit imodium.

 4. jan maassen van den brink zegt op

  neem een tros bananen mee of koop ze.heel goed tegen diarree.vooral die klientjes

 5. Chang Noi zegt op

  Inderdaad! Ik kom net terug van 2 dagen aan het infuus liggen als gevolg van een voedsel-vergiftiging!

  En doch ik woon hier ruim 10 jaar, ik zou toch wel gewend moeten zijn aan de lokale bacterie’en? Ik eet bijna overal, op straat, op de markt, bij de duurste restaurants, bij BurgerKing. Mischien ben ik toch wat te gemakelijk geworden.

  Vrijwel zeker dat ik ziek ben geworden van kant-en-klaar gekocht op de markt Tom Ka Kai. Die ik daarna ook nog even een paar uur thuis heb laten liggen voordat ik het heb genutiged. Smaakte lekker hoor. Alleen de volgende dag voelde ik me toch niet helemaal lekker.

  Dus eigenlijk moet je er goed opletten dat het eten vers bereid wordt voor je en dat het vlees e.d. goed gekoeld bewaard wordt. En vooral bij een gelegenheid die wat omzet draait zodat je geen producten van gisteren eet.

  Dus mijn vrouw toch maar aangemaand wat vaker zelf te koken ipv kant-en-klaar-food te kopen.

  Chang Noi

  • Johnny zegt op

   ik eet die zooi dus nooit. Ik ben in 2005 wel 2 weken aan de race geweest van het eten in een schijnbaar schoon en druk ( farang ) restaurantje in Pattaya.

 6. john zegt op

  Thailand staat in de top tien reizigersdiarree, komt ook dat er natuurlijk miljoenen toeristen komen!!

  Al is een restaurant/ kraampje enz. nog zo schoon, als de kip niet goed wordt doorbakken heb je een probleem!! Het hoeft dus niet altijd smerig te zijn.

 7. Hansy zegt op

  Strekking van dit stuk is me niet helemaal duidelijk.

  Elk land heeft zijn “eigen” bacteriën in het voedsel. Het kan zijn dat je hier gevoelig voor bent en ziek wordt. Niets ernstigs aan de hand, je lichaam moet zich even aanpassen.
  Het gaat in dit geval om niet-kwaadaardige bacteriën.

  Daarnaast kan het voorkomen dat je door foute bacteriën besmet raakt. Meestal heeft dit te maken met onvoldoende hygiëne. Dit levert een voedselvergiftiging op.

  En het gebruik van ijs in bepaalde landen wordt altijd afgeraden, eenvoudigweg omdat je de herkomst van het water niet weet.

 8. jan zegt op

  je word vaak in de duurdere restaurants waar je de keuken niet kan zien ziek is mijn ervaring


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website