Sam Roi Yot National Park

Sam Roi Yot National Park is een van die prachtige locaties die je gewoon niet meer uit je hoofd kunt zetten als je het een keer gezien hebt.

Het combineert het beste van twee werelden met avontuurlijke paden door dicht begroeide jungle en diepe canyons die perfect zijn om te bewandelen. Maar verrassend genoeg kan je er ook luieren op prachtige zandstranden.

Khao Sam Roi Yot is aangewezen als nationaal park in het midden van jaren 60. De naam betekent ‘Berg met 300 pieken,’ nu begrijp je direct waarom het landschap zo gevarieerd is. Er zijn zelfs met vlonders speciale wandelpaden gemaakt door de moerasgebieden. Die geven je de mogelijkheid om delen van het park te verkennen die anders niet toegankelijk waren. Je kunt in een baai ook een rondvaart met een speedboot boeken. Het zal je een goede indruk over de omvang van dit schitterende park.

Wat je zeker moet zien is deze verborgen parel van het park: het Kuha Karuhas paviljoen. Het ligt bij een grot en is een van de meest bezochte delen van Khao Sam Roi Yot.

Dit mooie en relatief kleine natuurpark (98 km²) ligt 63 km zuidelijk van Hua Hin, in de provincie Prachuab Khiri Khan.

Video: Sam Roi Yot National Park

Bekijk hier de video:

7 reacties op “Sam Roi Yot National Park (video)”

 1. Jan zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn hier begin dit jaar geweest een schitterend park en heerlijk rustig en prachtige natuur.
  We waren bij wat familie en vrienden van ons die al jaren in Hua hin en Cha-am wonen,maar het gekke is dat maar weinig Thaise mensen dit park kennen of zelfs hebben bezocht,misschien ook omdat de entree van dit park voor Thaise mensen nogal prijzig is.
  Wat je zeker moet gaan zien als je dit park bezoekt is de Phra Nakhon grot, de twee spelonken in deze grot zorgen er zelfs voor dat er bomen kunnen goeien binnen deze grot.
  De grot is te bereiken via en steile trap als je slecht ter been bent is dit af te raden het is een klim van ongeveer dertig minuten (vergeet geen drinkwater mee te nemen),wat ik mij nog goed herinner en ontroerend vond is die oude vrouw (van dik in de 90 jaar denk ik)zij zat aan het begin van de trap en verkocht al mompelend voor 20 baht boomtakken waar wandelstokken van gemaakt waren.

  Wat ook heel mooi en romantisch is is het lotus moeras met de speciaal aangelegen loopbrug dwars door het moeras op dit moeras groeien duizenden lotusbloemen.
  Om een nog betere indruk van het park te krijgen is het misschien wel leuk om de Youtube video te bekijken van de beroemde Thaise zanger Bird Thongchai Mcintyre heeft hier zijn liedje Why Tears opgenomen deze staat op You Tube onder de naam [MV] Bird Thongchai – Why the Tears?

  Ook is het zeer aan te raden om een bootje te huren wij betaalde hiervoor 2000 bath best wel veel geld voor Thaise begrippen maar dit heeft ook met de locatie te maken.
  Maar je kan van deze boot wel een halve dag gebruik maken en hiermee het vissers dorp Bang Pu en de diversen eilandjes te bezoeken waar ook apen leven.

  Veel plezier bij het bezoeken van dit park.

 2. Mr.Bojangles zegt op

  Dank je, ziet er zeer interessant uit.

 3. Jan W. zegt op

  Wij (4 personen 60+) overwegen dit park te bezoeken en hebben derhalve gezocht naar de mogelijkheden om dat te (laten) organiseren .
  Dat viellelijk tegen , allereerst omdat los van de gevraagde prijzen varierend van erg hoog tot redelijk ,het niet duidelijk te krijgen was, wat de opties waren .
  Mijn vraag : – toch voor volledig georganiseerd gaan , maar dan met wie ?
  – van uit Hua Hin een taxi huren en aan de poort een en ander organiseren ?
  Wie kan mij daarbij helpen ?
  Bvd Jan W.

  • Marianne zegt op

   Jan W. Mijn man en ik hebben in Sam Roi Yot gelogeerd in Long Beach Inn. Gerund door een Nederlander en Thaise vrouw. Zij organiseren trips naar het National Park. Kijk maar eens op de website:
   http://www.longbeach-thailand.com/index.php?page=17
   Bovenin staan de tabbladen. Bovendien serveren zij prima gerechten.
   Groet, Marianne.

  • Janin Ackx zegt op

   Wie je ook kan helpen is” Angels Taxi service” Sam Roi Yot, Bel haar voor een prijs. Ze laat je de hele buurt zien, want er is nog zoveel meer in de onmiddellijk omgeving. Zoals de Sai cave, vieuw point Khao Daeng, zicht over Sam Roi Yot met zijn garnalen kwekerijen(ook te bezichtigen). De Lotus velden, een boottocht door de mangroves, en prachtige tempeltjes waar bijna niemand komt omdat ze die niet kennen, waar de apen vrij op straat rondlopen, de Dolphin Bay, en iets verder het mooie Khao Kalok. Alles echt de moeite.
   De PRAYA Nakhon cave kan je met de boot of over land doen, Beiden de moeite waard, zorg voor goede stap schoenen. Veel plezier

 4. Kees zegt op

  Ik ben daar geweest in 2018. Is echt de moeite waard. Pittige klim naar de grot en prachtig de tempel in de grot met open dak waar de zonnestralen doorheen schijnen.

 5. Marjo zegt op

  Wij zijn in februari 2020 hier geweest, echt een aanrader !!! Met een bootje door de waterlelies [ tip ; ga rond 07.00 uur , dan zijn de meeste lelies open ]..Natuurlijk ook de klim naar de grot gedaan ! dat is een KLIM met hoofdletters. we hebben wel de korte route genomen. Dus eerst met een bootje naar de andere kant van de berg [ keurig geregeld door ons hotel The Long Beach Inn ].. tussendoor voldoende rustmomenten ingelast en dan weer door…Het is er PRACHTIG !!! We zijn beide 60’ers en beslist geen sportfiguren…! Dus als wij het kunnen…..
  The Long Beach Inn kunnen wij ook iedereen aanbevelen ; slechts 10 kamers, lekker zwembad , klein stukje van het strand en het eten is 5 sterren !! We hebben er 5 heerlijke dagen gehad !
  Heel makkelijk te bereiken vanaf Bangkok [ of via Hua Hin ]


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website