Staat Thailand op jouw bucketlist? Dan kom je aan in Bangkok.  In deze geweldige stad is zoveel te doen, wij hebben een budgetvriendelijke top 10 voor je samengesteld.

1. Zen: gratis meditatielessen bij Watmahathat
Wat Mahathat is een bekend meditatiecentrum dat Vipassana met dagelijks gratis meditatielessen in het Engels op het programma. Je krijgt een introductie gevolgd door demonstraties met afwisselend wandelen en zitten. Vereist: witte kleding, stilte en je eet basic food.

2. Bekijk een Muay Thai gevecht
Muay Thai is diepgeworteld in de Thaise cultuur. Liefhebbers van Muay Thai gevechten gaan naar het MBK shoppingcentre in het centrum van Bangkok voor de MBK Fight Night. Iedere woensdag gratis te zien in de speciale ring voor het MBK.

3. Relax in de parken van Bangkok
Bangkok is groot, chaotisch en lawaaierig. Als je je even wilt terugtrekken, ga je naar een park. In het Lumpini park lees je een boek, kun je een rondje joggen, picknicken, peddelen op een van de twee meren en kijken naar Thai die Tai Chi beoefenen. Een andere relaxte, gratis spot is de Bangkok Vlindertuin & insectarium met de mooiste vlindersoorten zoals de Siam Tree Nymph. Gelegen tussen de Queen Sirikit tuinen en Rotfai Gardens die ook de moeite waard zijn.

4. Uniek: Baan Silapin Artist’s House
Baan Silapin Artist’s House is een historisch, houten huis aan de oevers van de Klong Bang Luang, aan de Thonburi kant van Bangkok. Het huis is een bezienswaardigheid op zich, maar het is ook een soort sociale werkplaats. Jongeren maken ambachtelijke spullen, er is een traditioneel poppentheater, een drijvende markt en heerlijk local food. Gratis entree, donaties welkom om het Artist’s House in stand te houden.

5. Phranakorn Rooftop bar
In Bangkok vind je de meest geweldige rooftop bars, maar de meeste vragen waanzinnig veel Baht voor een drankje. Zo niet het vintage style Phranakorn met creatief publiek, een kunstgalerie beneden en op de vierde verdieping een fantastische bar met uitzicht op het verlichte Golden Mount. Ook uitstekend Thai food! (58/2 Soi Damnoenklang Tai).

6. Bangkok op de fiets
Zie je jezelf al dolend op de fiets Bangkok verkennen? Het kan, op het eiland Rattanakosin en in het Thonburi deel van de rivier. Hier is het rustig op een zondag, je maakt gebruik van gratis leenfietsen onder de noemer Bangkok Smiles Bike. Je vindt ze rond het Grand Palace en aan de andere kant van de Chao Praya rivier.

7. Gratis musea Bangkok
Een aantal musea in Bangkok bezoek je gewoon gratis. Zoals het Bangkok Folkmuseum of Bangkokian museum dat je een reis biedt door de Thaise cultuur. Een andere optie is het Koninklijk Olifantenmuseum en het kleine Bangkok Dolls museum. Bangkok Dolls heeft al veel awards gewonnen met hun handgemaakte creaties. Te vinden in Bangkoks Makkasan district.

8. Zonsondergang Wat Arun
Langs de rivier de Chao Phraya liggen talrijke tempels. Wat Arun is ongetwijfeld een van de mooiste. Steek de rivier over en wacht tot de zon ondergaat. Voor niet al te veel geld eet en drink je daarna bij het Deck By the River restaurant van Arun Residence. Een ongeëvenaard uitzicht op de verlichte tempel en de rivier krijg je erbij cadeau.

joloei / Shutterstock.com

9. Struin over Chatuktak weekendmarkt
Met meer dan 5000 stalletjes weet je van gekkigheid niet meer waar je moet kijken. Werkelijk alles is hier te koop, van kleding, religieuze souvenirs tot levende dieren. Bereid je dus voor op een overkill aan geluid, mensen en spullen, maar toch mag een bezoek aan ’s werelds grootste markt niet ontbreken. Geopend op zaterdagen en zondagen. Doe je ook tegoed aan prima street food dat je opeet in het Chakutah park nabij de Vlindertuin (zie 3).

10. Street food
Bangkok is een overdonderend Thai streetfood walhalla. Waar je ook bent, overal loop je  tegen kraampjes aan met heerlijk eten voor weinig. Eet gewoon op straat en kijk waar veel mensen staan, dat is meestal een goed teken. Pad Thai is een klassieker die altijd in de smaak valt. Betaal 40 Bath, minder dan een € 1 en geniet! Naar verluidt verkoopt Thip Samai de lekkerste Pad Thai.

Vervoer in Bangkok?

Neem een taxi (let op dat de meter aan staat), de BTS Skytrain, de metro MTR (Mass Rapid Transit) en de ferry’s en Klong Boats over de rivier. Een ritje in een TukTuk is leuk en hoort bij een echte Bangkok ervaring, maar gebruik de TukTuk niet voor langere afstanden. De kans is groot dat je teveel betaalt.

7 reacties op “Top 10 budget uitstapjes in Bangkok”

 1. Peter de Goede zegt op

  Baan Silapin Artist’s House, is echt een aanrader.
  Er komen haast geen touristen en je kunt er lekker eten.
  Een leuke buurt om te bekijken.

 2. Eddy zegt op

  Niet te vergeten de Chao Phraya Express boot van Taksin Bridge naar Nontaburi. De trip kost 14 baht en duurt ongeveer 1 uur. (Boot met de oranje vlag) (Neemt niet de Tourist Boot. Koop geen duur tiket van 150 baht aan het loket aan Sathorn Central Pier. Koop het tiket op de boot, zie dat je wisselgeld hebt.!

  • Ton zegt op

   Doen we minimaal één keer per bezoek. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 15 baht.

 3. ennog zegt op

  @vervoer: Er zijn ook nog ruim 200 stadsbuslijnen die geheel groot BKK bestrijken-en een deel ervan (enkel afgetrapte rode ‘hot”bussen-niet allemaal!) zijn vooralsnog gratis.
  Tukx2s zijn ALTIJD grote afzetterij voor de witneus-zeker in BKK.
  @9-Chatuchak is inmiddels ook al grotendeels een toeristenval verworden. Er zijn daarnaast nog tenminste 10 andere ”weekendmarkets” en zeker 33 avondmarkten (niet altijd elke dag).
  @7. Vanwege ter nagedachtenis aan de overleden koning zijn tot 31/1 OOK nog de national musea gratis toegankelijk-voor eenieder, niet enkel Thai.
  Verder is een een soort jaarlijke museumpas (MUSEpas) die in zeer veel BKKse musea geldig is, maar die per kalenderjaar wordt verkocht en dan tegen einde jaar meestal ”hmot” is.

 4. Gust Feyen zegt op

  Een dagje KO KRET ?
  De boot met de oranje vlag (voor een belachelijke prijs tot de eindhalte (ca 40 min tot Nonthaburi).
  Daar een taxi voor ca 175 THB naar Ko Kret. Vervolgens de oversteek voor 2 (TWEE) THB en je geniet van een zalige dag zonder autoverkeer op een klein eiland aan de Chao Phraya River. Wellicht ga je ook nog de enige Westerling zijn…

 5. Tommy zegt op

  Leuk stukje dit, ook de reacties met de tips! Bedankt allemaal mensen!

 6. Koen Olie zegt op

  Al eerder vermeld, de bus 53 old town tour, maar ik heb recentelijk de (ietwat andere) route andersom gedaan. tekst & foto’s hier: https://www.art58koen.net/single-post/clockwise-53


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website