Bangkok is immens, chaotisch, druk, groot, intens, veelzijdig, kleurrijk, lawaaiig, verwarrend, geweldig en heftig tegelijk. Maar misschien is indrukwekkend nog wel het best woord wanneer je voor het eerst in Bangkok aankomt.

Waar moet je in vredesnaam beginnen en wat zijn de highlights? Om je een beetje op weg te helpen hebben we een veelzijdige top-10 voor je gemaakt met de allerleukste highlights van Bangkok!

1. Chatuchak Weekend Markt
Met meer dan 5.000 stalletjes is dit de grootste markt ter wereld. Gegarandeerd dat je er gaat verdwalen terwijl je je weg probeert te vinden tussen kleurrijke kleding, bijzondere kunst, veelzijdige theepotjes, vreemde huisdieren, een overvloed aan voetmassages en uitbundig veel streetfood. Wees er vroeg bij (vanaf 09:00 uur) want ’s middag kan het loeidruk worden. Mocht je de uitgang kunnen vinden; breng dan een bezoekje aan het nabijgelegen Chatuchak Park waar je even bij kunt komen van al het shop-geweld!

TONG4130 / Shutterstock.com

2. Fietsen door Bangkok
Wij Nederlanders stappen massaal op de fiets. Ook als we in Thailand op vakantie zijn. Wat is er dan ook leuker om jezelf door de smalle straatjes van Bangkok te manouvreren terwijl je gloeiend hete wokpannen, ronkende scootertjes en oude locals ontwijkt. Naast de smalle straatjes van Bangkok fiets je ook langs de Khlongs (kanalen) van Bangkok waar de tijd heeft stilgestaan. Geen superdeluxe shopping malls te bekennen, je fiets letterlijk door de huisjes van de lokale Thai. Een unieke ervaring!

3. Drankje doen op een skybar
Tegen het vallen van de avond sta jij met een biertje (of een cocktail) in je hand met een uitzicht waar je U tegen zegt. De horizon wordt gedomineerd door tientallen (honderden?) wolkenkrabbers en de drukte van de straten van Bangkok verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Enkele populaire skybars zijn: Vertigo & Moon bar, Skybar at Lebua Sky Tower en Octave Rooftop Bar. Biertjes worden geschonken vanaf ฿ 500 en cocktails vanaf ฿ 800. Uiteraard is er een dresscode dus laat je teenslippers maar ’thuis’.

i viewfinder / Shutterstock.com

4. Krokodillen spotten in Chinatown
Geloof je het zelf? Je kunt krokodillen spotten hartje Chinatown bij de tempel: Wat Chakrawat. Je vindt er drie krokodillen waarvan er twee enorm zijn. Ook vind je er een opgezet exemplaar in een (vieze) glazen box boven het verblijf. Het verhaal gaat dat de krokodil is opgezet nadat hij een monnik heeft opgegeten…

5. Aerobicsles in het Saranrom Park
In de vroege ochtend, of tegen het vallen van de avond komen de Bangkokianen naar de bekende parken van Bangkok om massaal te gaan sporten. Je kunt er van alles doen, maar het leuke is dat je gewoon kunt aansluiten bij een aerobicslesje die elke ochtend (± 05.00 uur) en avond (± 20.00) wordt gegeven in het Saranrom Park. Neem je sportkleren dus mee!

6. Songkran in Bangkok
Bewapen jezelf met een flink waterpistool en ga de strijd aan met honderdduizenden (miljoenen!) locals en toeristen. Drie dagen lang wordt Bangkok compleet op z’n kop gezet en is letterlijk alles geoorloofd. Het is dan eindelijk tijd om de taxi- en tuktuk-chauffeurs terug te pakken door ze een nat pak te geven! Songkran vindt plaats op 13, 14, en 15 april 2016.

7. Boottocht door de Klongs
Een boottochtje over de Chao Phraya rivier mag ook zeker niet ontbreken op deze lijst. Pak de lokale boot voor ฿15 en laat je meevoeren over de Chao Phraya rivier. Mocht dat nog niet genoeg voor je zijn, wees dan niet getreurd; neem de upgrade naar een privé boot en duik (net als de fietstocht) de Khlongs in. Ongetwijfeld één van de meeste bijzondere dingen die je kunt meemaken in Bangkok.

8. Uitgaan Khao San Road
Ja, dat klopt; de Khao San Road in Bangkok is misschien de meest toeristische plek van heel Bangkok maar toch is het een must om hier een bezoekje aan te brengen tijdens je verblijf. Je vindt er werkelijk van alles. Van gefrituurde insecten tot aan een lachgas-shot en alles daartussen in. Drink er ’s avonds een biertje en zie de gekte aan je voorbij gaan!

Hafiz Johari / Shutterstock.com

9. Maeklong Railway Market
Deze Maeklong Railway Market net buiten Bangkok is één van de bekendste markten ter wereld. Niet alleen omdat je er verse groentes en fruit kunt scoren maar omdat er meerdere keren per dag een trein doorheen rijdt. Binnen no-time zijn de stalletjes ingeklapt en wordt er ruim baan gemaakt (millimeter-werk) voor de trein.

10. De mooiste tempels
Natuurlijk mag je de tempels van Bangkok niet missen, maar wees gewaarschuwd: tempelmoeheid ligt altijd op de loer. Laat je niet verleiden om de eerste beste tempel in te duiken aangezien Bangkok er duizenden heeft. Doe zeker de belangrijkste en meest indrukwekkende tempels aan zoals het Koninklijk paleis (+ Wat Phra Kaew) aan, Wat Arun en Wat Pho. Keer op keer indrukwekkend en beeldschoon!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website