Brief van Ning

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending, Relaties
Tags: ,
19 juli 2013

Ning, de eega van Cor Verhoef, kijkt zo nu en dan over zijn schouder mee, wanneer Cor Thailandblog leest. We vroegen Ning haar licht te laten schijnen op wat ze langs ziet komen. ‘Denk nooit dat Thaise vrouwen van een andere planeet komen.’ 

Als je vanaf de andere kant van de wereld bent gekomen om een opwindende Thaise dame te zoeken, zul je die zeker vinden.

Als je een verlegen en tedere vrouw zoekt, die een perfecte huisvrouw is, zul je die hier ook zeker tegenkomen.

Of wanneer je een bazige vrouw – type gecompliceerde Facebook-relatie – wil, zul je zeker niet ontevreden naar huis teruggaan.

Maar, let op… als je op straat loopt, of een stukje de stad uitgaat, of zelfs net om de hoek bij je kantoor kijkt, zijn dit soort vrouwen er ook.

Laat ik het zo formuleren: als je toevallig mij ergens had ontmoet, dan zeg je misschien wel: goh, ze lijkt wel erg op mijn ex. Dus de vraag is: wie is je ex? Een Nederlandse? Een Spaanse? Een Russische? Een Thaise? Een Indonesische? Wie?

Vrouwen zijn vrouwen, het maakt niet uit waar ze vandaan komen. Je kunt naar de top van de Himalaya gaan en iemand vinden die op Thaise vrouwen lijkt.

Het rare is: wanneer je verliefd wordt – het maakt niet uit wie ze is en waar ze vandaan komt – en twijfelt of je relatie gaat werken of niet, dan herken je plotseling haar nationaliteit. Dan ga je in haar familiegeschiedenis spitten en probeer je uit alle macht haar achtergrond te doorgronden. Je vraagt je af of ze werkelijk bij je is vanwege de liefde of vanwege je geld. Dit zou zelfs kunnen gebeuren wanneer je een vrouw trouwt die uit hetzelfde continent komt als jij.

Als je teleurgesteld bent in één Nederlandse vrouw, denk je dan dat alle Nederlandse vrouwen zo zijn?

Eén persoon kan niet alle facetten van een licht in zich dragen.

Dus denk nooit dat Thaise vrouwen van een andere planeet komen. We zijn gewoon mensen. We weten hoe we iemand moeten belazeren. We weten hoe we mannen moeten afzeiken. Maar – knoop het in je oren – we weten ook hoe te beminnen en houden ervan bemind te worden.

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Brief van Ning”

 1. Song zegt op

  Kijk, daar hebben we nog eens wat aan! Van mij mag Ning wel vaker schrijven, ze slaat de spijker op z’n kop!

 2. Marco zegt op

  Super zo denk ik er ook over Ning eindelijk eens een verklaring van een vrouw.
  Dit zal wel weer het een en ander losmaken,hoop dat je vanaf nu wat vaker over de schouder van Cor meekijkt.

 3. Rob V. zegt op

  Kijk, dat is nu nog eens een kort en krachtig stukje waar ik weinig aan toe kan voegen.
  Je liefde kom je uiteindelijk toch gewoon ergens tegen (op goed geluk, toeval, of een voorbestemd lot). Elk persoon is uniek, vind degene die bij jouw past en probeer niet alles op te hangen aan een kapstokje ” dat komt voort uit haar/zijn achtergrond als … (Thai, NL, boer, ondernemersgezin, ….)” . Kwestie van je hart volgen en je koppie gebruiken.

 4. Franky zegt op

  Zeker, goed geschreven en ik ben het er mee eens. Maar tegelijkertijd durf ik toch ook te beweren dat Thaise vrouwen ANDERS zijn, jawel. Ik heb er vier goed leren kennen en de vierde is nu mijn vriendin. Als je een Nederlandse vrouw ontmoet dan gaat het al snel over je relaties in het verleden: wat werkte wel, wat werkt niet en waarom wel/niet. Dat vind ik goed en zelf vraag ik zulke dingen ook. Zo niet in Thailand. Geen van de vier heeft enige interesse in mijn verleden getoond, zelfs nu nog niet! Ik weet niet of het beleefdheid is maar ik vermoed van niet. Ik kan er natuurlijk naar vragen maar wacht af of de vraag nog spontaan komt. Volgens mij speelt het verleden niet… (wel die toekomst – die moet verzorgd worden)

  • martin zegt op

   Hallo Franky. Ik ben het helemaal met je eens. Bij mij is het precies eender. Geen rare vragen uit en over het verleden, waarbij ik daar niets te verbergen zou hebben. Het raakt hun eigelijk niet eens. Van de andere kant vraag ik ook niets over haar verleden. We hebben allemaal een verleden. En dat is maar goed ook. Want we leven vandaag op de ervaringen van gisteren. En dat behoed ons soms, nu rare dingen te doen. Ik wens een fijn week-end-ook de andere lezers natuurlijk.

 5. Olivier zegt op

  Ja, “vrouwen zijn vrouwen”, dat is een waarheid als een koe (oei, misschien niet zo’n handige vergelijking). Mannen komen niet naar Azië om een “opwindende, perfecte of bazige” vrouw te zoeken, maar om een MOOIE vrouw te zoeken. Dat is de primaire beweegreden, de rest komt daarna.

  • Kees 1 zegt op

   Beste Oliver
   Je spreekt hier voor je zelf neem ik aan. Je hoeft niet naar Thailand om een mooie vrouw te zoeken wand die lopen er hier in Nederland ook genoeg.
   Het kan natuurlijk goed zijn dat je er hier geen 1 kan krijgen. Omdat je misschien niet moeders mooiste ben. Er zit namelijk geen verschil tussen een mooie Thaise of een mooie Nederlandse. Zoals Ning hier in haar brief al vertelt.
   Als je gaat voor mooi en de rest komt daarna wel. Heb je grote kans dat het niet goed afloopt. En ja dan maar weer zeuren op het Blog

   Goed gedaan Ning. Ik hoop naar aanleiding van jou brief dat Pon ook een keer haar mening wil geven. Ik vrees dat die wel erg on Thais zal over komen

 6. Arie zegt op

  Alle vrouwen, dus ook de Thaise komen van Venus. Ze verschillen dus weinig van andere vrouwen en alle types komen overal voor. En inderdaad dus ook de Thaise daar kun je van houden en intens door bemind worden.

 7. Tingtong zegt op

  Mmm…. Als dit Philipijnen blog zou zijn geweest, had ik het meteen gelooft dat het een Philipina was die dit zo mooi weet te zeggen.
  Ik moet echter nog een Thaise dame tegenkomen die dergelijke wijze uitspraken doet.
  Reactie van Ning is en blijft in mijn ogen zeer onthais.
  Maargoed ”This is amazing Thailand”, en alles is mogelijk.
  Overgens klopt het allemaal als een bus hoor, laat daar geen misverstand over bestaan.

 8. peter kempen zegt op

  Zo, eindelijk een reactie, waar ik al jaren op zit te wachten, heel goed en mag je meer doen ofwel andere thaise schonen, jammer voor de uitbuiters, maar dit opent vele ogen van de heren die denken dat ze liefde kunnen kopen, buiten de uurtjes met happy end, dus bezint voor je begint, en bekijk het nu door andere bril….

 9. Jan Tebbes zegt op

  Belazeren en afzeiken kunnen ze in Nederland ook, echt wel.
  Het is en het blijft een geweldig land en een kwestie van aanpassen doch, let op,maar dat moet je overal.
  Succes.

 10. louise zegt op

  Sawasdee ka Ning,

  Heel juist jouw stukje en leuk om de vrouw van een nederlander eens aan het woord te horen/lezen.
  Alle vrouwen zijn (bijna) gelijk.
  Naar mijn mening is de aziatische vrouw toch in 1 opzicht anders.
  Zij zijn meer gericht op de man.
  Zij zijn meer hulpvaardiger naar de man toe in vele opzichten, waarin een westerse vrouw snel zal zeggen: “Hallo, doe dat even lekker zelf o.i.d.”
  Klinkt wel erg zwart/wit, maar dan is het denk ik duidelijk wat ik bedoel..
  En jullie figuurtjes blijven walchelijk en heel vervelend slank!!
  Hahaha, gewoon hardstikke jaloers.
  Ik wacht op je volgende stukje.
  Groetjes,
  Louise

  • Ruud Vorster zegt op

   Louise snapt het , zijnde een vrouw natuurlijk . Ik heb een mooi voorbeeld ! Mijn vrouw (indo) 66 heeft een zuster 76 , je zou zeggen die hebben dezelfde attitude ten aanzien van de man .Mijn vrouw was 9 toen ze met haar ouders uit Indonesia kwam leerde haar kennen toen ze 16 was en we zijn nu bijna 43 jaar getrouwd .Haar zuster is in Indonesie met een indo getrouwd en direct naar Brazilie geemigreerd. We komen bijna elk jaar op vakantie bij hun en dan merk je het verschil in behandeling van vrouw naar man .Mijn vrouw is verwesterd en denkt inderdaad doe het lekker zelf en zo zijn er menig andere voorbeelden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website