Er staan op dit blog genoeg verhalen over vreemd en soms onredelijke gedrag van Thaise vrouwen. Maar wat is de andere kant van de medaille, zijn westerse mannen altijd redelijk en billijk naar hun Thaise vrouw of vriendin?

Wat me opvalt bij westerse mannen is dat ze vaak van mening zijn dat hun Thaise echtgenotes vooral dankbaar moeten zijn. Deze gedachtegang leidt meestal tot spanning en relatieproblemen.

Niet alle westerse mannen stellen zich zo op natuurlijk, maar wanneer er sprake is van relatieproblemen, komt dit meestal wel naar boven. Ze zijn van mening dat ze niet moet zeuren en blij moet zijn met haar ‘nieuwe leven’. Ook denken ze dat als ze ergens over klaagt, ze direct ondankbaar is.

Dankbaarheid basis voor een relatie?

Als deze mannen discussiëren over de laatste aanvaring met de Thaise partner, hoor je vaak de volgende opmerking. “Ze is zeker vergeten waar ze vandaan komt. Toen ik haar ontmoette woonde ze in een krot en sliep op de grond.” Betekent dit automatisch dat ze dan ook maar alles moet pikken en onderdanig moet zijn? Is dat een gezonde basis voor een relatie?

Wanneer jij geen begrip hebt voor haar mening of behoeftes, hoe kan je dan van haar verwachten dat zij altijd maar blij moet zijn omdat ze nu in een comfortabel bed slaapt?

Natuurlijk, mag ze je dankbaar zijn. Veel westerse mannen in Thailand hebben grote (financiële) offers gebracht ten behoeve van hun Thaise vrouw. Enige dankbaarheid is best op zijn plaats, maar niet in die mate dat het afbreuk doet aan de rol van de vrouw in de relatie. Zij levert op haar manier ook haar bijdrage aan de relatie, iets waar de man ook dankbaar voor zou moeten zijn. In een gelijkwaardige en gezonde relatie, moet dankbaarheid en respect van twee kanten komen.

Naïeve ideeën over Thaise vrouwen

Veel mannen komen naar Thailand met de bedoeling om de vrouw van hun dromen te vinden. Ik denk dat velen de fout maken zich vooraf niet goed verdiept te hebben in de Thaise cultuur. Ze hebben vooral naïeve ideeën over Thaise vrouwen. Ze denken dat ze een Thais meisje gaan ‘redden’ uit haar armoedige leventje. In ruil daarvoor willen ze graag een soort eeuwige dankbaarheid en verwachten ze dat de vrouw dit altijd zal tonen aan hem.

Wel, het slechte nieuws is dat de meeste Thaise vrouwen niet het gevoel hebben dat ze ‘gered’ moeten worden. Ze houden van hun land en van hun familie. Ze hebben meestal veel vrienden en hebben uitstekend sociaal leven in Thailand. Ja, veel Thaise vrouwen zijn arm, maar dat betekent niet dat ze ongelukkig zijn. Ze willen het huidige leven niet veranderen. Zij willen gewoon meer geld, zodat ze het nog leuker kunnen hebben.

Financiële zekerheid

Veel Thaise vrouwen staan open voor een relatie met een westerse man. Thailand heeft één van de meest open en tolerante samenlevingen in Azië. Een relatie met een farang is voor een Thaise vrouw een goede optie.
Eén van de voordelen die Thaise vrouwen zien in een relatie met westerse mannen, is dat zij voor meer financiële zekerheid kunnen zorgen dan de meeste Thaise mannen. Echter, ze zijn ook op zoek naar de andere aspecten die vrouwen verwachten van een goede relatie, zoals liefde en respect.

Volwaardig partner

Ze willen geen relatie waarin de man constant verwacht dat zij hem dankbaar is. Wie wil wel een dergelijke relatie? Wie wil steeds maar beschouwd worden als minderwaardig omdat zij geen geld heeft? En mag ze daarom niet meebeslissen over financiële zaken? Moet ze continu maar herinnerd worden waar ze vandaan komt?

Het huwelijk is een kwestie van geven en nemen. Beide partijen moeten in staat zijn om compromissen te sluiten en willen inspelen op behoeften van hun partners. Het is zeker een feit dat sommige Thaise vrouwen niet goed met geld om kunnen gaan. In dat geval is het beter dat de man de financiële zaken regelt. Maar dat betekent niet dat je Thaise vrouw of vriendin zich niet mag bemoeien met de bestemming van het geld, of ze alles maar goed moet vinden.

Oude leventje

De belangrijkste reden dat Thaise vrouwen niet zo dankbaar zijn als de westerse partners eigenlijk zouden willen, is dat ze het niet erg vinden als ze terug naar hun oude leven moeten. Ze vinden het geen probleem om op de grond te slapen. Een warme douche is comfortabel, maar van een bak met koud water wordt je ook schoon. Het is het leven wat ze kennen. Ze zijn er niet bang voor om dat leven weer op te moeten pakken. Ze zijn niet continu dankbaar voor alle luxe want dat is niet het belangrijkste voor hen.

Familie en respect, twee belangrijke zaken

Er zijn twee aspecten die de meeste Thaise vrouwen wel willen in het leven wat ze leiden. In de eerste plaats vinden Thaise vrouwen het belangrijk om de familie financieel te ondersteunen. Soms gaat het om een kleine bijdrage maar er zijn er ook die nooit genoeg hebben.

Het tweede is duidelijk. Het is wat iedereen wil in een relatie, te worden geliefd en gerespecteerd. Je gelijkwaardig en belangrijk voelen. Alle luxe in de wereld kan het niet compenseren dat je als een deurmat behandeld word. Het is hetzelfde voor hen als voor ons. Het gevoel dat je er volledig bijhoort.

Zweedse man

Een tijdje geleden vervulde ik de enigszins gênante rol van tolk voor een Zweedse man die voornemens was een relatie aan te gaan met een Thais meisje. Ik kende de vrouw ze was de buurvrouw en een goede kennis van mijn vrouw. De Zweedse jongen sprak geen Engels, hij had een vriend die het Zweeds naar het Engels vertaalde. De Thaise vrouw sprak geen woord Engels, dus ik vertaalde het naar het Thais voor haar.

De Zweedse jongen was op vakantie voor twee weken en was op zoek naar een Thaise vrouw. Hij was erg blij dat hij een Thaise vrouw had ontmoet die geen bargirl was. Hij herhaalde een paar keer dat hij zichzelf te slim vond om met een Thaise bargirl te trouwen. Dat was de reden dat hij haar had uitgekozen, een mooie Thaise vrouw. Hij had haar gezien in een restaurant en vroeg haar mee uit. Ze waren een aantal keren uit geweest maar konden nauwelijks communiceren met elkaar. Zij is hele mooie jonge dame. Wat hij niet kon weten is dat ze lesbisch was.

We gingen met z’n allen naar een restaurant. En hij wilde dat iemand hem kon helpen om alles te vertalen wat haar wilde vertellen.

“Ik wil met haar trouwen.”

Onze lesbische vriendin was een beetje verrast door dit plotselinge voorstel. Afgezien van het feit dat ze lesbisch is, was ze slechts een paar keer met hem uit geweest. Echter, net zoals de meeste Thai, liet ze zich niet achter haar kaarten kijken. Ze koos er voor de Zweedse man zijn verhaal af te laten maken.

“Ze verhuist naar Zweden met mij.”

Dat is een van de klassieke fout die veel westerse mannen maken. Ze zijn er van overtuigd dat zij een Thaise een genereus aanbod doen door te zeggen dat ze wel even mag verhuizen naar een ander land. Nou, het is geen geheim dat Thai graag in Thailand wonen. De enige reden voor Thai om te verhuizen naar het buitenland is, geld te verdienen. Ze gaan niet voor meer luxe naar het buitenland. Ze willen wel een betere levensstijl maar dan in Thailand. Ze gaan naar het buitenland, om flink wat geld te kunnen verdienen. Uiteindelijk komen ze terug naar Thailand met het gespaarde geld.

“Ze zal Zweeds leren spreken.”

Leer even een nieuwe taal – slechts een klein verzoekje. Onze vriend was van overtuigd dat dit maar een bijkomstigheid voor haar was.

“Ze zal in mijn huis komen te wonen.”

Een royaal gebaar, dat je vrouw in je huis mag wonen.

“Ze moet koken, het huis schoonhouden en de was doen.”

Ja, deze man weet echt wat hij wil. Een mooie Thaise vrouw als minnares. Ik vroeg me al af waarom hij geen Zweedse vrouw had gevonden. Zoveel eisen stelde hij niet.

“Als ze geld wil sturen naar haar familie, moet ze een baan nemen en het geld zelf verdienen.”

Hij had natuurlijk al wat gelezen over Thaise vrouwen. Hij wist dat Thaise vrouwen geld sturen om de familie te onderhouden. Hij vond het dan ook niet meer dan redelijk dat hij niet ging betalen voor dit irritante gebruik. Immers, ze zou nog genoeg vrije tijd over hebben voor een baan naast het huishouden en haar huwelijkse verantwoordelijkheden.

Let op het ontbreken van vraagtekens in deze dialoog. Het is niet bij hem opgekomen dat de Thaise vrouw ‘nee’ zou zeggen tegen zijn voorstellen. Nee hoor! Ze zou hem dankbaar moeten zijn!

Onze vriendin nam de tijd om na te denken over het voorstel. Ze genoot van het etentje en zei toen resoluut dat ze niet met hem naar Zweden zou gaan. De Zweedse man keek verbaasd en was geschokt. Hij kon het maar niet geloven dat dit meisje niet door hem ‘gered’ wilde worden. Hoe kon ze zo dom zijn om ‘nee’ te zeggen tegen zo’n kans, zei hij nors en vertrok.

Redden uit haar armoedig bestaan?

Ik vertel dit verhaal alleen maar om inzicht te geven in de vreemde ideeën die soms leven bij westerse mannen over Thaise vrouwen. Ze zijn echt niet wanhopig op zoek naar iemand die haar komt redden uit haar armoedig bestaan. Waarbij zij vervolgens uit dankbaarheid de rest van haar leven zal kruipen voor haar redder op het witte paard. En zelfs al was het zo dan is het niet de basis voor een normale relatie.

Ook een relatie met een Thaise vrouw moet gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en het geven en nemen van beide kanten.

Dit artikel is uit het Engels vertaald en geschreven door Ken Phuket

– Herplaatst bericht –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

28 reacties op “Moeten Thaise vrouwen dankbaar zijn?”

 1. leon zegt op

  Zeer goed vertaald en beschreven,een mooi artikel voor iedereen met een thaise partner al moeten sommige het een aantal keren lezen om alles te begrijpen.

 2. Dick Tol zegt op

  Heel goed verhaal! Moet worden gelezen door iedere westerse man die een relatie wil met een Thaise vrouw!

 3. Rob V. zegt op

  Als je in termen zoals dankbaarheid denkt is er iets goed mis met je relatie of toch tenminste je bovenkamer. Het zit denk ik al wat los als je “de Thaise” een bijzondere status of eigenschap toedicht. Thai, het zijn net mensen…. Ik heb mijn partner destijds per toeval ontmoet, nooit denkende aan “doe mij maar een Thaise want die…”. Een relatie overkomt je (als je op de juiste plekken bent misschien wat eerder), en het gaat er om dat je beide er uit haalt wat je van een relatie verwacht (bijvoorbeeld liefde, verzorging, aandacht, noem het maar op). Vervolgens bepaal je samen waar je wilt gaan wonen en migratie is niet niks!

  Overigens komt dit stuk me bekend voor, herplaatst artikel of spoor ik niet in mijn bovenkamer?

  • Khun Peter zegt op

   Yep, herplaatst.

 4. wibart zegt op

  Ja goed stuk. Ik denk dat relatie zoekende farang in ieder geval het boek Thaise koorts tot zich moeten nemen. Ook de eventuele serieuze partner (Thai) kan dit lezen. Opzet van het boek is namelijk dat dezelfde tekst zowel in het Nederlands alsook in het Thai staat. Onderwerpen omvatten op een duidelijke manier de cultuurverschillen. Ik vond het zelf bijzonder aangenaam en verhelderend om te lezen. Website : http://thailandfever.com/boek_intro.html .

  • Rob V. zegt op

   Ik vind dat er teveel aan de kapstok ‘cultuur’ wordt opgehangen. Uiteindelijk gaat het om twee persoonlijkheden en of die samen door 1 deur kunnen en onder 1 dak kunnen leven. Als de magische klik er is, als er wederzijds respect, motivatie, begrip, een gezamenlijk streven is, dan kom je een heel eind in een relatie. Ieder beestje heeft natuurlijk zijn karaktertrekjes, zijn/haar rugzakje met geschiedenis, een stukje ‘cultuur’ . Niet dat er iets als ‘de Nederlandse’ of ‘de Thaise’ cultuur is (zo is Nederlander A is compleet anders dan Nederlander B). Al laat dat niet weg dat de gemiddelde Thai anders is dan de gemiddelde Nederlander door het culturele sausje wat er over heen gaat. Dat sausje is in mijn ogen verre van dominant tot wat een persoon maakt wie hij/zij is en hoe dit in een (internationale) relatie tot uiting komt. Ik heb dan ook hartelijk gelachen om de stereotypen in Thai Fever, ik herkende er nul komma nul in en heb het boekje zelf nooit op enige wijze als nuttige informatie gezien. Laat onverlet dat als mensen zich zekerder of beter voelen door het lezen van dit soort boekjes ze dat vooral moeten doen, al zou ik ze waarschuwen het niet als een handboek of bijbel te zien.

   Ik sluit me dan ook volledig aan bij Tino zijn reactie van 14:05: “Het wijzen naar cultuurverschillen wordt er meestal met de haren bijgesleept om een mislukte relatie te verklaren. Voor een goede relatie is het absoluut niet nodig elkaars cultuur te kennen”.

 5. john zoet zegt op

  zeer goed geschreven en ik schaam me af en toe als ik bepaalde toeristen zie die een Thaise vrouw als gebruiksvoorwerp zien.
  ik accepteer de Thaise cultuur van mijn vrouw, en zij accepteert de Nederlandse cultuur.
  we gunnen elkaar alles en ruzie of woordenwisseling staat niet in ons woordenboek.
  ik zie het bij vrienden wel eens anders en hoop dat ze dit artikel eens goed lezen
  john

 6. Thailandreiziger zegt op

  Ik kan me hier helemaal in vinden. Alhoewel veel Thaise vrouwen het heel erg naar hun zin hebben in Nederland. Ook na lange tijd.

 7. Pat zegt op

  Prachtige benadering van een vaak voorkomende realiteit.

  Voor mij is het altijd duidelijk geweest : in een relatie moet er liefde, eerlijkheid, respect, verdraagzaamheid, evenwicht, en vooral ook gelijkheid zijn.

  Dit geldt dus evenzeer voor een relatie met een Thaise vrouw.
  Het is niet omdat de meeste Thaise vrouwen vaak in financieel zeer moeilijke omstandigheden leven, dat wij als Westerse man en als grote redder alles moeten beslissen en denken dat een vrouw kan gekocht worden.

  In een warme en eerlijke relatie lijkt het mij anderzijds wel vanzelfsprekend dat de Thaise partner regelmatig en goed beseft dat ze het eigenlijk wel getroffen heeft.

  Uiteindelijk, als de relatie goed zit dan is die hogere materiële welstand die haar Westerse partner kan bieden toch een absoluut voordeel.

  Dit besef mag er wel degelijk zijn.

 8. Rene Martin zegt op

  Pracht artikel maar ook tragisch en ik sluit me helemaal aan met wat er in de tekts staat ” In een gelijkwaardige en gezonde relatie, moet dankbaarheid en respect van twee kanten komen”.

 9. Tino Kuis zegt op

  Zoals iemand hierboven schreef ‘in een relatie moet er liefde, eerlijkheid, respect, verdraagzaamheid, evenwicht, en vooral ook gelijkheid zijn’. Zo is het maar net. Het wijzen naar cultuurverschillen wordt er meestal met de haren bijgesleept om een mislukte relatie te verklaren. Voor een goede relatie is het absoluut niet nodig elkaars cultuur te kennen, je hoeft alleen maar te weten hoe je geliefde er over denkt en dat kan best heel anders zijn dan je in al die boeken als ‘Thailand Fever’ hebt gelezen. Je zult verbaasd zijn hoeveel Thais en Nederlanders niet voldoen aan het beeld dat vaak van hun in een cultuurboek wordt geschetst.

 10. Jacques zegt op

  Volledig eens met dit verhaal. Persoonlijk zou ik er nog aan toe willen voegen dat een relatie aanvullend dient te zijn en niet invullend. De situatie waarbij een van de partners geen of weinig geld in brengt is altijd een vorm waarbij het vaak niet goed gaat. De betalende partij gaat dan vaak eisen stellen, welke dan weer in verkeerde aarde vallen bij de ander.
  Ik heb in mijn politietijd in Nederland heel wat adres onderzoeken gedaan, vaak op verzoek van de IND. Je wil niet weten wat je dan allemaal hoort en meemaakt. De uitbuitings vormen, in alle soorten en maten, maar gelukkig ook liefdevolle relaties. In een geval was het zo dat de betrokken Thaise dame zelfs voor de cola die ze uit de ijskast had genuttigd moest betalen. Mijn ervaring is dat je als je op voet van gelijkheid met elkaar omgaat, je een fijne relatie kan hebben met een Thaise vrouw. Dus behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wil worden. Op die manier kan je het fijn hebben met elkaar.

 11. Rick zegt op

  Dankbaar wat is dankbaar, er word in dit geval een verhaal geschetst van de Thaise manier van doen 10 of 20 jaar geleden. Maar de huidige jongere Thaise generatie is helemaal niet tevreden met een bedje op de grond. Ze willen een smartphone en tablet ( bij voorkeur de peperdure nieuwste van Apple ) een motorbike maar nog liever een auto. Ik zie dagelijks op sociale media foto’s van Thaise dames voorbij komen alleen of in het bijzijn van sponsors ( die je dan zelden op de foto ziet, In dure horeca tenten met flessen champagne en de duurste flessen sterke drank op tafel.

  Nee een groot deel van de nieuwe generatie maak je niet zomaar meer blij met iets kleins, maar ik vind als ze eenmaal iemand hebben gevonden die zo naïef is om dat allemaal voor ze te betalen dat die er ook best het een en ander tegenover mag verwachten.

  En dan heb je nog de categorie Thaise dames die door werk als model, of als een voormalige high class gezelschapsdame genoeg verdient hebben om zich zonder man deze luxe levensstijl te kunnen veroorloven.

  Oftewel dit blijft altijd een moeilijk verhaal ik denk dat veel farang het allemaal iets anders blijven zien als de moderne Thaise vrouw en vice versa. Wat wel overeind blijft is dat veel mannen ( natuurlijk niet allemaal ! ) in hun relatie met een jonge Thaise vrouw gewoon als wandelende pinautomaat worden gezien maar daar zijn ze dan ook wel een beetje zelf bij.

  • Alex zegt op

   Beste Rick,
   De huidige generatie waar jij het over hebt komt uit de grote steden ( Bangkok, Chiang mai, etc. ) de meeste dames waar dit stuk over gaat komen voor 90% uit de Isaan waar geen werk is voor modellen of High So gezelschapsdame. In de Isaan waar de tijd nog gerelateerd is aan de haan die s’morgens kraait en s’avond iedereen met de kippen op stok het rieten slaapmatje op zoekt. Waar meisjes door voormalige dorpsgenootjes worden meegenomen naar de plaatsen waar veel farang komen om zodoende de familie te helpen ondersteunen na weer een mislukte rijst oogst.

   Ik heb eens gelezen dat bijna 70% van de universiteits studentes hun opleiding laten betalen door hun diensten aan de rijke Thaise mannen aan te bieden die graag de sier maken als 60 jarige met een dame van midden 20. Dat soort dames houden er soms wel 3 sponsoren op na en die zitten niet te wachten op een farang en al zeker niet om naar het buitenland te verkassen want dan houden de Thaise sponsoren er ook mee.

 12. Hans Klein zegt op

  De farang die ik veelal tref en waarbij de relatie in de soep loopt hebben dit veelal aan hen zelf te danken.

  Spijtig voor hen dat ze het zelf niet eens in de gaten hebben dat ze gewoon hufters zijn, vaak ook nog
  zuipschuiten en neerbuigend tegenover de thai. Mannen die in hun eigen land ook geen relatie kunnen aangaan en denken dat ze hier met een handvol bathjes de thaise dames, naar hun pijpen kunnen laten dansen.

  Ik schaam me soms diep als ik sommige farangs hoor praten (negatief) over thailand en hun vrouwen, waarbij de dames dat ook mogen aanhoren.

  Als ze dat tegen mij doen zeg ik gewoon, donder toch op en ga terug naar waar je vandaan komt.

  • leen.egberts zegt op

   Rot toch op zegt u,Ik ben 84 jaar oud nog gelukkig gezond, 14 jaar geleden Thaise dame ontmoet.De eerste 10 jaar waren geweldig voor haar en haar twee dochters die ik een geweldige schoolopleiding heeft betaald.Twee mooie huizen laten maken voor haar en familie en twee nieuwe autos gekocht drie jaar geleden Chinese thaien met dwangbevelen om 2miljoen bath aan gokschulden te betalen.7 ray landAls z

   het eenlevd gouden kettingen autos alles verkocht,Zij drinkt iedere dag alcohol en kaart met haar

   hoe kan ik opdonderen 84 jaar oud,met een vrouw die zuipt en al mijn geld vergokt in casino
   Ikleef al 14 jaar samen met haar van een lieve vrouw is zij gek geworden medicijnen slikken en bier drinken en auto rijden

   leen

   vrienden,

  • thea zegt op

   Dank u Hans, u zegt het helemaal goed, niks meer aan toe te voegen, oh ja één ding.

   Die mannen die menen dat ze in Thailand heel wat zijn, zijn in Nederland bepaald niet rijk omdat ze daar ook maar van een aow tje leven met een klein pensioen.
   Maar in Thailand mensen ze wel eisen te kunnen stellen

 13. GJ Klaus zegt op

  Als ik naar mezelf kijk dan heb ik soms de frustratie waardoor ik ook denk je zou best wel eens wat meer waardering/dankbaarheid mogen tonen/uiten. Nu leef ik met een thaise(53) en haar puber dochter reeds 7 jaar.
  Beiden spreken goed engels, maar emoties/gevoelens in die taal uiten is moeilijk voor ze, trouwens ook voor mij dan moet ik naar die woorden zoeken.Maar ben ik even in nederland bij mijn zoons dan straalt de wamte en hartelijkheid mij tegemoet. Dit laatste voel ik zelden van mijn dochter nu 17. Wat me vooral frustreert is de vanzelfsprekendheid waarmee het geld wordt uitgegeven. Ik waarschuw regelmatig dat je het maar een keer kan uitgeven aan iets en dan is het weg, je zal keuzes moeten maken. Dan hebben we een ruim maandelijks budget (3000euro) te verteren (en dat in een dorp) en toch heb ik er maanden bij dat ik het bij moet spijkeren. Het kost tijd om mn dochter duidelijk te maken dat ze geen rijkeluis kind is en dat valt wel eens moeilijk daar ze vriendinnetjes heeft die voor thaise begrippen rijke ouders hebben, maar het zo druk hebben met hun ondenemingen dat de kinderen worden zoet gehouden met flink wat zakgeld. Als je iets wilt met dit budget dan moet er gespaard worden voor een nieuwe TV of een reis naar Europa voor een maand. Tot voor kort spijkerde ik dit zelf bij buiten het budget. Dat besef dat je voor grote uitgaven moet sparen begint eindelijk door te breken zeker nu blijkt dat mn dochter goed kan leren en de universiteit over een jaar voor de deur staat en ik wil dat ze niet met een grote schuld vanaf komt ( In thailand hebben ze een goede studievoorziening die uiteindelijk toch terugbetaalt moet worden).
  Kortom mijn (beperkte) ervaring is dat ze weinig spontaan zijn in het uiten van hun warme gevoelens en daarentegen zo makkelijk kunnen exploderen. En toch zou ik mn thaise vrouw en kind voor geen andere willen ruilen, want ik zie heel langzaam toch vooruitgang komen vooral in langetermijn plannen en niet in het nu blijven hangen wat wel erg makkelijk is.

 14. George Van Der Sluis Perth West Australia zegt op

  je moet je nooit maar dan ook nooit boven een vrouw stellen , als jij een verhouding aangaat dan is dit een verantwoordelijkheid en natuurlijk respect je bent de man die zijn vrouw moet adoreren en dan heb je de vrouw van je dromen je vrouw is je beste vriend en maak daar geen vijand van , ik ben 54 jaar getrouwd en mijn vrouw regeld alles geldzaken enz; en ik doe de zaken ( onroerendgoed) en wij hebben het zeer goed en mijn vrouw is mijn partner en toeverlaat. en dat moet een man niet vergeten en heb ook geen hoogmoed verplettering dat je vrouw gelukkig mag zijn met jouw nee wees gelukkig met je vrouw!

  dit is mijn boodschap aan veel jonge en ouderen mannen.

 15. Arie zegt op

  Wat me wel vaker opvalt bij dit soort artikelen en als het over relaties gaat is de zin “Het huwelijk is een kwestie van geven en nemen”. Voor mij onjuist. “Het is een kwestie van geven en ontvangen”. En dat ook bij een relatie met een Thaise. Ik ben alweer een paar jaar met een Thaise getrouwd en ik geef haar veel en wat dan zo leuk is, ik ontvangt nog veel meer van haar en daarom (denk ik) zijn we zo gek op elkaar. Dus….. niks nemen, maar geef…….. zoveel als je kunt. En weet je “het is beter te geven dan te ontvangen” Wat mij betreft begint een goede relatie met GEVEN en nooit iets nemen.

  • Hansest zegt op

   Wat Arie zegt, dat zeg ik ook altijd. Geen geven en nemen, maar geven en ontvangen. Of je nu een Nederlandse vrouw hebt, of een Thaise, of een Eskimose; een goede relatie is altijd geven en ontvangen.
   Als je een goede vrouw hebt waar je goed voor bent, ben ik er zeker van dat je ook goed terug krijgt. Nemen is er niet bij; dan is de verstandhouding een soort levens-deal die op den duur geen stand houdt.

 16. Fransamsterdam zegt op

  Dankbaar is een groot woord. Het impliceert iets onderdanigs.
  Veel Thaise vrouwen geven voldoende blijk van tevredenheid bij tijdelijke opvang in de regio.

 17. Dirk zegt op

  Als je met een houten oog kan zien, dat een kerel een sukkel is, waarom zou een aardig uitziende Thaise vrouw daar dan een relatie mee aangaan? Ze eten op commando haar strontpotje nog leeg, dus gauw verdient. Natuurljk zijn die dames niet dankbaar, wellicht ondankbaar omdat er toch iets minder poen inzat dan in eerste instantie gedacht. Want waar zouden anders al die rip off verhalen vandaan moeten komen.
  In mijn begin jaren in Thailand, had ik wat wisselende relatie, al die families zaten op mijn poen te wachten en niet op het geluk van mijn uitverkorene.
  Waar ik veel argwaan van krijg, zijn de reacties van wij hebben nooit een conflict, of ruzie, onze wereld is perfect, dat zijn vaak de relaties waar het nodige aan mankeert.
  Maar goed ik heb het nu redelijk getroffen, haar familie heeft me belazerd, toe het ff niet goed ging tussen ons door mijn auto in te pikken, die ik uit zorg op haar naam had gezet. Mijn beste Nederlandse vriend kocht die daar weg voor een koopje voor het zoontje van zijn Thaise lief, die hem al jaren bedondert.
  Neemt niet weg als je het treft de vrouw te vinden, die bij je past, of het nu een Thaise of een andere nationaliteit is, dat een geweldige toegevoegde waarde aan je leven geeft in evenwicht, vertrouwen en wederzijds respect en dat gun ik een ieder, maar helaas niet voor iedereen door wat voor omstandigheden weggelegd.

 18. Harry Romijn zegt op

  Altijd heel erg geïnteresseerd in een link naar de originele ( Engelse) tekst, zodat mijn Thaise en andere relaties dit ook kunnen lezen.

 19. Rob V. zegt op

  Moeten Nederlandse/Vlaamse mannen (hun Thsise partner) dankbaar zijn?

 20. goort zegt op

  Mooi verhaal, maar we willen niet praten over de grote roze olifant in de kamer nl dat bij veel farang die naar Thailand komen het verstand eindigt net boven de broekriem. Als gevolg daarvan kan je niet een ander verantwoordelijk maken voor de vervelende gevolgen daarvan.

  Als je op een gewone morgen bijv. hier Jomtien in rijdt dan zie je al die knappe, 65+ mannen met een AOW-tje zitten naast een jong meisje, met zo’n gezicht van “kijk mij eens, ze houdt van me”. Nee, ze houdt van je centen, en terecht want meestal is dat t enige wat die lieden te bieden hebben.

  Helemaal eens, dat je waar ook ter wereld een relatie alleen kunt opbouwen met liefde, en respect, en als je dan kunt, dan zijn de Thaise vrouwen de meest betrouwbare, meest mooie, meest loyale partners die je je wensen kunt.

 21. Sjaak S zegt op

  Hoe vaak kreeg ik dat niet al te horen van anderen: je vrouw met je dankbaar zijn dat ze van je leeft. Of, als je ruzie hebt, dan laat haar maar weten, dat ze zonder jou een slechter leven had gehad.
  Ik vind dat het laatste en het laagste wat je je partner kunt aandoen, als je beweert dat ze je dankbaar moet zijn en dat je haar “alles kunt afpakken”…
  Ik ben misschien nóg ouderwetser en ben gewoon van mening dat ik met mijn partner alles deel. Dat zij, omdat ze mijn partner is, net zoveel recht heeft op een deel van mijn geld, als dat ik het zelf heb.
  Een andere kennis zei eens tegen mij, toen ik iets duurs wilde aanschaffen en daar een beetje met mijn geweten zat te vechten, “het is toch jouw geld en daarmee kun je doen wat je wilt”. Ik vind dat een egoïstische gedachte. Wat ik voor mij aan dure spullen uitgeef, pak ik in feite van haar af.

  Nee, zij hoeft niet dankbaar te zijn. Het is vanzelfsprekend. Ik ben haar dankbaar, dat ze zo goed met geld weet om te gaan. Dat ze zo goed voor mij zorgt (te goed soms). Ik weet dat het haar financiëel beter gaat met mij en ook op relatie gebied gaat het haar vaak beter. Maar vaak ook slechter, omdat ik een andere culturele achtergrond heb. Ik kan opvliegend zijn en luid wanneer ik kwaad ben. Dat is voor haar heel erg, dat weet ik, ik schaam me ervoor en probeer het zoveel mogelijk te verminderen.
  Maar ik ben dankbaar voor haar takt, haar rust en de rust die zij mij geeft. Wanneer ik me herinner hoe ongelukkig ik vroeger was en hoe gelukkig en tevreden ik nu ben, hoeveel rustiger ik me nu voel, heb ik alles aan haar te danken.

  Maar ik herken de uitspraken die boven schuin geschreven staan. Er zijn veel te veel mensen die zo denken en praten. Het is verschrikkelijk.
  Mijn vrouw heeft een nichtje, die eerst jarenlang met een halve gare Ier woonde en zelf langzaam gek werd en nu is ze twee jaar geleden met een waswijf van een Zweed getrouwd, die (zoals het grootste deel van de Scandinaviërs) het liefst al zijn ontbijt met bier begint, die al heel veel ruzies binnen de familie veroorzaakt heeft door zijn nooit stilstaande bek (behalve wanneer hij nuchter is, en dat is zelden) en die ik niet meer in mijn buurt wil hebben.
  Die man meent ook dat zijn vrouw hem dankbaar moet zijn. Hij vertelt leugens of maakt van een mug een olifant. Ik heb haar een paar weken geleden aangeraden die man te dumpen en eens een fatsoenlijke kerel moest zoeken. Ik was woedend op hem, omdat hij idiote onwaarheden tegen de familie over mij vertelde. Maar wat wil je? Ook zij zoekt en zocht in het verkeerde miljeu: ze ontmoette haar mannen telkens in een bar.
  Ze zeggen wel dat je je vrouw uit de bar halen kan, maar de bar niet uit de vrouw… het is bij dat soort mannen precies hetzelfde. En die menen ook nog dat ze dankbaar moet zijn, omdat ze het getroffen heeft met hem als genereuze zuiplap.

 22. ruud zegt op

  Thaise vrouwen hoeven niet dankbaar te zijn, op zijn best mogen zij het lot dankbaar zijn.

  Dankbaar ben je voor onverplichte hulp, niet voor voor een echtgenoot die vindt dat je dankbaar moet zijn, omdat hij – voor zijn eigen plezier – met iemand is getrouwd, die minder geld had dan hij (of zij).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website