Moeten Thaise vrouwen dankbaar zijn?

Door Farang Kee Nok
Geplaatst in Relaties
Tags: , , ,
1 januari 2024

Er staan op dit blog genoeg verhalen over vreemd en soms onredelijke gedrag van Thaise vrouwen. Maar wat is de andere kant van de medaille, zijn westerse mannen altijd redelijk en billijk naar hun Thaise vrouw of vriendin?

Wat me opvalt bij westerse mannen is dat ze vaak van mening zijn dat hun Thaise echtgenotes vooral dankbaar moeten zijn. Deze gedachtegang leidt meestal tot spanning en relatieproblemen.

Niet alle westerse mannen stellen zich zo op natuurlijk, maar wanneer er sprake is van relatieproblemen, komt dit meestal wel naar boven. Ze zijn van mening dat ze niet moet zeuren en blij moet zijn met haar ‘nieuwe leven’. Ook denken ze dat als ze ergens over klaagt, ze direct ondankbaar is.

Dankbaarheid basis voor een relatie?

Als deze mannen discussiëren over de laatste aanvaring met de Thaise partner, hoor je vaak de volgende opmerking. “Ze is zeker vergeten waar ze vandaan komt. Toen ik haar ontmoette woonde ze in een krot en sliep op de grond.” Betekent dit automatisch dat ze dan ook maar alles moet pikken en onderdanig moet zijn? Is dat een gezonde basis voor een relatie?

Wanneer jij geen begrip hebt voor haar mening of behoeftes, hoe kan je dan van haar verwachten dat zij altijd maar blij moet zijn omdat ze nu in een comfortabel bed slaapt?

Natuurlijk, mag ze je dankbaar zijn. Veel westerse mannen in Thailand hebben grote (financiële) offers gebracht ten behoeve van hun Thaise vrouw. Enige dankbaarheid is best op zijn plaats, maar niet in die mate dat het afbreuk doet aan de rol van de vrouw in de relatie. Zij levert op haar manier ook haar bijdrage aan de relatie, iets waar de man ook dankbaar voor zou moeten zijn. In een gelijkwaardige en gezonde relatie, moet dankbaarheid en respect van twee kanten komen.

Naïeve ideeën over Thaise vrouwen

Veel mannen komen naar Thailand met de bedoeling om de vrouw van hun dromen te vinden. Ik denk dat velen de fout maken zich vooraf niet goed verdiept te hebben in de Thaise cultuur. Ze hebben vooral naïeve ideeën over Thaise vrouwen. Ze denken dat ze een Thais meisje gaan ‘redden’ uit haar armoedige leventje. In ruil daarvoor willen ze graag een soort eeuwige dankbaarheid en verwachten ze dat de vrouw dit altijd zal tonen aan hem.

Wel, het slechte nieuws is dat de meeste Thaise vrouwen niet het gevoel hebben dat ze ‘gered’ moeten worden. Ze houden van hun land en van hun familie. Ze hebben meestal veel vrienden en hebben uitstekend sociaal leven in Thailand. Ja, veel Thaise vrouwen zijn arm, maar dat betekent niet dat ze ongelukkig zijn. Ze willen het huidige leven niet veranderen. Zij willen gewoon meer geld, zodat ze het nog leuker kunnen hebben.

Financiële zekerheid

Veel Thaise vrouwen staan open voor een relatie met een westerse man. Thailand heeft één van de meest open en tolerante samenlevingen in Azië. Een relatie met een farang is voor een Thaise vrouw een goede optie.
Eén van de voordelen die Thaise vrouwen zien in een relatie met westerse mannen, is dat zij voor meer financiële zekerheid kunnen zorgen dan de meeste Thaise mannen. Echter, ze zijn ook op zoek naar de andere aspecten die vrouwen verwachten van een goede relatie, zoals liefde en respect.

Volwaardig partner

Ze willen geen relatie waarin de man constant verwacht dat zij hem dankbaar is. Wie wil wel een dergelijke relatie? Wie wil steeds maar beschouwd worden als minderwaardig omdat zij geen geld heeft? En mag ze daarom niet meebeslissen over financiële zaken? Moet ze continu maar herinnerd worden waar ze vandaan komt?

Het huwelijk is een kwestie van geven en nemen. Beide partijen moeten in staat zijn om compromissen te sluiten en willen inspelen op behoeften van hun partners. Het is zeker een feit dat sommige Thaise vrouwen niet goed met geld om kunnen gaan. In dat geval is het beter dat de man de financiële zaken regelt. Maar dat betekent niet dat je Thaise vrouw of vriendin zich niet mag bemoeien met de bestemming van het geld, of ze alles maar goed moet vinden.

Oude leventje

De belangrijkste reden dat Thaise vrouwen niet zo dankbaar zijn als de westerse partners eigenlijk zouden willen, is dat ze het niet erg vinden als ze terug naar hun oude leven moeten. Ze vinden het geen probleem om op de grond te slapen. Een warme douche is comfortabel, maar van een bak met koud water wordt je ook schoon. Het is het leven wat ze kennen. Ze zijn er niet bang voor om dat leven weer op te moeten pakken. Ze zijn niet continu dankbaar voor alle luxe want dat is niet het belangrijkste voor hen.

Familie en respect, twee belangrijke zaken

Er zijn twee aspecten die de meeste Thaise vrouwen wel willen in het leven wat ze leiden. In de eerste plaats vinden Thaise vrouwen het belangrijk om de familie financieel te ondersteunen. Soms gaat het om een kleine bijdrage maar er zijn er ook die nooit genoeg hebben.

Het tweede is duidelijk. Het is wat iedereen wil in een relatie, te worden geliefd en gerespecteerd. Je gelijkwaardig en belangrijk voelen. Alle luxe in de wereld kan het niet compenseren dat je als een deurmat behandeld word. Het is hetzelfde voor hen als voor ons. Het gevoel dat je er volledig bijhoort.

Zweedse man

Een tijdje geleden vervulde ik de enigszins gênante rol van tolk voor een Zweedse man die voornemens was een relatie aan te gaan met een Thais meisje. Ik kende de vrouw ze was de buurvrouw en een goede kennis van mijn vrouw. De Zweedse jongen sprak geen Engels, hij had een vriend die het Zweeds naar het Engels vertaalde. De Thaise vrouw sprak geen woord Engels, dus ik vertaalde het naar het Thais voor haar.

De Zweedse jongen was op vakantie voor twee weken en was op zoek naar een Thaise vrouw. Hij was erg blij dat hij een Thaise vrouw had ontmoet die geen bargirl was. Hij herhaalde een paar keer dat hij zichzelf te slim vond om met een Thaise bargirl te trouwen. Dat was de reden dat hij haar had uitgekozen, een mooie Thaise vrouw. Hij had haar gezien in een restaurant en vroeg haar mee uit. Ze waren een aantal keren uit geweest maar konden nauwelijks communiceren met elkaar. Zij is hele mooie jonge dame. Wat hij niet kon weten is dat ze lesbisch was.

We gingen met z’n allen naar een restaurant. En hij wilde dat iemand hem kon helpen om alles te vertalen wat haar wilde vertellen.

“Ik wil met haar trouwen.”

Onze lesbische vriendin was een beetje verrast door dit plotselinge voorstel. Afgezien van het feit dat ze lesbisch is, was ze slechts een paar keer met hem uit geweest. Echter, net zoals de meeste Thai, liet ze zich niet achter haar kaarten kijken. Ze koos er voor de Zweedse man zijn verhaal af te laten maken.

“Ze verhuist naar Zweden met mij.”

Dat is een van de klassieke fout die veel westerse mannen maken. Ze zijn er van overtuigd dat zij een Thaise een genereus aanbod doen door te zeggen dat ze wel even mag verhuizen naar een ander land. Nou, het is geen geheim dat Thai graag in Thailand wonen. De enige reden voor Thai om te verhuizen naar het buitenland is, geld te verdienen. Ze gaan niet voor meer luxe naar het buitenland. Ze willen wel een betere levensstijl maar dan in Thailand. Ze gaan naar het buitenland, om flink wat geld te kunnen verdienen. Uiteindelijk komen ze terug naar Thailand met het gespaarde geld.

“Ze zal Zweeds leren spreken.”

Leer even een nieuwe taal – slechts een klein verzoekje. Onze vriend was van overtuigd dat dit maar een bijkomstigheid voor haar was.

“Ze zal in mijn huis komen te wonen.”

Een royaal gebaar, dat je vrouw in je huis mag wonen.

“Ze moet koken, het huis schoonhouden en de was doen.”

Ja, deze man weet echt wat hij wil. Een mooie Thaise vrouw als minnares. Ik vroeg me al af waarom hij geen Zweedse vrouw had gevonden. Zoveel eisen stelde hij niet.

“Als ze geld wil sturen naar haar familie, moet ze een baan nemen en het geld zelf verdienen.”

Hij had natuurlijk al wat gelezen over Thaise vrouwen. Hij wist dat Thaise vrouwen geld sturen om de familie te onderhouden. Hij vond het dan ook niet meer dan redelijk dat hij niet ging betalen voor dit irritante gebruik. Immers, ze zou nog genoeg vrije tijd over hebben voor een baan naast het huishouden en haar huwelijkse verantwoordelijkheden.

Let op het ontbreken van vraagtekens in deze dialoog. Het is niet bij hem opgekomen dat de Thaise vrouw ‘nee’ zou zeggen tegen zijn voorstellen. Nee hoor! Ze zou hem dankbaar moeten zijn!

Onze vriendin nam de tijd om na te denken over het voorstel. Ze genoot van het etentje en zei toen resoluut dat ze niet met hem naar Zweden zou gaan. De Zweedse man keek verbaasd en was geschokt. Hij kon het maar niet geloven dat dit meisje niet door hem ‘gered’ wilde worden. Hoe kon ze zo dom zijn om ‘nee’ te zeggen tegen zo’n kans, zei hij nors en vertrok.

Redden uit haar armoedig bestaan?

Ik vertel dit verhaal alleen maar om inzicht te geven in de vreemde ideeën die soms leven bij westerse mannen over Thaise vrouwen. Ze zijn echt niet wanhopig op zoek naar iemand die haar komt redden uit haar armoedig bestaan. Waarbij zij vervolgens uit dankbaarheid de rest van haar leven zal kruipen voor haar redder op het witte paard. En zelfs al was het zo dan is het niet de basis voor een normale relatie.

Ook een relatie met een Thaise vrouw moet gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en het geven en nemen van beide kanten.

24 reacties op “Moeten Thaise vrouwen dankbaar zijn?”

 1. William zegt op

  Er lopen wat verdwaasde buitenlandse dorpsidioten in de rondte Farang Kee Nok in Thailand
  Meestal hebben die in hun woonland hetzelfde probleem, het koloniale/autoritaire gedrag van wat generaties terug zit er nog goed in met de genen, hoewel die Zweden daar wat minder mee waren dacht ik.
  Ondoordachte opmerkingen zijn zeker in het begin van relaties vaak wederzijds nogal eens te horen.
  Over opmerkingen gesproken hoe kan jij je voor zo’n karretje laten zetten, jij zo te lezen, de door de wol geverfde Thailand bewoner gaat in een triangel even de tolk uit lopen hangen terwijl je vandaag de dag toch echt volop mogelijkheden heb op een redelijke vertaling op je mobiel.
  Beetje vreemd ook dat deze dame of jullie niet even vermelden dat ze liever voorlopig even een van de andere vijftien dacht ik andere variaties ‘love of my life’ seksualiteit uitoefent die de Thaise gemeenschap rijk is.
  Jongen springt de Oostzee in als die thuiskomt en zijn opblaaspop zit liggen.
  Duidelijk verhaal voor de rest ieder huis heeft zijn kruis zullen wij maar zeggen en voor je dat op een lijn heb kunnen vele wel eens een keertje of wat gestruikeld zijn.
  Mijn dank voor je inzicht in gemengde relaties.

 2. Tino Kuis zegt op

  Beste vogelpoepje,
  Ik kan het voor een groot deel met je eens zijn. Maar toch een klein vraagje. Waarom heb je die Zweedse man niet meteen duidelijk gemaakt dat het hier een lesbische vrouw (meisje?) betrof? Ik krijg zo het gevoel dat je hem met opzet in een val hebt gelokt om je punt te bewijzen.

  • PEER zegt op

   Beste Tino,
   Je zou ze de kost moeten geven!
   Al die Thai, maar ook andere nationaliteiten, die fingeren verliefd op ‘n buitenlander te zijn maar homo, a-sexueel zijn of ‘n ander sexuele variatie bezitten, die enkel voor hun financieële zekerheid hun schepen schter zich verbranden. En op goed geluk verhuizen naar ‘n ‘vreemd’ land.

 3. Michael zegt op

  Het is wat het is,deze wereld zit met vele cutturen en anders denkende,het is een gegeven,schoenmaker blijft bij je leest,komt tijd komt raad.
  Blijf genieten van Thailand,het is echt een boeiend land,en doe de vuile was eerst eens in de wasmachine,voordat je deze buiten ophangt.

 4. Johnny BG zegt op

  Om op de vraag te reageren denk ik dat zij in meerderheid dankbaar mogen zijn dat mannen,vrouwen en alles wat er tussen zit een liefdesrelatie met een buitenlander weten op te bouwen. De rijke Thai kiezen voor kandidaten uit hun eigen kasten vanwege financiele zaken en aan de onderkant van de samenleving spelen ook de financien een grote rol want van liefde koop je geen rijst.
  Mia noi, pua noi en de wrijfhuizen hebben allen het doel om te ontsnappen aan het gewenste beeld van de ideale wereld en als het financieel goed gaat knijpt men ook een oogje dicht want er is zekerheid te verliezen.
  Neemt niet weg dat het des te leuker is om met een partner gewoon samen oud te worden als je samen bereid bent om de moeilijkheden van twee culturen te overwinnen waarbij in de basis de een in liefde denkt en de ander in zekerheid.

 5. ruud zegt op

  Quote: Veel westerse mannen in Thailand hebben grote (financiële) offers gebracht ten behoeve van hun Thaise vrouw. Enige dankbaarheid is best op zijn plaats, maar niet in die mate dat het afbreuk doet aan de rol van de vrouw in de relatie.

  Het lijkt me dat die offers meestal niet voor de vrouw zijn gedaan, maar voor het vervullen van de eigen wensen.
  Een knappe jonge vrouw voor een lelijke oude vent bijvoorbeeld.

 6. John Chiang Rai zegt op

  Moeten Thai vrouwen dankbaar zijn dat ze een farang aan de haak geslagen hebben,nou ja soms zal het best toetreffend zijn.
  Ik zeg soms,want als ik in mijn omgeving kijk ,is het geloof ik bij veel Thai /farang relatie’s,ook vaak andersom.
  Mijn Thaivrouw en ik,woonden voor de pandemie praktisch de hele zomer in Duitsland,en genoten meestal de wintermaanden in haar huis in Thailand.
  Ik zeg extra haar huis,want hoewel ik toegegeven het meeste er aan betaald heb,denk ik anders als vele andere lotgenoten,en geef gewoon toe dat het alleen op haar naam staat.
  Zeker ik had dit schriftelijk anders kunnen regelen,maar als zij mij niet meer in haar huis toelaat,geldt dit voor haar in mijn huis in Duitsland idem dito.
  Na al die jaren dat ik mijn vrouw ken,maken wij helemaal geen punt van,wat iemand in zijn bezit heeft.
  Ik vertrouw haar zo,dat we samen een gemeenschappelijk bankrekening hebben,waarbij wij samen ook over de aanschaffingen en uitgaven beslissen.
  Omdat ik alleen over de Thai/farang huwelijken in mijn omgeving een oordeel kan geven,valt het mij op dat veel farang hun vrouwen ,zelfs in gezelschap regelmatig laten merken,dat ze uiteindelijk afhankelijk zijn van zijn bezit en goedmoedigheid.
  Ook komt mijn vrouw,omdat zij in een vertrouwlijk gesprek met deze vrouwen,soms dingen van hun hoort waarvan ik de mening ben ,dat dit geen enkele farangvrouw zou meemaken.
  Soms heerst van zijde van de man,geen enkel vertrouwen de Thai vrouw tegenover,waarbij je je eigenlijk zou moeten afvragen,waarom ze überhaupt nog samen zijn.
  Soms kom ik samen met deze mannen,omdat mijn vrouw deze echtparen treffen wil, om op die manier met haar vriendinnen te praten,en ik eigenlijk gedwongen het pascha geprots van hun wederhelft moet aanhoren.
  Nu mijn vrouw na een aantal jaren in Duitsland gewoond te hebben,zelf meer Duits spreekt,en deze mannen ook verstaan kan,weet ze precies wat ik haar voorheen reeds jarenlang meedeelde.
  Hoewel veel van haar vriendinnen,in mijn ogen eigenlijk geheel wat anders verdient zouden hebben, blijven ze ogenschijnlijk uit een soort zoeken naar sociale zekerheid, nog steeds bij deze soort mannen hangen.
  Mannen waarvan enkelen daargelaten,niets van hun vrouwen of hun denkwijze begrijpen,terwijl ze zelfs nog steeds het tegendeel denken.
  Er zijn zeker, als ik af en toe de reactie’s op Thalland blog.nl volg,ook genoeg andere huwelijken waar het beduidend beter functioneerd.maar in mijn kleine omgeving in Duitsland is dit zeker een minderheid.

 7. khun moo zegt op

  Dat er genoeg mannen zijn die vinden dat hun Thaise vrouw dankbaar moeten zijn lijkt mij inderdaad zo.
  Soms zijn het ook niet de meest intelligente figuren.

  De medaiile heeft echter nog steeds 2 kanten.

  Ik ken ook genoeg mannen die als een verdwaasde achter hun Thais vrouwtje aanlopen , die werkeijk overal over beslist.
  Veel te duur huis gekocht, veel te dure auto liefst BMW of Mercedes, Leningen aangegaan om de levensstandaard in nederland vol te kunnen houden.
  Alles om het vrouwtje tevreden te houden.

  Sommige verkopen hun huis , nemen afscheid van hun nederlandse familie en kinderen uit het eerste huwelijk, en volgen trouw hun echtgenote naar een land waar ze de taal niet van beheersen en bijna geen rechten hebben.
  Trots dat men weer een jaartje verblijfs verlenging kan krijgen , zolang het inkomen voldoende is.

 8. hugo zegt op

  Mooie uiteenzetting,
  maar als er geen centen bij te pas komen en dat is onder meer in vietnam ook zo, kan er niet veel.
  geloof in geen sprookjes,
  hugo

 9. Patrick zegt op

  Hartelijk dank voor je beschouwingen. Er zit èrg véél waardevols in .

 10. Martin zegt op

  een relatie moet altijd ingegaan worden op basis van gelijkwaardigheid. En dat heeft weinig tot niets te maken met geld of goederen. Als je kiest voor een dame die niet hetzelfde kan inbrengen, financieel of mentaal, dan moet je jezelf dat vooraf goed bedenken want anders staan de problemen al voor de deur.
  Ik heb jammer genoeg vele malen moeten constateren dat de heren farang zichzelf en goddelijke status toe eigenen en 99% gebaseerd op de financiele kant.
  Je kan geen vrouw, west noch oost, denken te besturen vanuit je zelfbedachte financiele superioriteit.

  Maar aan de andere kant lijkt het me logisch dat er een takenverdeling is, kwa huishouden, in NL heb je toch ook wel eens afgewassen, de stofzuiger gebruikt of de was gedaan??

  Ik heb ook meermaals gevallen gezien waarbij de mannen hun financiele situatie schromelijk overdreven en dat de vrouwen zich dus bedrogen voelen.
  Vertel haar de situatie zoals hij is, als ze puur voor het geld gaat laat ze jou wel links liggen… of ze trekt alles leeg en leeft vrolijk verder.

  Hand op de knip totdat je de dame of heer in kwestie en zijn/haar motieven snapt. Geloof me, factor ‘echte liefde’ komt minder vaak voor dan wij willen denken.
  Het is veel te vaak alleen een rekensommetje…… meer niet…. jammer, maar zo is het…..

 11. Lung addie zegt op

  Een goed artikel kan ik dit noemen. Nu is het wel afwachten wat de reacties zullen zijn…..
  In feite zouden we deze vraag wel in omgekeerde zin kunnen stellen: ‘moeten Farangmannen hun Thaise partner dankbaar zijn?
  Naar mijn bescheiden mening wordt de nadruk vaak op het financiele aspect gelegd. Net alsof er voor de Thaise dames het enkel hier op aankomt. Het speelt wel een rol en waarom niet, maar waar is dit niet het geval. Ga jij zelf de keuze maken om 5 stappen achteruit te zetten i.p.v. er eentje voorruit?
  En als antwoord op deze vraag: zie het 19 punten programma van inzender Piet onlangs. Vraag me af waar de dankbaarheid zou moeten vandaan komen? Een gratis meid voor alle werk, zelf moeten betalen voor haar levensonderhoud en dan, haar bij zijn heengaan, ook nog met lege handen achterlaten….. Waar moet hier dan de dankbaarheid vandaan komen?
  Gelukkig zijn er ook verstandige en menselijke mensen op de wereld.

 12. Wil zegt op

  Zeer goed artikel

 13. Sjaak S zegt op

  Dat ze maar dankbaar moet zijn vind ik de grootste onzin die er ooit geschreven is. Ik heb al een paar keer van mensen horen zeggen: ze leeft van je geld en als ze niet pareert moet je dreigen de geldhaan dicht te draaien.
  Dat is nou het laatste wat ik zou doen. Je leeft met iemand samen en deelt samen. Alleen maar omdat ik het grootste inkomen heb, wil niet zeggen dat ik mijn partner daarmee onder druk ga zetten. Wel houd ik een beetje in de gaten waar mijn geld heen gaat.
  Ik mag dankbaar zijn voor de vele keren dat zij me geholpen heeft, omdat ik de taal niet sprak bijvoorbeeld. Zonder haar hadden we ons huis niet gehad. En veel andere dingen heb ik aan mijn vrouw te danken.
  Gelukkig is ze ook een spaarzaam persoon en kan ik ook met haar overleggen.

  We helpen elkaar en dat hoort gewoon normaal te zijn.

  • Jos M zegt op

   Sjaak als jij een spaarzame vrouw hebt, dan heb je de hoofdprijs gewonnen..
   Beetje gemeen om het zo te zeggen maar de Thai die ik ken, en ik woon nu 4 jaar hier, zijn totaal niet spaarzaam .

 14. Ed zegt op

  Het moge weer eens duidelijk zijn, dat het willen bezitten van een ander altijd eindigt in strijd en uiteindelijk vaak met een oorlog (ruzie) wordt beslecht. We zien dat bij vele vormen van geloven en machtsvormen. Zo ook in het klein bij huwelijken, dus elkaar vrij laten en respecteren is de basis van een gelukkige samenleving.

 15. khun moo zegt op

  Mijn vrouw hoeft mij niet dankbaar te zijn , voor al de dingen die ik voor haar, haar kinderen, kleinkinderen, broers zusters en ouders gedaan heb.
  Het is mijn eigen beslissing geweest.

  ik geloof ook niet zo, in opmerkingen van een zogenaamde neo colloniale houding die sommige nederanders zouden hebben.

  De problemen ontstaan vaak wanneer de vrouw , een weg opgaat van kaarten met vriendinnen, uitstapjes met vriendinnen , geen contact wil met nederlandse kennissen van de man. Geld begint te lenen.

  Dan zegt de man: je mag wel eens dankbaar zijn , wat ik allemaal voor je gedaan heb.

  • William zegt op

   Vele jaren terug waren kreten ‘wie betaalt, bepaalt’ nogal populair op blog en fora.
   In gewoon Nederlands, maar ook in vele andere talen betekend dat als het mij niet zint gebeurd het niet.
   Vaak een geweldig excuus om ‘dankbaarheid’ af te dwingen, ja dwingen niet krijgen.
   Het zijn ook vaak relaties waar de partner niet hoeft te werken, althans buiten de deur, waar dit soort vragen spelen,

   De door jouw geschetste oorzaken Khun Moo zijn zeker ook aanwezig bij relaties met een neerwaartse spiraal, maar dan hoef ‘jij’ je vaak al niet veel meer af te vragen hoe je partner de gang van zaken ziet als dat de rode draad is.
   Hoewel ik mij kan indenken dat geld lenen voor nuttige zaken en het regelmatig contact met buitenlanders, de vrinden en fantastische kennissen niet bij eenieder gewenst is.
   Daar hebben zelf de Thailanders onderling nogal stevig last van dat een Wai al ruim voldoende is.

 16. John Chiang Rai zegt op

  Ik heb het nooit over het feit wat ik als bezit in het huwelijk gebracht heb in tegenstelling tot haar deel.
  Zou begrijpelijk voor haar ook behoorlijk vernederend moeten zijn dit iedere keer opnieuw te moeten horen.
  Mijn bezit is ook haar bezit, en dit gaat reeds meer dan 22 jaar prima zo.
  Betreffende dankbaarheid, ja we zijn blij dat we elkaar gevonden hebben.
  Iedere keer een eenzijdige dankbaarheid verlangen gaat in geen enkel huwelijk, te meer dat het erg vernederend is, op den duur goed.

 17. Boonya zegt op

  Het klopt helemaal dat Thaise vrouwen naar het buitenland gaan om geld te verdienen om voor hun familie te zorgen.
  Mijn man en ik hebben alles rustig door de jaren opgebouwd om naar Thailand te kunnen emigreren en mijn familie begreep dus dat wij geen bakken met geld naar Thailand konden sturen .
  ja zij zijn arm maar wel gelukkig , wij hebben ze altijd met het noodzakelijke geholpen.
  Immers zo stelt mijn man, hij zegt ik ben getrouwd met een Thaise en dus is haar naaste familie ook zijn familie.
  Ik heb een goede man soms wel te hard maar wel eerlijk en trouw.
  Ons huwelijk is gebaseerd op een goede basis
  Liefde en begrip is heel belangrijk

  • Roger zegt op

   Niet veralgemenen Boonya!

   Mijn vrouw heeft vele jaren in België gewoond en gewerkt. Ze geeft NOOIT 1 cent opgestuurd naar haar familie. Niemand wist zelfs dat ze daar gewerkt heeft.

   En goed bevriend koppel net hetzelfde. De vrouw werkt ook in België, leidt haar eigen leven en steunt haar familie niet. Ze is zelfs niet van plan om ooit nog terug te keren naar haar geboorteland. Ze stelt het goed in België zegt ze. Thailand interesseert haar niet meer.

  • John Chiang Rai zegt op

   Beste Boonya, Net zoals hier reeds geschreven werd,is generaliseren niet juist.
   Mijn vrouw woont met mij in Duitsland , en heeft buiten onze kleine huishouding, die we grotendeels samen runnen, nog nooit gewerkt.
   Het geld wat wij haar zus en broer geven, wordt door hun eerlijk verdient.
   Zij maakt als wij niet aanwezig zijn in Thailand ons huis schoon, en haar broer houd de tuin voor ons in orde.
   Waarom altijd schenken, zolang iemand gezond is, kunnen ze er ook iets voordoen.
   Ik kon ook nergens mijn hand ophouden voor niets, en moest er altijd voor werken.

 18. Mister BP zegt op

  Alleen de startzin stoort me mateloos: Moeten Thaise vrouwen dankbaar zijn. Een relatie hoort gebaseerd te zijn op gelijkwaardigheid. Wanneer deze zin in je gedachte zit, is er bij jou geen sprake van gelijkwaardigheid en zou ik als vrouw, Rhais if welke nationaliteit ook, snel heel hard weglopen

 19. bennietpeter zegt op

  Nou heb ik in mijn leven best wat gezien, gehoord, beleefd, maar geen enkele vrouw is dankbaar.
  De raarste zaken kunnen ineens komen boven drijven.
  Wanneer een schakelaartje over gaat. Of zelfs soms is er een plan.
  Ik kan stellen met een echt lange relatie benijden. Het is me in mijn leven niet gelukt.
  Hoe ik ook gedacht had goed te doen, dat het goed liep. Zal dus wel aan mij liggen?
  Kom ook voor mij tot conclusie dat de ware vinden wellicht een utopie is.
  Het kan gewoon moeilijk zijn, zelfs worden.

  Raar dit alleen te projecteren naar Thaise vrouwen, wellicht uit de ervaring van OP en gedachten gang.
  Echter uit mijn belevingen, maakt het echt niet uit, waar de vrouw vandaan komt.
  Dus “dankbaarheid” onder Thaise vrouwen, dat ligt aan Thaise vrouw en niet alleen Thaise.
  Vind “dankbaarheid” een bs woord in een relatie.
  Het is van belang elkaar positief te stimuleren, te steunen, door een vriendelijk woord, een kus, een aai over je bol.
  Maar ja, soms blijkt dat ook toch weer niet genoeg. Amazing, relaties.

  Echter kan wel beamen, dat de Zweed er typische ideeën op na houdt voor een relatie.
  Echter kan weer zijn vanuit zijn ervaringen. Is niet vermeld en een andere conclusie komt bij voorhand boven drijven, de “dankbaarheid”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website