Thailand is volgens een nieuw rapport de meest riskante vakantiebestemming ter wereld voor Britse toeristen. Voor deze ranglijst is er gekeken naar naar het aantal verzekeringsclaims in 2017. Het onderzoek is uitgevoerd door de Britse firma Endsleigh Insurance Services.

Uit het rapport bleek dat Thailand goed was voor 23 procent van alle reisverzekeringclaims in 2017, meer dan welk ander land ook. Het gaat hierbij om schade zoals medische kosten, bagage en annuleringen van vluchten. Andere landen die de top 10 haalden waren Chili, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Het rapport benadrukte het belang van een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten. Ruim 71 procent van alle claims hadden betrekking op geneeskundige kosten. Er werd door Britse reizigers voor gemiddeld € 1.500,- geclaimd.

Uit het rapport blijkt ook dat 48 procent van de 15 tot 24-jarigen niet de moeite neemt om een ​​reisverzekering af te sluiten, terwijl 25 procent ten onrechte denkt dat de Britse regering de medische kosten in het buitenland dekt.

Julia Alpan, hoofd marketing bij Endsleigh, laat aan de Daily Mirror weten: “Thailand is een populaire bestemming voor vakantiegangers en backpackers, dus het is geen verrassing om te zien dat er veel claims komen na een bezoek aan het land. Reizen in het buitenland is spannend, maar er kunnen risico’s aan kleven, vooral als je niet bekend bent met de bestemming. Bij een goede voorbereiding moet je ook nagaan hoe je verzekerd bent in geval van nood. Zorg er altijd voor dat je een goede reisverzekering hebt met dekking voor medische kosten”.

Top 10 meest risicovolle reisbestemmingen voor Britten:

 1. Thailand
 2. Chili
 3. Verenigde Staten
 4. Spanje
 5. Duitsland
 6. Nepal
 7. Peru
 8. Frankrijk
 9. Bahama’s
 10. Brazilië
No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “‘Thailand is het gevaarlijkste vakantieland ter wereld voor Britse toeristen’”

 1. Daniël M. zegt op

  Ik zie in die lijst ook landen zoals Duitsland en Frankrijk.

  Waarschijnlijk is dit dus ook de top 10 van de meest bezochte landen door Britse toeristen. Dan lijkt dit volgens mij perfekt in verhouding tot de schadeclaims.

  Dan vermoed ik, dat dit artikel bedoeld is om de Britten te stimuleren om een reisverzekering af te sluiten. Dus in het belang van de verzekeraars…

 2. Sjaak S zegt op

  Een belachelijke lijst. Risicorijk vanwege het aantal mensen dat onverzekerd op vakantie gaan misschien, maar gevaarlijk? Thailand gevaarlijker dan Brazilië??? Laat me niet lachen. En Duitsland???

 3. Fred Slingerland zegt op

  Het lijkt wel of al die ongemakken het meest voorkomen bij Britten. Hoe komt dat?
  Zou het is maken kunnen hebben met de drie Z-ten.
  1. Zon, met of zonder hemd in de volle zon lopen zonder in te smeren.
  2. Zuipen, omdat het er kennelijk bij hoort op het vaste land of
  3. Zelfoverschattend gedrag, waardoor ze nogal wat klappen kunnen oplopen.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Fred Slingeland,Als je het bovenstaande nog een keertje goed zou nalezen,dan zou je duidelijk kunnen lezen,dat dit onderzoek van Endleigh Insurance Services uitsluitend onder Britse verzekerden heeft plaats gevonden.
   Vandaar jou eerste vermoeden, dat het lijkt dat deze ongemakken alleen bij Britten voorkomen,niet anders als het logische gevolg is van dergelijke onderzoeken.
   In hoeverre jou andere generaliserende beschuldigingen een rol gespeeld hebben,zou eerst duidelijk worden als ook verzekering Claims van andere nationaliteiten onderzocht zouden worden.
   Alles andere zou hoogstens op een erg eenzijdig vermoeden gebaseerd zijn,omdat je van eventueel andere internationale verzekering claims helemaal niets weet.

 4. John Chiang rai zegt op

  Het is gewoon een onderzoek van Endsleigh Insurance Services uit welke landen de meeste claims komen.
  Claims die uitsluitend Britse vakantiegangers hebben ingedient bij hun verzekeringen.
  Dat de indruk ontstaat dat Thailand alleen gevaarlijk is voor Britse toeristen,is natuurlijk net zo absurd,als om Thailand gevaarlijk te noemen.
  Zolang deze onderzoekingen alleen onder Britse vakantiegangers gehouden worden,en niet vergeleken worden met claims die andere nationaliteten bij hun verzekeringen indienen.is dit onderzoek eigenlijk,om een objectief beeld te krijgen, geen knip voor de neus waard.
  Misschien dat verzekeringen van andere landen wel tot soortgelijke resultaten komen,WIE WEET??
  Zou mij zo maar kunnen voorstellen dat Nederlandse verzekeringen i.v.m. de wintervakantie’s en de vele ski ongelukken Oostenrijk en Zwitserland voor Nederlanders levensgevaarlijk zouden kunnen noemen, zodat de indruk ontstaat dat dit alleen voor Nederlanders het geval is.

 5. fred zegt op

  Heel veel toeristen huren in Thailand vanaf hun eerste dag een scooter. In de meeste andere landen doen ze dat niet. Het zou me niet verwonderen dat daar het meeste gevaar in schuilt. Geen ervaring met motorrijden noch met het Thaise verkeer en dan nog eens dronken rijden. Thaise Scooters worden ook dikwijls onderschat. Het zijn lichte motoren die vlotjes meer dan 100 km/u halen.

 6. Mr.Bojangles zegt op

  Wat hebben medische kosten, bagage en annuleringen met onveiligheid te maken?

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Mr. Bojangles,Medische kosten veroorzaakt door verkeersongelukken,bagage die door diefstal verdwijnt,of annuleringen omdat je ergens gewond in het ziekenhuis ligt,zouden direct of indirect zo maar met onveiligheid te doen kunnen hebben.
   Vandaar dat ik jou vraag op zijn minst een beetje ondoordacht vind.
   In hoeverre deze clams allemaal eerlijk en waar zijn,staat weer op een ander papier.

 7. Tobias zegt op

  Statistiek: de meeste claims van de Britten komen uit Thailand. Meer staat er in dit artikel niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website