Sinds 1 april kunnen volledig gevaccineerde reizigers die naar Thailand willen reizen, gebruik maken van een verkorte quarantaine termijn van 7 dagen in plaats van 10. Wij zetten de regels daarvoor nog even op een rijtje.

Om voor de verkorte quarantaineplicht in aanmerking te komen moet je in het bezit zijn van een COVID-19-vaccinatiecertificaat, in papieren of elektronische vorm, waaruit blijkt dat je de twee vereiste doses hebt gekregen. Het vaccin moet zijn goedgekeurd en geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid (MoPH) in Thailand, of goedgekeurd zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Regels en eisen voor de 7 dagen quarantaine:

 • De quarantaineplicht wordt teruggebracht tot 7 dagen voor internationale aankomsten die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 met een vaccin, goedgekeurd en geregistreerd bij de MoPH of goedgekeurd door de WHO, niet minder dan 14 dagen voor de reisdatum.
 • Reizigers moeten afkomstig zijn uit landen zonder gemuteerde stam van het SAR-CoV-2-virus, zoals aangekondigd en voortdurend bijgewerkt door de MoPH.
 • De volgende vaccins worden geaccepteerd (per 31 maart 2021):
  • ARS-CoV-2-vaccin (CoronaVac) door Sinovac (2 doses nodig);
  • AZD1222 van AstraZeneca/Oxford (2 doses nodig);
  • AZD1222 door SK BIOSCIENCE – AstraZeneca/Oxford (2 doses nodig);
  • BNT162b2/CORMIRNATY – Tozinameran (INN) door Pfizer/BioNTech (2 doses nodig);
  • Covishield (ChAdOx1_nCoV19) door het Serum Institute of India (2 doses nodig);
  • Ad26.COV2.S van de Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (1 dosis nodig);
  • mRNA-1273 van Moderna (2 doses nodig).

Gevaccineerde internationale reizigers die niet in staat zijn om een ​​geldig vaccinatiecertificaat, een origineel document of een afdruk van een online vaccinatiecertificaat te tonen aan de International Port Health Control in de luchthaven van aankomst, moeten alsnog 10 dagen in quarantaine.

De quarantaineperiode wordt verkort van 14 dagen (15 nachten) naar 10 dagen (11 nachten) voor internationale aankomsten uit landen zonder gemuteerde stam van het SAR-CoV-2-virus die niet zijn ingeënt tegen COVID-19 of die geen volledige vaccinatie hebben gehad.

De huidige quarantaineperiode van 14 dagen blijft van kracht voor mensen die aankomen uit de 11 landen met SAR-CoV-2-virusmutaties en -varianten, volgens de lijst van de MoPH (per 31 maart 2021), dat zijn: Botswana; Kameroen; Congo; Ghana; Kenia; Mozambique; Rwanda; Zuid-Afrika; Tanzania; Zambia en Zimbabwe.

Om naar Thailand te kunnen reizen blijven alle andere regels van kracht zoals:

 • Een geldig visum en/of inreisvergunning (Certificate of Entry – CoE) afgegeven door de Thaise ambassade of consulaat;
 • Een COVID-19 ziektekostenverzekering met een minimale dekking van $ 100.000;
 • Bevestiging van een hotelboeking in een alternatieve staatsquarantaine (ASQ):
 • Een medische verklaring met een RT-PCR-test dat aangeeft dat COVID-19 niet is gedetecteerd, uiterlijk 72 uur voor vertrek afgegeven.

Reizigers moeten voor een visum of CoE contact opnemen met de Royal Thai Embassy of het consulaat in hun thuisland.

Tijdens quarantaine in Thailand moeten buitenlanders op dag 5-6 een RT-PCR-test ondergaan voor degenen die onder de 7 dagen quarantaine vallen. Voor een quarantaine van 10 dagen zijn twee tests vereist, op dag 3-5 en dag 9-10. Voor een quarantaine van 14 dagen zijn drie tests vereist op de dag van aankomst, dagen 6-7 en dagen 12-13.

Bron: TAT News

25 reacties op “Regels omtrent 7 dagen quarantaine voor volledig gevaccineerde buitenlanders”

 1. Joop zegt op

  Ik val in de 7 dagen regeling, houdt dat nog steeds in dat ik bij het hotel zwembad mag zitten en de sport ruimte mag benutten, of zijn er veranderingen, ik arriveer 1 mei.

 2. Jp199p zegt op

  Is het door de ggd afgegeven papiertje een officieel certificaat?
  Of zijn er in NL andere manieren om een certificaat te krijgen?

  • Leo_C zegt op

   Ik heb een geel inentingsboekje gekregen(GGD), toen ik mij heb laten inenten voordat ik voor 1e keer naar Thailand op vakantie ging, hierin kan je ook de 2 Corona vaccinaties laten bijschrijven via de GGD, maar ook het vaccinatie bewijs wat je krijgt, als je word gevaccineerd geld officieel als bewijs !!

   M. vr. gr. Leo_C

 3. Walter de jong zegt op

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-ervaring-met-de-quarantaine-regels-in-thailand/

  Kijk even naar deze berichten over de regels ..verschillen nog wel een beetje per hotel

 4. Mark zegt op

  Mijn hemel, wat ingewikkeld allemaal. Pff, dan nog maar even doorbijten, en een jaar extra wachten, wellicht is er dan veel meer duidelijk, en de regels simpeler.

  • PEER zegt op

   Nee Mark,
   Het is juist nú al simpeler geworden in vergelijk met 4 mnd geleden.
   En zelfs tóén was ‘t al mogelijk om naar Thailand te gaan. Dus even dóórlezen en dan hoef je je reis geen jaar uit te stellen!
   Bovendien, wie zegt dat het dán allemaal veel simpeler is?

  • egbert zegt op

   Klopt Mark, dacht om alvast een ticket te boeken maar denk dat ik nog even wacht,als het zo blijft inderdaad dan wacht ik ook nog totdat……?

  • Stan zegt op

   Certificate of Entry, COVID-19 ziektekostenverzekering, medische verklaring, 7 dagen quarantaine, tracking app, bijna overal mondkapje op… Nou, ik wacht ook nog even een jaar!

 5. John Chiang Rai zegt op

  Als ik voor een visum op het Thaiconsulaat ga, en ik als bewijs mijn gele vaccinatie boekje laat zien,waar deze vaccinatie’s vermeld staan,dan moeten hun toch kunnen zien of ik nu wel of niet in aanmerking kan komen van dit visum.
  Eenmaal het visum in mijn paspoort,zou toch voor de immigration in Bangkok genoeg bewijs moeten zijn,dat ik beide vaccinatie’s gehad heb.
  Of moet je dan alsnog een ander formulier laten zien bij deze immigration??

  • RonnyLatYa zegt op

   Vanaf nu dan enkel nog gevaccineerde personen die in aanmerking komen voor een visum.

   Wat met de “Visa Exemption” ?

   Wat met de “Re-entry” ?

   • John Chiang Rai zegt op

    Beste RonnyLatYA, Sorry mijn vraag was eigenlijk vanuit mijn positie gezien,waar ik mij bij de aanvraag van een visum afvroeg,of het gele vaccinatie boekje dan voldoende zou zijn?
    Maar je hebt natuurlijk gelijk met de onderstaande mogelijkheden,vandaar ook de volgende vraag.

    Zou dit zelfde vaccinatie boekje,wat op mijn naam staat,dan ook voldoende kunnen zijn in Bangkok voor een Visa Exemption en een Re-entry, of wordt deze in Bangkok niet geaccepteerd en heb ik nog een ander bewijs nodig?

    • RonnyLatYa zegt op

     Geen idee John.

     Is er dan iets verschenen wat men in Thailand officieel aanvaardt of gaat aanvaarden? Ik weet het niet. Heb er nog niks officieel van gelezen.

     Momenteel lijkt het vermelden in het gele boekje of een bewijs van je vaccinatie wel te volstaan.

  • Laksi zegt op

   John.

   Als je met je gele vaccinatie boekje kan aantonen, dat er 2x is gespoten, is dat voldoende voor de aankomst in Thailand.

 6. Alexander zegt op

  Als je van plan was om voor je plezier naar Thailand af te reizen, dan heb ik het donkerbruine vermoeden dat er geen hond naartoe zal gaan, want als je hier niets hebt te zoeken, dan ontgaat je hiervoor nog steeds alle lust met deze bak aan eisen en zal het toerisme nog lang op een dieptepunt blijven, hetgeen misschien wel de bedoeling lijkt te zijn, want dit kan niet met gezond verstand zijn bedacht.

  • Geert zegt op

   Helemaal mee eens Alexander.

   Ik verblijf in Chiang Mai, dit al sinds januari 2020.
   Er valt weinig of niks te beleven op dit ogenblik.
   Pubs, bars en uitgaansgelegenheden zijn dicht. Restaurants moeten vroeger dicht en mogen geen alcohol serveren. De meeste parken zijn dicht. Shopping malls zijn wel open maar gaan ook vroeger dicht, maar dat boeit niet. Er is heel weinig volk in de shopping centra, ik heb het vermoeden dat de meeste Thai bang zijn en gewoon thuis blijven. Je merkt ook dat er veel minder verkeer op de weg is.

   Gegroet,

   Geert.

   • Henk zegt op

    Waaruit blijkt dat de Thaise bevolking zichzelf beperkingen oplegt voor wat betreft het in contact komen met anderen in de openbare ruimte. De voorbeelden die jij noemt moesten in de EU via overheidsmaatregelen worden afgedwongen. Thai mensen raken elkaar veel minder aan, waren al gewend mondkapjes te dragen, en hielden al meer en beter afstand tot elkaar. De effecten ervan zijn te zien in de uiterst lage cijfers van het aantal besmettingen.

   • janbeute zegt op

    Dat er een stuk minder mensen rondlopen in shoppingmalls heeft ook mede te maken dat velen geen of minder inkomen hebben dan voorheen.
    Heb je geen geld om wat te kopen of een restaurantje oid te bezoeken, wat zoek je dan in een shoppingmall, mischien voor de daar aanwezige gratis koelelucht.
    En hetzelfde geld ook voor het verkeer geen werk voor velen betekent ook minder woon werk verkeer.

    Jan Beute.

  • Dennis zegt op

   Wetende dat de eerste Covid-19 besmetting op/ rond 9 januari 2020 was (in Thailand) én dat het virus zijn oorsprong vindt in China én wetende dat Chinezen heel veel naar Thailand reizen, dan is het niet voor te stellen dat er in Thailand in 2020 nauwelijks Covid-besmettingen waren. Toch was dat de boodschap van de regering en bij de dagelijkse briefings werd ook altijd “keurig” vermeld dat het ging om buitenlanders, dan wel Thais die uit het buitenland terugkwamen. Slechts heel zelden een binnenlandse besmetting. Dat is natuurlijk totaal ongeloofwaardig.

   In augustus kwam een Oezbeek Thailand binnen om bij Buriram United te gaan voetballen. Hij deed keurig 14 dagen quarantaine, werd aldoor negatief getest. En plots na 21 dagen is hij wel besmet. Theoretisch kan dat (95% van de besmettingen vinden binnen 14 dagen plaats, dus hij zou bij die 5% kunnen vallen), maar logischer zou zijn dat hij gewoon in Buriram is besmet. In deze tweede/ derde golf wordt ook graag vermeld dat de besmettingen komen door migranten (Birma). Of zoals ze in het dorp van m’n vrouw beweren door Cambodjanen die al dan niet illegaal de grens oversteken, wat in de regio (Surin/ Prasat) vaak gebeurt. Waar of niet waar, het bewijst dat het virus in Thailand was, is en zal zijn.

   Het is belachelijk dat Prayut geen lockdown heeft afgekondigd tijdens Songkran. Althans, uit oogpunt van veiligheid en zorgplicht voor de burgers. Maar Prayut maakt zich natuurlijk alleen zorgen over zijn steun in HiSo en militaire kringen. Kringen die uitgerekend nu zoveel besmettingen hebben. En iedereen weet wel dat de gewone Thai niet in bars vertoeft waarbij de minimum uitgave 200.000 baht per avond moet zijn.

   Waarom dit lange relaas? Omdat de Thaise regering zich totaal niet bekommert om de gewone Thai en de bedrijfstakken die voor het inkomen zorgen. Zoals het nu lijkt gaat Thailand het tweede jaar in zonder noemenswaardige inkomen uit toerisme. Dat zorgde voor 20 a 25% van het BPN en dat is dus een hele boel!! De regering neemt niet of nauwelijks maatregelen om het virus te stoppen, de vaccinatiestrategie is nog idioter dan in Nederland (Pfizer en Moderna niet goedgekeurd, terwijl die al bijna een half jaar op de markt zijn, vaccinatie start pas echt in juni, ook een half jaar later dan de rest van de wereld). Dat alles leidt tot een enorme schade voor de Thaise economie en nu gaat Prayut verkondigen dat te willen voorkomen? Wat een lachertje! Te laat en bovenal ongeloofwaardig! Dan had ‘ie om te beginnen de mensen niet met Songkran moeten laten reizen, wetende dat een nieuwe golf op punt van beginnen staat.

   Nee, het gaat in Thailand nog heel lang duren en dat gaan ze (helaas) merken ook. Ik kan alleen hopen dat de gevolgen beperkt blijven, maar in het uiterste geval zou een nieuwe confrontatie tussen rood- en geelhemden mogelijk zijn. Misschien is dat nog wel dichterbij dan ooit, nu de onrust in Thailand toeneemt en met economische malaise in het verschiet, is dat vaak een goed recept voor een burgeroorlog.

   • RonnyLatYa zegt op

    Hoe Pfizer en Moderna zijn niet goedgekeurd?

    Vaccines against COVID-19 approved by Thai Ministry of Public Health

    Sinovac: ARS-CoV-2 Vaccine (CoronaVac)
    AstraZeneca: AZD1222
    Pfizer/BioNTech: Comirnaty (BNT162b2 / Tozinameran (INN))
    Serum Institute of India: Covishield (ChAdOx1_nCoV19)
    Janssen (Johnson & Johnson): Ad26.COV2.S
    Moderna: mRNA-1273
    https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

    • Erik2 zegt op

     Dennis heeft gelijk, in Thailand heeft de FDA 3 vaccins goedgekeurd: Sinovac, Astra Zeneca en Johnson. De door de ambassade gehanteerde lijst betreft de vaccins waarmee je als buitenlander Thailand binnen mag met een verkorte quarantaine, het zegt niets over wat in Thailand goedgekeurd is door de FDA en daar gebruikt mag worden.

     • RonnyLatYa zegt op

      Je hebt gelijk. Het zijn de door de Thai Ministry of Public Health aanvaarde medicijnen maar niet allen zijn geregistreerd door het FDA.

      • RonnyLatYa zegt op

       Al lijkt het me ook dat men de aanvraag eerst moet indienen om aanvaard te worden en dat dit al dan niet is gebeurd.

       https://www.pattayamail.com/thailandnews/thailand-fda-approves-johnson-johnsons-covid-19-vaccine-348597

      • RonnyLatYa zegt op

       Vaccins bedoel ik natuurlijk ipv medicijnen.

     • RonnyLatYa zegt op

      In ieder geval lijkt het wel goed komen met bepaalde vaccins
      Men leest blijkbaar ook TB 😉

      https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/thailand-negotiating-buy-5-10-mln-doses-pfizer-vaccine-pm-2021-04-20/

 7. A.Koelemij zegt op

  Ik hef afgelopen 6 mnd covid gehad en krijg slechts één injectie hoe word hier mee om gegaan ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website