Wie volledig gevaccineerd is tegen corona en naar Thailand wil reizen kan nu gebruik maken van een nieuw informatieplatform van de TAT. Deze website moet de informatie en de te nemen stappen om naar Thailand te kunnen reizen duidelijker maken. Het gaat om zes stappen die de inreisvoorwaarden behandelen, van CoE-registratie en vluchtboekingen tot quarantaine en verzekering.

Het one-stop-platform, dat beschikbaar is op www.entrythailand.go.th/journey/1 , geeft een overzicht van de inreisvoorwaarden voor internationale bezoekers die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 en in aanmerking komen voor een verkorte verplichte quarantaineperiode.

Internationale bezoekers die niet minder dan 14 dagen voor vertrek, volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 met een vaccin, goedgekeurd en geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid van Thailand of goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), komen in aanmerking voor de vermindering van quarantaine tot zeven dagen. Niet-gevaccineerde of niet volledig bezoekers moeten 10 dagen in quarantaine. Bezoekers uit de 11 landen met SAR-CoV-2-virusmutaties en -varianten, moeten 14 dagen in quarantaine.

Nadat je het overzicht van de regels en inreisvoorwaarden hebt bekeken, kunnen volledig gevaccineerde internationale bezoekers doorgaan met de zes stappen:

 • Stap 1: Registratie voor het Certificaat van Binnenkomst (COE). Deze goedkeuring kan drie dagen duren.
 • Stap 2: Vluchtboeking op een repatriëringsvlucht of een semi-commerciële vlucht. Tickets moeten binnen 15 dagen na ontvangst van de vooraf goedgekeurde COE worden gekocht.
 • Stap 3: Boek en verzend de bevestiging van de hotelboeking in een alternatieve staat quarantaine (ASQ) binnen 15 dagen na ontvangst van de vooraf goedgekeurde COE. Elke ASQ-accommodatie die via het “Entry Thailand” -systeem wordt geboekt, rapporteert automatisch de boekingsstatus aan het COE-systeem of uploadt een bewijs van bevestiging in het “Entry Thailand” -systeem.
 • Stap 4: Zorg voor een COVID-19-ziektekostenverzekering binnen 15 dagen na ontvangst van de vooraf goedgekeurde COE. Elke COVID-19-verzekeringspolis die via het “Entry Thailand” -systeem wordt geboekt, rapporteert automatisch de boekingsstatus aan het COE-systeem of uploadt documenten in het “Entry Thailand” -systeem.
 • Stap 5: Controleer de COE-status en zorg eventueel voor aanvullende documenten voor voordat u op reis gaat.
 • Stap 6: Bereid u voor op de reis door het downloaden en registreren bij de “Thailand Plus-aanvraag“, vul de Thailand gezondheidsverklaring of het T.8-formulier in en bereid andere relevante documenten voor om Thailand binnen te komen.

Lees meer over het online platform “Entry Thailand” op www.entrythailand.go.th/journey/1 .

De TAT geeft voortdurend updates over de aan toerisme gerelateerde COVID-19-situatie in Thailand op de TAT Newsroom (www.tatnews.org); Facebook (tatnews.org); en Twitter (Tatnews_Org).

Bron: TAT

46 reacties op “‘Entry Thailand’ online informatie voor gevaccineerde internationale bezoekers”

 1. Bedankt Erik, kennelijk de slaap nog in de ogen…..

 2. Adriaan zegt op

  LS
  Ik vind al die stappen voor reeds gevaccineerde volledig belachelijk. Met name de quarantaine en de verplichteverzekering tot 100000 dollar. Het is een kwantitatieve aanpassing, geen kwalitatieve.

  Adriaan.

  • Henk zegt op

   Kan wel wezen, maar desondanks de enige manier om Thailand binnen te komen. Dus gewoon de aangegeven route volgen, zorgen voor een covid-verzekering en 7 dagen in quarantaine.

  • Louvada zegt op

   Ze moet nog meer regels opleggen dan zullen de toeristen nog meer en meer afhaken. Als ze hun quarantaine zelf beter zouden controleren hoe komt het dan dat de besmettingen dan terug volop stijgen? Uitzonderingen maken de regel zeker? Verleden jaar werden de provincies gesloten en dan konden ze van BKK niet naar andere provincies om de besmettingen door te geven.

 3. Sjaak zegt op

  Vliegticket… Als ik het goed lees/ begrijp ik dat ik een ticket moet kopen via hun website..? Ik heb al een ticket gekocht bij KLM direct naar BKK op 1 september… ??

  Weet misschien iemand wat de regel is voor vliegtickets ???

  Na 1 oktober zou ik zonder al deze regels kunnen vliegen… mits er nieuwe regels komen. Zou ik dus mijn eigen ticket niet kunnen gebruiken, kan ik wel op 1 oktober vliegen…

  Graag commentaar…
  Alvast dank.
  Sjaak.

  • theiweert zegt op

   Sjaak
   “KLM direct naar BKK op 1 september” is een semi commerciële vlucht. Dus toegestaan.

   • Sam zegt op

    Hoe kan men die info terugvinden? Bij de vliegtuigmaatschapijen zelf? Ik heb ook reeds mijn tickets (al 3 keer uitgesteld …). Alvast bedankt. Grtn

 4. Marc zegt op

  Nog steeds een rotzooitje. Het wordt nog steeds te complex gemaakt. Voorzichtigheid ja, maar houdt het a.u.b. eenvoudig en risicoloos. Bijvoorbeeld: COE afschaffen en ook vlucht boeken moet geen voorwaarde zijn; het is toch logisch dat er een vlucht en terugvlucht nodig is. Gewoon alles samen indienen (vlucht, ASQ en verzekering) in een stap.

  Helaas blijf ik dus nog even weg, ondanks inmiddels mijn eerste prik. Aangezien de toeristen zeker zullen wegblijven en er dus economisch nauwelijks iets zal veranderen, ga ik er van uit dat men uiteindelijk ook in Thailand de “plaat voor kop” zal verwijderen en de procedures zal versimpelen. Dan wordt het wellicht tijd om weer eens terug te keren.

  • janbeute zegt op

   Er zijn enkele toeristen die naar het eiland Phuket willen of wouden bezoeken en er mee geconfronteerd werden al bij aankomst op de airport.
   Dat zij een soort van Covid test moeten ondergaan terplekke waarbij zij 500 bath moeten betalen en de aankomende Thai vrij zijn van dit.
   Enkele hebben al ter kennen gegeven het hoeft voor hun niet meer.
   Ik denk er net zo over als het zo moet en ze willen de toerist dolgraag weer terug hebben.
   Begrijp me goed het gaat mij niet om die enkele 500 bathjes maar wel om het principe.
   Dus mijn Thaise ega en ik al wonende hier meer dan 16 jaar en met geleboekjes paarse id kaarten en wat zo al niet meer hebben onze plannen om een keer naar het zuiden en Phuket te gaan de komende maanden gestopt.
   Dus weer een hotelkamer incl alles wat het met zich meebrengt weer leegstaand, ze zoeken het langzaam maar uit daar bij de TAT te PHUKET.
   Bron van dit alles Thai Visa.com, En wat die stalenplaat voor de kop betreft die is hier langzamerhand meters dik geworden, daar kom je met een snijbrander al was het een plasma snijbrander niet meer door.

   Jan Beute.

 5. Peter zegt op

  Wat ik niet begrijp is : hoe staat het bovenstaande tot de aanvraag van een visum NON O en NON O-A ?

  In welke volgorde moet dat dan ?

  • Cornelis zegt op

   Als – nadrukkelijk ‘als’ want je kunt ook zonder binnen – je een visum nodig hebt moet je dat eerst in orde hebben voor de rest van de procedure te starten.

 6. Philippe zegt op

  Met twee spuitjes op zak (officieel dokument), eventueel PCR test 72 uur vóór vertrek + bij aankomst in BKK en eventueel ik zeg wel eventueel 2 dagen quarantaine kan ik leven, en velen onder ons denk ik.
  Daartegenover, welke garantie biedt Thailand mij of ons als in september hetzelfde aantal besmet is als in Europa nu ?
  Ik stel me méér en méér de vraag van “wie moet wie beschermen ?”.
  In theorie zijn we wel met twee spuitjes “beschermd”, maar is het uitgesloten dat we nog ziek kunnen worden door Thaise corona besmette personen ? Ik weet het niet, misschien weet een van de lezers / schrijvers het.
  Ook van plan om in september af te reizen.
  Groetjes aan iedereen en op hoop van ..

  • nl th zegt op

   Beste Phiippe,
   Ik hoopdat je plan in september door kan gaan , momenteel hoor ik in Thailand niets anders dan elke dag meer corvid besmettingen daar waar vorig jaar werdt beweerd in thailand bijna geen is het vandaag de dag steeds meer provindsie lockdown gaan.
   Wie het weet wat over enige tijd is mag het zeggen, onzekerheid blijft nog even mijn inziens.
   hoop doet leven Groetjes

   • janbeute zegt op

    Ik las gisteren dat een land als Laos de grens rnet Thailand gesloten heeft,en ik kan ze geen ongelijk geven.
    Ook in mijn direkte omgeving neemt het virus in aantallen dagelijks snel toe.
    Ik hoor het overigens via de lokale TamTam.
    De pas gekozen nieuwe baas van onze Tambon en zijn ega en kontaktpersonen zijn nu ook in quarantaine.
    Moesten ook zo nodig even naar het zuiden tijdens de Songkran.

    Jan Beute.

   • chris zegt op

    Ja, maar vergelijk eens: 2800 nieuwe gevallen in een land met 69 miljoen inwoners (Thailand), 8000 nieuwe gevallen dagelijks in een land met 16 miljoen inwoners (Nederland).
    In Thailand reageert men er echter anders op. Hofstede noemde dat “uncertainty avoidance” Anderen noemen het ‘Hollandse nuchterheid’ versus ‘Thaise paniek om niks’.

    • nl th zegt op

     Chris het is maar net hoe je het bekijkt, als je Thailand met Nederland wil vergelijken moet je wel de nodige dingen in ogenschouw nemen, als je de vergelijking neemt moet je een gebied gaan vergeljken dat even groot is, maak dan een vergelijking tussen bangkok en omstreken wat dichtheid meer overeen komt met Nederland.
     De opmerking “Thaise paniek om niks” is ook een vreemde opmerking ,als een land gewendt is naar het ziekemhuis(dokter) te gaan en ze krijgen te horen het is vol, begrijp ik de opmerking niet. Maar als je zelf gezond ben is het vaak zwaar overdreven,he?
     Het is alleen zo makkelijk praat als het je nog niet raakt.

     • chris zegt op

      beste nl th:
      1. waarom moet ik een gebied als Bangkok vergelijken met Nederland? Bangkok is een hele grote stad (waar mensen dichter op elkaar wonen) en Nederland een land met ook platteland. Maar als ik dat al doe: 1.200 dagelijkse gevallen in Bangkok (met circa 12 miljoen inwoners) , in Nederland (16 miljoen) 8.000. Ziet er nog altijd veel beter uit voor Bangkok, of niet?
      2. Het gaat er niet om wat mensen gewend zijn. Het gaat erom wat een (geloofwaardige) regering de beste manier vindt om het virus te beteugelen en het aantal doden te reduceren. In geen enkel land moeten mensen die positief zijn getest maar asymptomatisch zijn naar een (veld) hospitaal. In Thailand wel. Verstandiger dan de hele wereld? Ik waag het te betwijfelen uit het oogpunt van verdere verspreiding en beddentekort. Noem mij een land waar veldhospitalen zijn ingericht die ook nog eens niet genoeg zijn ??
      3. Mijn mening die gebaseerd is op rede, verstand en analyse verandert niet ook al zou ik het virus zelf krijgen. Ik ben niet zo emotioneel instabiel. Ik houd me aan bepaalde regels om te voorkomen dat ik corona krijg net zols ik dat doe om te voorkomen dat ik longkanker krijg, verongeluk in het verkeer of een leveraandoening krijg. Maar als ik dat wel krijg heb ik pech gehad en kan niemand zeggen dat ik de ziekte over mezelf heb afgeroepen.

      • nl th zegt op

       beste Chris:
       1. waarom met bangkok vergelijken MET de nodige omsteken waar je het platte land bij tel . Ziet er nu nog beter uit misschien ,ja.
       2. Ik beweer niets alleen vraag me af wat je bedoeld. je gaat er nu de regering bijhalen denk je nu echt dat de mensen op straat zich alleen op die praatjes luisteren? Ik denk meer dat die op de sociale media en ziekenhuis gebeuren bazeren.
       3. dit punt kan ik in meegaan een ieder zou dat moeten maar zolang a-sociale figuren als je ergens even zit nog rustig (waar iedereen mondkapje draag) naast je kom zitten is het wel moeilijk.
       Het is gewoon nu zo wees voorzichtig en heb je het pech dan kun je in ieder geval zeggen ik ben voorzichtig geweest.

      • janbeute zegt op

       Beste Chris, wat punt 3 betreft kan ik met je meegaan.
       Maar op punt1 denk ik er toch anders over, namelijk als in Bangkok iedereen getest zou zijn hoe ligt de verhouding dan?
       Want hoeveel van die 12 miljoen inwoners in BKK zijn gescreend, kijk en daar zit het verschil namelijk, alleen wij weten het niet.
       Blijft dus tot nu toe alleen maar gissen.
       Maar dat het virus hier nu stevig voet aan de grond begint te krijgen mag een feit genoemt worden.

       Jan Beute

    • Stan zegt op

     In Nederland (17,5 miljoen) worden er dagelijks 70.000+ mensen getest. Hoeveel in Thailand?

    • Tino Kuis zegt op

     Citaat:
     ‘Ja, maar vergelijk eens: 2800 nieuwe gevallen in een land met 69 miljoen inwoners (Thailand), 8000 nieuwe gevallen dagelijks in een land met 16 miljoen inwoners (Nederland).
     In Thailand reageert men er echter anders op. Hofstede noemde dat “uncertainty avoidance” Anderen noemen het ‘Hollandse nuchterheid’ versus ‘Thaise paniek om niks’.

     Chris, het gaat hier niet om de absolute aantallen maar om de sterke stijging in een korte tijd. Dat is waar echte epidemiologen naar kijken en waar ze zich zorgen over maken.

     Je roept de ‘Uncertainty Avoidance Index van Hofstede op om de verschillen in reactie op het virusje in Nederland en Thailand te verklaren. Ik keek even naar die getallen. Die index is voor Thailand 64 en voor Nederland 53. Ter vergelijking: België 94 en Singapore 8. Dat betekent dat er wat deze factor betreft er juist weinig verschil is tussen Thailand en Nederland. Je kunt niet alles verklaren met culturele factoren.

     • chris zegt op

      Waar de gemiddelde burger in geinteresseerd is het aantal besmettingen het aantal doden, om een inschatting te maken hoe bang je voor Corona moet zijn.
      In Thailand totaal sinds maart 2020: 129. In Nederland sinds juni 2020: 17.038.
      En toch is men in Thailand veel en veel banger voor Covid dan in Nederland.
      Ra, ra ,ra : hoe kan dat toch? Met de echte kans op besmetting en overlijden heeft het namelijk niks te maken. Niet cultureel bepaald? Hoe dan?
      (een verschil tussen 64 en 53 is met duizenden vragenlijsten echt significant hoor)

      • Tino Kuis zegt op

       Ik vind het moeilijk te beoordelen hoe groot het verschil in angst is voor het virusje tussen Nederland en Thailand. Die angst wordt door veel factoren bepaald. In Thailand meer door een sterke stijging (in Nederland lijkt de piek bereikt en gaat er meer open), sociaaleconomische zaken als werkeloosheid en honger, minder toegang tot goede medische zorg en minder vertrouwen in de overheid. In de beginfase van de epidemie in Nederland met nog weinig besmettingen en doden was de angst ook misschien wel groter dan nu. En ja, 64 en 53 is een significant verschil maar een klein verschil. Het heeft mijns inziens weinig met cultuur te maken.

       • chris zegt op

        De angst voor het virus is er al sinds de eerste uitbraak in het Lumpini boksstadion. Vergeet niet dat Thailand het tweede land ter wereld was met besmettingen, met de TV-beelden van een complete lockdown van Wuhan op het vizier.
        Doe daar de uitspraken van Anutin bij dat de buitenlanders verantwoordelijk waren voor alles (weigerden maskers te dragen) en je hebt een cocktail die bestaat uit angst voor het virus (want ook nog onbekend en in het begin vergeleken met SARS) en voor vreemdelingen. Die angst is eigenlijk nooit weggeggaan en de regering heeft er ook niks aan gedaan om die onrust weg te nemen want de cijfers bleven aantonen dat het zo’n vaart niet liep in Thailand.

 7. Sam zegt op

  Ik heb reeds mijn vluchtticket met Qatar op 25 jul, ik zal eind mei volledig gevaccineerd zijn.
  Geldt mijn ticket dan? Is dit semi commercieel?
  Ik land, volgens ticket, in Phuket waar ik de Q hoopte de doen in de “Sandbox”, dus Q in Phuket ipv Bangkok. Is dit steeds voorzien. Alvast bedankt en take care.

 8. John D. Kruse zegt op

  Hallo,

  Ben op zeventien Maart naar Spanje vertrokken en werd daar zonder een PCR testbewijs
  vanuit Thailand toegelaten. Wat daarvoor wel moest worden geregeld was een Spaans
  certificaat met een QR code en een zelf ingevulde gezondheidsverklaring.
  Nu met deze ontwikkeling in Thailand kun je dat wel vergeten; moet je ook in quarantaine.

  Heb me gisteren trachten te verdiepen in de opgave van de Thaise ambassade in Madrid.
  Bepaalde dingen in de lijsten voor de quarantaine staan nog gewoon in het Thais!
  De lijst van de ASQ hotels in Bangkok is te lang (voor het maken van een keuze), de serie
  in de diverse provincies is iets minder, maar het blijft onoverzichtelijk en de kosten worden in
  de schoot van de reizigers gelegd. Als het 50/50 zou zijn, is het aannemelijk.
  Ik geef liever de 40.000 Bath die voor 14 dagen worden gerekend aan m’n vriendin om twee
  maanden van te kunnen leven als ze zuinig is.
  Was van plan om in mei terug te gaan, maar dat gaan we gewoon vergeten.
  Moet nog een tweede Pfizer prik en als er een PCR test daarna moet dan is het niet anders.
  Die PCR test ook al ben je gevaccineerd, komt er nu ook nog bij.

  J.D. Kruse

  • joskeshake zegt op

   Volledig akkoord met je mening dat je beter dat geld aan je vriendin kan geven dan een of ander hotel. Ik ben ook zo van die mening.

 9. John D. Kruse zegt op

  Hallo,

  Heb me gisteren trachten te verdiepen in de opgave van de Thaise ambassade in Madrid.
  Bepaalde dingen in de lijsten voor de quarantaine staan nog gewoon in het Thais!
  De lijst van de ASQ hotels in Bangkok is te lang (voor het maken van een keuze), de serie
  in de diverse provincies is iets minder, maar het blijft onoverzichtelijk en de kosten worden in
  de schoot van de reizigers gelegd. Als het 50/50 zou zijn, is het aannemelijk.
  Ik geef liever de 40.000 Bath die voor 14 dagen worden gerekend aan m’n vriendin om twee
  maanden van te kunnen leven als ze zuinig is.
  Was van plan om in mei vanuit Spanje terug te keren, maar dat gaan we gewoon vergeten.
  Moet nog een tweede Pfizer prik en als er een PCR test daarna moet dan is het niet anders.
  Die PCR test ook al ben je gevaccineerd, komt er nu ook nog bij.

  J.D. Kruse

 10. Martin zegt op

  Ik begrijp al die commotie en al die vragen over vliegtickets en verzekeringen niet.
  Op de website van de Thaise Ambassade in Nederland staat punt voor punt op wat je moet doen om een COE te krijgen.
  Zo simpel is het gewoon.
  Volg de punten en als je iets mist krijg je automatisch bericht van de Ambassade wat je moet doen.
  En wat je er van vind, te duur, te lang quarantaine is allemaal niet relevant. Volg de lijst met punten en je bent binnen 1 maand in Thailand.

  • Ger-Korat zegt op

   Helemaal met je eens, lees in dit blog al verschillende reacties dat men door de bomen het bos niet meer ziet en andere teksten. Op de website van de ambassade staat het duidelijk en dat maakt het simpel. Waarom de TAT dan erover heen gaat met een eigen versie maakt de gang naar Thailand alleen maar onoverzichtelijker.
   Om maar eens een paar voorbeelden te geven gebruikt men in het TAT platform de term Certificate of Travel, terwijl de naam Certificate of Entry is,
   heeft men het over 10 dagen quarantaine voor niet-gevaccineerden terwijl dat 11 nachten is wat betekent dat een quarantaine 12 tot 13 dagen kan zijn,
   er staat : Covid-19 test results in the event of a designated airline or a transit country terwijl een Covid test altijd nodig (en dan specifiek een RT-PCR test wat ook nog niet eens word genoemd) is en bij een transit vlucht juist weer niet terwijl voor vertrek dit verplicht is om af te nemen. Heeft dus niets met de vliegmaatschappij te maken en ook niet met een transit maar heeft te maken met de binnenkomst in Thailand,
   op de site van TAT geen woord gerept over een visum terwijl dit juist een van de belangrijkste punten.

   Zoals gezegd het platform van TAT veroorzaakt verwarring want onduidelijk en incompleet.

 11. Leen zegt op

  Maar als je nou volledig bent gevaccineerd (2 spuiten pfizer) en een nederlandse ziektekosten verzekering hebt, met aanvullend nog een reis ongevallen verzekering. Dan is zo’n aanvullende covid verzekering, die Thailand eist toch dubbelop en onzin. En wat kost dat niet, als je 3 maanden gaat.

  • joskeshake zegt op

   Dat is voor de Belgen hetzelfde,ik heb ook een Belgische ziekteverzekering met bijkomende hospitalisatie verzekering, men heeft me zelfs in 2020 gerepatrieerd vanuit Nong Prue komen halen met taxi, naar BBK, vlucht KLM, vervoer Shiphol en dan met ziekenvervoer naar Antwerpen, allemaal verzorgd en betaald door Mutas. Dus zou het voor mij en andere waarschijnlijk ook normaal overbodig zijn zo een bijkomende verzekering, maar ja indien we terug willen zullen we toch moeten doen hetgeen ze vragen,dus nog eens een ca 650€ er bovenop voor die covid verzekering,

  • Loe zegt op

   3 maanden verz. Kost 7400 baht is ongeveer 200 euro. Jammer om uit te geven omdat ik al goed verzekerd ben ,maar thailand wil niet duizenden polis gaan uitpluizen en ned. Verzekeringen willen of mogen geen bedragen noemen, dus wij moeten dokken.

   • Paul zegt op

    En welke verzekering is dat dan?ook met vermelding van $100000.

 12. vangendt zegt op

  Ik richt me maar even tot de lezers hier, want ik vind het lastig om iets over het volgende onderwerp te vinden:
  Als je hebt voldaan aan alle voorwaarden en je quarantaineperiode (in Bangkok) voorbij is, mag je dan zonder restricties door het hele land reizen?

  • Nico zegt op

   Ja, na je quarantaine ben je vrij.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat is onvolledig denk ik.

    Hangt ervan af waar je op dat moment naartoe gaat, van welke provincie je komt en welke de lokale provinciemaatregelen zijn.
    Kan best zijn dat je opnieuw in quarantaine moet als de provincie maatregelen dat eisen .

    https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2099319/entry-restrictions-now-in-43-provinces

    • Nico zegt op

     De vraagsteller wilt volgens mij weten of er nog beperkingen zijn als je het land binnenkomt en de verplichte quarantaine hebt ondergaan.
     Op de website van TAT staat hierover het volgende:
     ‘Stage One (Q2), from April to June, vaccinated foreign tourists will be allowed to undergo quarantine in government-approved hotels or other facilities under a ‘0+7 nights + designated routes’ model. After completing the first 7 nights, they will be allowed to visit other destinations in Thailand.’
     Dus ja, je bent dan vrij om verder te reizen. De enige regels die dan nog gevolgd dienen te worden zijn deze die ook voor de gewone Thai gelden.

     • endorfun zegt op

      Voorlopig zijn dat lockdowns per provincie, vrees ik.

     • RonnyLatYa zegt op

      Zijn vraag is “Als je hebt voldaan aan alle voorwaarden en je quarantaineperiode (in Bangkok) voorbij is, mag je dan zonder restricties door het hele land reizen?”

      Ja, je bent vrij om verder te reizen door het hele land, maar dat wil niet hetzelfde zeggen als zonder restricties door het hele land reizen.
      Van zodra men spreekt van “entry restrictions” kan je al niet niet meer spreken van vrij reizen.

      Daarom dat ik enkel maar aanhaal dat het wat onvolledig is dat “vrij zijn”.

      En vermits hij uit Bangkok vertrekt, welke een rode zone is, heeft hij veel kans dat dit gevolgen zal hebben, waar hij ook naartoe gaat.
      Best goed informeren voor je ergens naartoe gaat.
      Kan je zomaar telkens een PCR of andere test kosten, een quarantaine of wat ook bij binnenkomst in de provincie.

      Die maatregelen gelden inderdaad ook voor Thai, maar dat is maar een magere troost waar je zelf niks aan hebt.

 13. Martin zegt op

  Zie hier diverse websites die er voor kunnen zorgen dat je Thailand binnen kunt komen.
  Volgens mij is de enige juiste en complete informatie te vinden op de website van de Thaise Ambassade. Als iedereen die naar Thailand wilt komen daar nu eens begint zijn al problemen die hier op het blog worden voorgelegd volkomen overbodig. Kijk op de THAISE AMBASSADE voor Thai en Farang, duidelijker kan ik het niet maken.

  • Nico zegt op

   Zo Martin, toon dan maar eens waar de informatie waar de vraagsteller om vraagt terug te vinden is op de website van Thai Ambassade.
   Informatie vragen en delen, daar dient een forum toch voor?

   Als hier een bericht overbodig is, dan is het de jouwe wel.

 14. Martin zegt op

  Website Thaise Ambassade:
  [email protected]
  Links boven 3 streepjes intoetsen. Vervolgscherm kiezen reizen naar Thailand in de situatie covid-19
  Aanklikken:
  Naar beneden scrollen.
  4e punt voor Thai
  5e punt voor farang zoals jij.
  Dagelijkse wijzigingen voor reizen. Mondkapjes etc zijn over het algemeen terug te vinden in de Bangkok Post.
  Maak het je zo wel makkelijk he Nico

  • Martin zegt op

   Tikfoutje in website moet zijn:
   [email protected]

   • Nico zegt op

    Bedankt voor de link, maar die had ik echt niet nodig. Ik haal mijn informatie als Belg bij de Thaise ambassade in Brussel.

    + ik vroeg je niet waar de informatie staat voor de niet -Thais die naar Thailand willen gaan , maar waar op de website van Thai Embassy de vraagsteller een antwoord kan vinden op zijn vraag: ‘Mag ik na de verplichte quarantaine vrij door Thailand reizen.’

 15. Martin zegt op

  Nico. Nederlanders lezen altijd alles dus ook voor farang en waar je de actuele situatie in Thailand terug kunt vinden. Lees mijn berichtje nog een keer misschien wordt het dan duidelijk. Allee ajuu menneke


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website