Vakantieganger ergert zich aan ‘handdoekje leggen’ (video)

Gelukkig heb ik het in Thailand nog nauwelijks meegemaakt maar het is de vakantie-ergenis nummer één: Handdoekje leggen bij het zwembad.

Meer dan 73 procent van de Europese vakantiegangers ergert zich hier groen en geel aan, blijkt uit onderzoek van Zoover.

Het gebeurt veel vakantiegangers: je komt aan bij het zwembad en meer dan de helft van de bedden en stoelen wordt niet gebruikt, maar wel bezet gehouden met een handdoek. Als de andere helft wél bezet is door mensen, ben je dan mooi klaar! Eigenlijk wil het grootste deel van de vakantiegangers niet meedoen aan het fenomeen ligbed ‘reserveren’. Velen veroveren toch op deze manier een plekje, omdat anderen het ook doen. Meer dan 16 procent van de Europese vakantiegangers geeft dan ook aan ‘maar mee te doen’ omdat ze anders nooit aan het zwembad kunnen liggen.

Nederlanders overstijgen het Europees ergernisgemiddelde. Met 80 procent ergert de Nederlander zich mateloos. Helemaal als mensen pas uren later gebruik maken van de plek.Van hen doet 16 procent maar mee met het handdoekje leggen omdat ze bang zijn anders achter het net te vissen. Slechts 4 procent geeft aan het de normaalste zaak van de wereld te vinden.

Wat is jouw grootste vakantie-ergenis?

Video: Ruzie om handdoekje leggen

Bekijk deze hilarische video waar vakantiegangers elkaar zowat te lijf gaan om een handdoekje op een strandbedje:

[youtube]http://youtu.be/taiGg9PU6Zs[/youtube]

No votes yet.

17 gedachten over “Vakantieganger ergert zich aan ‘handdoekje leggen’ (video)

 1. Ergenissen op vakantie ,ga lekker genieten en laat mensen doen en laten waar zij zin in hebben,leven en laten leven en kijk eerst naar je eigen tekortkomeningen.

 2. Ik kom het amper tegen, maar als het overduidelijk is dat er niemand bij die handdoek thuishoort die zwemt (geen eigenaar van de handdoek in de buurt is) dan leg je zo’n handdoek toch weg? Zielig gedoe om zo uren tvoren een plaatsje te reserveren en dan zeg na weer 30 minuten te vertrekken. Gewoon zwemmen, paar plekjes in de gaten houden, is er na wat baantjes geen eigenaar, hup weg handdoek. Niet heel netjes maar minder aso dan territorium afbakenen. Mooist is gewoon fatsoenlijk gedrag: een handdoek of andere dingen alleen laten liggen als je daadwerkelijk aanwezig bent rondom het zwembad… Gelukkig zie ik dat het meest.

 3. Meestal verblijven we in het Woodland resort daar goed opgelost door staf niks geen handdoekjes leggen in de morgen. Als erop de bedden geen tas aanwezig wordt handdoek verwijderd. Bij Best Western kwamen ze in de morgen al om 7 uur en gingen er pas gebruik van maken om 2 uur. Ik heb door het personeel hun eigen handdoeken laten verwijderen en toen ze uit hun dak gingen verwezen naar staf.

 4. Verschrikkelijk. …..
  Ik persoonlijk als ik dat voorhebben. ..
  Gooi gewoon die handdoek weg…
  Toch niet te doen anders…..
  Iedereen zou da moeten doen….
  Gewoon heel egoïstisch. ….. je plaatsje op die manier voorbehouden. .. handboekje gewoon opzij doen…. en jou plaats innemen. …. Daarna komt men dan hun handdoeken recupereren en op die manier spreek ik die egoïstisch letters erop aan….. Desnoods is er maar ruzie

 5. ik vind dit filmpje missmakelijk.hier moet zeer zeker de bad op zichter naar kijken. En die zich alles toe eigen zoals de parasols en uren daarna pas komen botten varkens die nergens rekening mee houden en voor een cent inplaats van een dubbeltje op de eerste rij willen liggen. Wij vinden in ieder geval ROT verveling dat het zo op veel hotels gebeurd en niemand doet er wat aan.

 6. Heel simpel. Als er niemand op ligt gewoon verwijderen. Gaan eerst gezellig naar de markt en dan komen ze naar het zwembad. Ja m.n hoela, weghalen gewoon.

 7. Waar mateloos aan wordt geërgerd zijn bepaalde individuen aan de buffetten in resorts en hotels. Die hun teljoor zo vol als mogelijk scheppen, en de laatste stukken roast beef voor je neus wegkapen om er nog boven op te plakken. En dan vier verschillende sauzen er bij.
  Om dan te beseffen dat ze het niet op geschrokt krijgen en een en ander gewoon niet lekker vinden en links laten liggen.
  Je kan toch een normale portie nemen, en daarna nog eens terug gaan?

  Verder verlopen figuren die de café’s afschuimen om hun sappige verhalen tegen je te vertellen. Hoe goed ze hun leven wel hebben georganiseerd, alles het beste menen te weten, de mooiste vrouw en huis hebben. Maar eigenlijk geen centen op zak hebben om een nog een glas te drinken, laat staan hun was te laten doen aan 40 THB, om de hoek van de jeugdherberg…

  Nu ja, laat verder iedereen in zijn waardigheid. Anderen zullen op jou ook wel wat op te merken hebben.

 8. Voor mij is dat handdoekje leggen ergernis nummer een! En ik maak het overal in de wereld mee, ook in alle 4-5 sterren hotels! Ik klaag er altijd over bij de hotelmanager, en er gebeurt gewoon niets. Niemand die er iets aan doet! Ik ben te beschaafd om een ruzie te ontketenen, maar erger me er dood aan. Er zijn mensen die ‘s-morgens vroeg hun handdoeken neerleggen en pas om 14.00-15.00 uur verschijnen. Schandelijk!

 9. Het zijn net kleine kinderen.Ga maar mens ergerjeniet spelen.

 10. Wat ik al een paar keer heb gedaan, een nep drol neer leggen op de rand van de stoel dan is het eerst lachen en daarna is de stoel vrij.

 11. Met het nederlandse echtpaar uit het filmpje valt niet te sollen; de man vroeg aan de duitse reporter hoe lang hij in het resort verbleef, nou antwoordde de reporter ‘vanaf vandaag’, waarop de nederlander zei dat zij er al een week waren. M.a.w. wegwezen, wij maken hier de dienst uit. Ook zijn echtgenote liet zich niet onbetuigd, ‘weg’ riep ze, terwijl zij de handdoek van de reporter wegsmeet. In onbeholpen en lachwekkend “Duits” vertelde zij ook nog even dat niemand aan haar spullen moest komen. Vaak ga ik zelf naar kleinschalige hotels en daar spelen dit soort zaken gelukkig veel minder, de meeste mensen zijn daar meestal vriendelijk en beschaafd tegen elkaar. Heb het wel in grotere hotels in Bangkok meerdere malen meegemaakt dat vakantiegangers hun gebruikte hotelhanddoek op het ligbed laten liggen bij vertrek van het zwembad. Als er geen andere bedden beschikbaar zijn haal ik die handdoek er gewoon af.
  Maar ja, dat stuit dan weer op problemen met mijn Thaise partner, die vind dat ik mijn boekje te buiten gaat en weigert op het ligbed plaats te nemen. Heb mijn lesje inmiddels geleerd en laat de handdoek nu dus verwijderen door één van de hotelmedewerk(st)ers. Eind goed al goed.

 12. Een global oplossing zou zijn, 30 min geen gebruik van bed gemaakt handdoek verwijderen.
  Dit duidelijk kenbaar maken bij zwembad regels die vrijwel overal hangen.
  Maar ja zie dat maar eens global rond te krijgen.

 13. Het is schandalig hoe hebbelijk mensen soms zijn.

  Maar is vind de hoteleigenaren hier de grote schuldigen. Zij moeten duidelijk te kennen geven, dat reserveren van bedden verboden is. Dan voorkom je deze narcistische praktijken.

 14. Waarom zou ik moeten ” handdoekje leggen ” met dergelijke prachtige stranden en een prachtige oceaan binnen wandelafstand ? Enkel goed voor personen met sommige gedragstoornissen.
  Geniet allen van jullie verblijf in dit wondermooi land, en verlaat even jullie zwembad.
  Diditje.

 15. Op Bali was er een hotel die als regel had dat als 30 minuten geen gebruik werd gemaakt van het bed de handdoek door het personeel van het hotel werd weggehaald.
  Bij het betreden van het zwembad was deze maatregel al bekend gemaakt. Dus geen discussies.

 16. Ook ik moet bekennen dat ik mij daar schuldig aan heb gemaakt. Na de eerste dagen op het strand te hebben door gebracht, omdat er geen plek meer aan het zwembad was vanwege de handoeken bezetting, begon het mij mateloos te irriteren. Ik dacht, ‘ wat zij kennen, kan ik ook’ en heb ik de volgende morgen voor het ontbijt, mijn handdoeken neergelegd op de ligbedden. Ben daarna rustig gaan ontbijten en terug bij het zwembad komende had ik een ligstoel voor mij en mijn vrouw. Hebben we ook maar één dag gedaan hoor, want we werden gestoord van de schreeuwende en zuipende Russen.

  Ik weet dat het niet de juiste manier is, handdoekje leggen, niemand zeggen, maar je word er wel toe gedwongen helaas. De los geslagen kudde die we op het filmpje zien, is ronduit belachelijk. Wat we echter niet op het filmpje zien, dat zijn de woordenwisselingen en vechtpartijen, die hier door kunnen ontstaan en die zullen er naar mijn mening ook wel geweest zijn. En wat te denken van de kleine kinderen die op omver gelopen worden, met de nodige verwondingen en huilbuien van dien. Misschien toch wel een idee voor de hotels, om een bonnetje met ligstoelnummer af te geven bij de receptie en vol is vol en dus ook geen ruzie meer. Nou ja, misschien wel bij de receptie, maar dat zal in iedergeval een stuk minder zijn, dan bij het zwembad.

  Wat betreft het Hollandse echtpaar, die moeten zich kapot schamen ‘Wij zijn hier al een week’. Of ze dan meer rechten hebben opgebouwd. Een gast is een gast en of je er nu een dag of weet ik niet hoe lang er zit, dat zou geen verschil moeten maken.

 17. Hier ligt een machtige rol voor vakantie vergelijking websites.

  Het zou goed zijn als websites zoals Zoover en Tripadvisor in hun waardering een standaard vermelding hebben of een verbod op handdoekje leggen door het hotel zelf “actief” wordt gehandhaafd of niet!

  Dat zou nog wel eens een hoop boekingen voor deze hotels kunnen schelen.

Reacties zijn gesloten.