Eilanden in de omgeving van Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Eilanden, Thailand tips
Tags: , , , ,
30 april 2024

Koh Larn

In de wijde omgeving van Pattaya zijn een aantal eilanden en duiklocaties aanwezig. De bekendste eilanden zijn Koh Larn, Koh Samet en Koh Chang.

Koh Larn is het dichtstbijzijnde en een gemakkelijk te bereiken eiland via de Bali Hai Pier in Pattaya. Binnen 45 minuten staat men al op het eiland gebracht door een ferry. Door de nabijheid en de grote belangstelling van een aantal Chinese toeroperators is het eigenlijk gedaan met de rust van dit eiland. Het strand biedt van alles wat de toeristen graag willen en ook de restaurants voorzien in de behoeftes. Je kan er onder andere terecht voor parasailing. Voor degene die meer op rust gesteld zijn, is het mogelijk op het zuidwestelijk deel van het eiland, genaamd Thian Beach te verblijven. Daar is het water helder en op sommige plaatsen koraalriffen. Op het Samae Beach gedeelte is het helemaal rustig, maar is er geen schaduwrijk plekje te vinden. Wil iemand van het onderwater leven genieten dan kan dat door middel van snorkelen of een toer te maken met een boot met een glazen bodem.

Het is verstandig om ’s middags niet de laatste ferry terug te nemen. Door overladen boten zijn afgelopen jaar (2014) ongelukken gebeurd. Door de overheid is verscherpte toezicht toegezegd, maar zoals bij meerdere afspraken gebeurt dit niet altijd.

Koh Samet

Koh Samet

Om Koh Samet te bereiken moet men naar Rayong rijden en vervolgens naar de Ban phe Pier, waar de overtocht naar het eiland is. Behalve voor de boot overtocht moet men ook toegang voor het eiland betalen (300 Baht), omdat het eiland met zijn omgeving sinds 1981 een beschermd natuurgebied is. Het eiland ontleent zijn naam aan de bomen, die overal op het eiland groeien: de Samet boom. Koh Samet heeft de minste regenval van de provincie Rayong. Buiten bepaalde festivals om, kan men vrij gemakkelijk een overnachting vinden.

Koh Si Chang

Koh Si Chang

Om Koh Si Chang te bereiken, rijdt men richting Siracha en dan naar de hoofdpier Ko loi pier. Hier ervaart men de “real Thai experience”, dat betekent dat alles om 22.00 p.m. gesloten is. Maar ook de aankleding van het eiland is puur Thais met zijn winkels, tempels en restaurants. Goede verse zee-produkten worden door vriendelijke Thaise restauranthouders aangeboden. Wonderbaarlijk dat deze rust en vriendelijkheid op zo’n korte afstand van Bangkok en Pattaya te vinden is.

Koh Khram

Koh Khram Yai

Een veel minder bekend eiland is Koh Khram. Dit staat onder toeziend oog van de Thai Royal Navy en is in het jaar maar beperkt toegankelijk, ook wat betreft de hoeveelheid toegelaten toeristen. Vooral het zuidelijk gedeelte is te vergelijken met de eilanden rond Phuket. Fijn wit poeder zand en kristal helder water om het eiland heen Dit eiland is een broedplaats voor zeeschildpadden. Tijdens het broedseizoen is het streng verboden dit eiland te betreden!

In de buurt van dit eiland ligt het bekende “Petchburi wrak” die in Bremen gebouwd was. Op weg van Bangkok naar Swatow in 1920 brak brand uit in de machinekamer en zonk na een ontploffing. Nu is het een bekende duiklocatie.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

2 reacties op “Eilanden in de omgeving van Pattaya”

  1. Eldert Tiele zegt op

    Koh Si Chang heeft ons verrast. Het is een boottocht van ongeveer 1 uur van de pier laverend tussen de grote zeeschepen die daar voor anker liggen. Het is klein en heeft eigenlijk 1 strandje. Inderdaad zijn er veel visrestaurants wat ook eigenlijk logisch is. Bezoek voor een paar dagen is leuk maar doe het niet in het weekend. Dan loopt het eiland vol met inwoners van Bangkok. Door de weeks is het bijna uitgestorven. Een ritje met de tuk-tuk het hele eiland rond is een aanrader.

  2. Henk zegt op

    Ik was afgelopen januari nog op Koh Si Chang en het strandje werd opgeknapt.
    Althans dat hoop ik, de strand belevenis was iets minder met al die rommel die dat met zich mee brengt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website