De populariteit van tv-series Bupphaesannivas (Love Destiny) heeft ertoe geleid dat steeds meer Thais traditionele kleding dragen. De serie op Chanel 3 is ongekend populair in Thailand. Het is een verhaal over de liefde en speelt zich af in de periode van koning Narai de Grote (1656-1688), toen Ayutthaya nog een hoofdstad was. 

Al eerder bezochten duizenden Thai de Wat Chaiwattanaram in het historische park van Ayutthaya. Fans wilde de locatie bezoeken waar de serie werd opgenomen.

In Chon Buri kwamen liefhebbers van de serie in traditionele kleding op het Bang Lamung-kantoor om hun foto’s te laten maken voor nieuwe ID-kaarten. Ambtenaren die er aan het werk waren droegen tevens Thaise kostuums.

Het personeel van de Wave Hair Design-schoonheidssalon in Pattaya draagt Thaise klederdracht zoals die in de historische dramaserie te zien is. In Udon Thani werden overheidsambtenaren en inwoners gespot die traditionele kostuums droegen en aalmoezen gaven aan monniken in het Nong Prachak Silpakhom park.

Dankzij de serie zijn steeds meer Thai geïnteresseerd in de geschiedenis van het land.

Bron: Bangkok Post

Zie hier een scene uit de serie:

3 reacties op “Steeds meer Thais dragen traditionele kleding dankzij TV-drama”

 1. KhunBram zegt op

  Geweldig,

  Warm gevoel, traditiegevoel,en een lust voor het oog.

  Ja ik weet: het is buitenkant, alleen…maar kleding, en bijna evenveel problemen als nu in the past.

  Maar de uitstraling, saamhorigheid (schijf je dat zo?) en het werkelijke gevoel dat je MENSEN om je heen hebt, mensen die DOOR die kledij bijna… ieders gelijk voelen.

  Bij mijn 2 buren weven ze, en maken ze het nog zelf. Geweldig.

  KhunBram

 2. Rob V. zegt op

  Siam bestond nog helemaal niet in de 17de eeuw. Wel diverse koninkrijkjes waaronder Ayutthaya maar bijvoorbeeld ook Lana. Hier aan refereren met Siam geeft de valse indruk dat het Siamese rijk al eeuwen bestaat. Idem dito met het grondgebied, dat is pas sinds eind 19de eeuw als zodanig. Daarvoor waren het zoals gezegd diverse koninkrijkjes en stadstaatjes (muangs) waar sommige schatplichtig aan waren met manschappen of schatten.

  Voor het gewone volk (Prai, 80-90% van het volk)) was het geen feest, het Sakina systeem (ศักดินา ) betekende dat de Prai waren verbonden aan de Nai (nobelen, de koning). Zij moesten zichzelf ter werk stellen (corvee) in dienst van de Nai . Voor de horige slaven (That) was het natuurlijk nog minder sanoek.

  Maar jezelf als Nai verkleden met dure kleding en pracht en praal is natuurlijk plezieriger dan jezelf als Prai in lompen en traditioneel ontbloot bovenlijf kleden , je dochters in moeten smeren met poep in de hoop dat ze niet meegenomen werden door een Prai of weg moeten rennen het oerwoud als er weer eens koning op rooftocht langs kwam zetten.

 3. Rob V. zegt op

  De actrice lijkt me wel een bijdehante dame, in positieve zin. Zo was Lung Tu (Prayuth) op bezoek bij de acteurs. Prayuth vroeg haar “dus je wilt je verkiezingen?”. Waarop ze zei “ik begrijp dat we de roadmap moeten volgen”. “Of wordt ik nu bestraft met stokslagen?” voegde ze daar aan toe. “Onthoofd” antwoordde Prayuth.

  Bron: http://www.khaosodenglish.com/news/2018/04/03/prayuth-jokes-about-beheading-soap-actor/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website