Thailand stopt import Fonterra producten na bacterie incident

‘s Werelds grootste zuivel bedrijf, Fonterra uit Nieuw-Zeeland, ligt zwaar onder vuur na een waarschuwing over een botulisme-verontreiniging. De besmette melkproducten zijn ook in Thailand in de schappen terechtgekomen.

Giftige bacterie in melkproducten

Het bedrijf meldde vrijdag dat de giftige bacterie was aangetroffen in een machine. De ziekteverwekker is tevens in enkele ingrediënten gevonden die zijn gebruikt voor babymelkpoeder en sportdranken. De bacterie werd al in maart ontdekt, echter de besmetting werd ruim vier maanden later pas openbaar gemaakt. Intussen werd er melkpoeder en wei geëxporteerd naar zeven verschillende Aziatische landen waaronder Thailand en buurland Vietnam.

Nederlandse directeur

De topman van Fonterra, de Nederlander Theo Spierings, zegt in een gesprek met de NOS, dat hij eerst zeker wilde weten wat er aan de hand was voordat hij actie kon ondernemen. “We wisten niet wat het was en waar het zat”, zei Spierings in het NOS Radio 1 Journaal.

Fonterra is de belangrijkste exporteur van Nieuw-Zeeland, verantwoordelijk voor een kwart van de export. Naast Thailand en Vietnam hebben ook China en Rusland de import van alle Fonterra-producten voorlopig stilgelegd.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website