De derde fase van het staatsteunprogramma voor senioren is traag van start gegaan. Ouderen zeggen dat het programma te ingewikkeld is voor hun leeftijdsgroep, zo moet men zich voor het programma registreren met een smartphone.

Dit deel van de bijstand is bestemd voor drie miljoen personen, van wie 500.000 senioren. Ze krijgen kortingen bij winkels in het hele land en de eigen provincie, als de bedrijven aan het programma deelnemen. Personen die zich al geregistreerd hebben, komen niet langer in aanmerking voor de 1.000 baht die eerder werd verstrekt. Dit zou de reden zijn waarom er niet veel belangstelling is voor de derde fase.

Een 72-jarige inwoonster van Nakhon Ratchasima laat weten dat de regering niet met iets eenvoudigers moet komen. Haar zoon zegt dat zonder de stimulans van 1.000 baht mensen niet geprikkeld worden zich op te geven. Ook vond hij het erg lastig om te registreren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Sociale bijstand voor Thaise senioren te ingewikkeld”

 1. Christiaan zegt op

  Het staatssteunprogramma is inderdaad voor veel ouderen veel te ingewikkeld. In een eerdere editie van dit blog heb ik, dat al opgemerkt. Ik vroeg mij al af, hoe men zo iets kon bedenken.

 2. ruud zegt op

  Staatssteun voor ouderen, maar je moet wel genoeg geld hebben voor een smartphone, anders kom je niet in aanmerking.

  Veel (arme) ouderen wonen in dorpen en gaan buiten het dorp nergens meer heen.
  De winkels in de kleine dorpen, zullen waarschijnlijk niet meedoen aan die actie.

  • Ger-Korat zegt op

   De regering heeft niet eens geld voor deze programma’s of de Krungthai Bank, 1 van de 3 banken waar de grote meerderheid voor het programma van gebruik maken, heef financiele problemen: bij het begin van de 1e ronde werd vermeldt dat voor de ondernemers reeds na 1 dag het geld terugbetaald zou worden welke de gebruikers spendeerden echter vele ondernemers wachten nu al anderhalve maand op hun geld. Gevolg is dat vele ondernemers veel geld hebben uitstaan en maar moeten afwachten op ze het geld terugkrijgen. En hebben daarom reeds tijdens de 1e ronde afgehaakt en doen niet mee aan de 2e en 3e ronde want onbetrouwbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website