Bewoners van het zwaar getroffen district Kabin Buri (Prachin Buri) voelen zich door de lokale en provinciale autoriteiten in de steek gelaten. Industrieterrein Amata Nakorn, het grootste van Thailand, dat in 2011 de dans ontsprong, wordt bedreigd door het water. De overstromingen hebben tot nu toe aan 36 personen het leven gekost; 28 van Thailand’s 77 provincies zijn getroffen door het water.

 

 

 

Puntsgewijs het belangrijkste overstromingsnieuws:

 • Prachin Buri: In Kabin Buri klagen de bewoners steen en been over de slechte hulpverlening. De gemeente heeft de bewoners voedselcoupons gegeven in plaats van voedsel, maar ze moeten door het water naar het stadskantoor waden om die in te lossen.
 • Een lokale hulpstichting heeft boten ter beschikking gesteld, want de gemeente blijft in gebreke. Een vrijwilliger zegt dat sommige lokale leiders zich alleen vertonen als de gouverneur de getroffen wijken bezoekt.
 • Soldaten, die rond de klok helpen, krijgen elke dag van de stichting 300 voedseldozen. Het districtskantoor zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de voedselverstrekking, aldus het hoofd van het militair team. Er is een tekort aan platbodems. In veel overstroomde gebieden wachten de bewoners nog op hulp, zegt hij.
 • Bewoners die in de buurt van de stadsmarkt wonen, zijn maandagavond hun huizen ontvlucht, toen water uit twee districten in buurprovincie Sa Kaeo hun buurt instroomde. Op sommige plaatsen staat het water 1,7 meter hoog.
 • Bangkok: Gouverneur Sukhumbhand Paribatra heeft de Klong Son stuw van 10 naar 40 cm laten optrekken, zodat het water van de Klong Hok Wa, een kanaal dat langs het district Sai Mai ligt, sneller stroomt. De gouverneur bracht een bezoek aan drie stuwen in de districten Sai Mai en Min Buri.
 • Chon Buri: De meer dan 700 fabrieken met 400.000 werknemers op industrieterrein Amata Nakorn zijn gewaarschuwd zich voor te bereiden op evacuatie, nu het water oprukt. Voor een herhaling van de watersnood in 2011 wordt gevreesd. Enkele plaatsen hadden vorige week al te maken met lichte overstromingen van 15 cm; het water is inmiddels gezakt naar 10 cm.
 • Veertig pompen zijn in gereedheid gebracht en de zes kanalen rond het bedreigde deel zijn uitgegraven. Wanneer de nood aan de man komt, wordt het terrein in tweeën verdeeld en wordt een tijdelijke afvoer aangelegd waar het water door kan stromen.
 • Op Amata Nakorn staan veel fabrieken waarin auto-onderdelen worden gemaakt. Ze hebben hun productie opgeschroefd om voldoende voorraad te hebben, mochten logistieke routes overstromen.
 • Reuters meldt dat de situatie dit jaar verschilt van die van 2011. In 2011 stroomde water uit het Noorden naar Bangkok, nu stroomt het naar de oostelijke provincies, waardoor de kans bestaat dat industrieterreinen die in 2011 de dans ontsprongen, worden getroffen, aldus directeur-generaal Chatchai Promlert van het Disaster Prevention and Mitigation Department.
 • Industrietterrein Ban Pho in Chachoengsao, waar Toyota auto’s assembleert, is op dit moment een risicogebied, maar Chatchai verwacht niet dat het onder water loopt.
 • De zeven industrieterreinen in de Central Plains, die in 2011 onder water liepen, zijn dit jaar veel beter voorbereid. De drie industrieterreinen van Rojana zijn veilig, ze worden beschermd door barrières van 7 meter hoog. Een gespecialiseerd watermanagement bedrijf houdt de beheerders op de hoogte van de weersomstandigheden.
 • De minister van Industrie weet zeker dat de industrieterreinen die in 2011 overstroomden, dit jaar gespaard blijven, omdat er minder regen valt.

(Bron: Bangkok Post, 9 oktober 2013. Informatie ontleend aan ‘Flood hits Amata Nakorn’en ‘Flood victims left in the lurch after aid hold-up’)

1 reactie op “Overstromingen: Bewoners Kabin Buri in de kou; industrieterrein Amata Nakorn bedreigd”

 1. cor verhoef zegt op

  Al met al weer een trieste situatie, chaotische hulpverlening en we hoeven alleen nog maar te wachten op de ‘blame game’.
  Op de foto linksboven staat op het plakkaat dat iedereen die geinteresseerd is in dat huis, het gratis kan krijgen in plaats er voor te betalen. Je kunt de Thais onmogelijk beschuldigen van een gebrek aan (galgen)humor..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website