Weer Britse dode op Koh Tao

Christina Annesley of Facebook

Opnieuw is op het Thaise eiland Koh Tao een Britse toeriste dood gevonden. Vorig jaar werd op ditzelfde vakantie-eiland een jong Brits stel vermoord, zo schrijft de NOS op haar website.

Dit keer gaat om een 23-jarige studente uit Londen die vier maanden door Zuidoost-Azië reisde. De vrouw, Christina Annesley (zie foto), stuurde enkele dagen geleden nog foto’s van Koh Tao via Twitter.

De Thaise autoriteiten hebben nog niets bekendgemaakt over de omstandigheden waaronder het slachtoffer is gevonden. Een natuurlijke dood wordt niet uitgesloten.

Koh Tao ‘Griezeleiland’

Het eiland wordt door de Thaise pers inmiddels een ‘griezeleiland’ genoemd, omdat op 1 januari ook een Franse toerist dood werd gevonden. Hij was opgehangen aan een koord, met gebonden handen.

De moord op het Britse stel Hannah Witheridge en David Miller deed veel stof opwaaien in Groot-Brittannië. Ze waren met een soort schop doodgeslagen; hun lichamen werden op het strand gevonden. Witheridge bleek ook nog verkracht te zijn.

Dwang

De rechtszaak tegen twee Birmese migranten die in verband met deze moordzaak werden opgepakt, loopt nog steeds. Internationaal is er veel kritiek op de Thaise rechtsgang. De Birmezen zouden onder dwang bekentenissen hebben afgelegd.

No votes yet.

10 gedachten over “Weer Britse dode op Koh Tao

 1. We weten natuurlijk nog niet wat de doodsoorzaak is. Maar wat is dat toch met Thailand? Dit zijn geen incidenten meer. Ik snap dat Thailand miljoenen toeristen trekt en dan kunnen er ook dingen gebeuren. Maar dat heeft bv Bali ook. Maar daar hoor je dit soort gebeurtenissen (bijna) niet. Waarom dan wel in Thailand?

 2. @JohnE De Thaise samenleving is nu eenmaal tegenwoordig de dag een en al geweld nu word dat hier nog wel eens afgewimpeld dat het alleen in Pattaya en Phuket zo is en dat dit eigenlijk niet het echte Thailand is. Maar geweld en niet in de laatste plaats vuurwapengeweld en messen trekken is bijna normaal geworden van dorpen op het platteland tot steden en toeristengebieden ik zou de ( werkelijke ) cijfers niet graag zien want dat zal zich vrees ik inmiddels bijna meten met sommige landen in Zuid-Amerika. Maar vermoed dat het land van de smile deze altijd mooier maakt als wat het is waarom plegen anders zoveel toeristen in Thailand zelfmoord op hun droomvakantie in paradise?

 3. Het lijkt me niet, dat er een directe relatie is tussen de zelfmoord van toeristen en het geweld in Thailand.
  Het kan wel zijn dat niet iedere zelfmoord een zelfmoord is, maar soms een moord.
  Daarover bestaan echter alleen maar vermoedens en dus weten we dat niet.
  Beter onderzoek hiernaar zou echter wel gewenst zijn.
  Redenen voor zelfmoord in Thailand kunnen divers zijn.
  De belangrijkste zou kunnen zijn, dat je na een korte periode van geluk en vrijheid die je in Thailand hebt gevoeld (echt of schijn), je opziet tegen een terugkeer naar het werkelijke dagelijks bestaan.
  Niet bereid zijn dit gevoel van geluk op te geven.

 4. Schrik er toch erg van, hoor graag verdere reacties. Bedankt.
  sabine

 5. Ik denk dat het niet altijd Thaien zijn , die in de vakantiegebieden een moord plegen ,het zouden ook toeristen of gastarbeiders kunnen zijn .
  Niet omdat ik denk dat de Thai zoiets niet zou doen , maar omdat ze dan aan hun eigen boterham / rijst zitten.
  Niemand weet met zekerheid , dat de mensen die opgepakt zijn voor de moord van het stel dat is vermoord op koh Tao,ook de echte daders zijn ,het zouden zomaar toeristen geweest kunnen zijn , die allang weer naar huis zijn .

  • Beste Jacqueline, gelooft u dat echt? Kent u het voorbeeld met die Fransman in het verhaal? Dit is DE manier! Kunnen we elke week wel zo lezen op het Thaise nieuws, net of krant. Alleen de Thai gelooft nog dat als men zijn handen vast bindt dan men zick ook kan verhangen. De Thai die dat uitvindt is in een klap milonair door zijn act te verkopen aan Hans Klok of Hans Kazan, klinkt leuker!

 6. Verschrikkelijk wat er is gebeurd, en er rotten 2 mensen weg in een cel voor moorden die zij misschien niet eens hebben gepleegd. Het lijkt mij een seriemoordenaar.

  Nieuwjaarsdag 2014: Nick Pearson overleden, doodsoorzaak een groot raadsel.

  September 2014: Hannah and David, twee backpackers vermoord op het strand.

  November 2014: Zwitserse duiker vermist en later dood teruggevonden, kan natuurlijk een ongeluk zijn.

  Nieuwsjaardag 2015: Fransman pleegt zelfmoord met handen op de rug vastgebonden, veel mensen beweren dat dit een moord is

  En dan eergisteren de Engelse backpacker. Verschrikkelijk, wanneer wordt er daar een team ingezet om de boel te onderzoeken, de politie op zo’n klein eiland stelt natuurijk niets voor. Maar nee hoor, gooi het maar op zelfmoord of ongeluk want anders worden toeristen bang en dan kost het geld. De iets minder fraaie kant van Thailand wordt dan belicht.

 7. Het is helaas weer een bericht ( dit keer van een jonge vrouw.) waar we niet goed van worden.
  Ik kan mijzelf begrijpen dat er weer reacties komen. Ik zelf vind dat we even moeten afwachten
  wat uit het (misschien onbetrouwbare ) onderzoek komt,
  Ik vind wel dat het als het er weer onbetrouwbaar uitziet het de taak is van de landen waar hun
  kinderen vermoord zijn in actie te komen en de Thaise regering laten weten dat zij niet langer axepteren
  dat toeristen een speelbal zijn van hun tekortkomingen. Gewoon dreigen met een verbod om Thailand nog langer aan te doen als vakantieland.
  Dat is voor mij alleen een droom en het zal wel nooit gebeuren,
  Cor van Kampen.

 8. Wederom een naar bericht vanaf dit schitterende eiland. Echter denk ik dat de slachtoffers dit hadden voorkomen. Thailand is nu eenmaal een land waar je je als toerist gedeisd moet houden. Seks in het openbaar (strand) zijn de Thai niet gewend. Begin hier dus ook niet aan.
  Wanneer er problemen met wie of wat dan ook, stel je dan zo onschuldig op en ga er niet tegen in. Het kan je misschien wat geld kosten maar dat is toch wel het minste wat je kan overkomen. Echter is het wel vreemd dat de engelse kranten sites niet toegankelijk zijn vanuit thailand. Hopelijk worden deze zaken snel en op de juiste manier opgelost.

  • Dat is nogal een bewering dat het misschien aan hen heeft gelegen. Als je een zieke geest tegenkomt dan kun je je nog zo netjes opstellen maar dan heb je gewoon pech. Die twee tortelduifjes hadden een beetje plezier op het strand ‘s nachts is dat een rede om de hoofden in te beuken met een schep?

   Dat de Engelse kranten worden geblokkeerd is al helemaal niet vreemd, de meeste websites die Thailand in een negatief daglicht zetten worden geblokkeerd. Even de roze bril af zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.