Thaise kermisattracties erg onveilig

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
19 augustus 2015

Het is met de veiligheid van kermisattracties in Thailand slecht gesteld. Zeker zestig procent van de kermissen die in Thailand rondtrekken kent geen enkele veiligheidsmaatregelen. Er is ook geen controle. Het is wachten op het eerste ernstige ongeluk en dan zullen vooral kinderen het slachtoffer zijn. Het Engineering Institute of Thailand (ETI) wil daarom dat de regering met maatregelen komt.

Tot op heden hebben kermissen alleen toestemming nodig om hun attracties ergens neer te zetten. Vergunning die betrekking hebben op de veiligheid van de attracties zijn er niet. Dat is een groot risico, want de meeste kermisexploitanten gebruiken oud materiaal, zegt Channarong van ETI.

Het ETI vindt dat het ministerie van Binnenlandse Zaken de gemeentelijke en provinciale autoriteiten moet opdragen om de attracties op veiligheid te controleren en bij goedkeuring een vergunning moet verlenen.

Sittisak, een woordvoerder van Thai Amusement Park and Attractions (TAPA) zegt dat zij binnen enkele jaren met veiligheidseisen komen voor kermissen en amusementsparken.

TAPA en ETI hebben hierop vooruitlopende al een code opgesteld voor amusementsparken. TAPA gaat haar twintig leden vragen deze ook toe te passen. Thailand telt 20 amusements- en 40 waterparken.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/aSoIeM

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise kermisattracties erg onveilig”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  De vraag hoe veilig die kermissen, en dan in het bijzonder de attracties, wel zijn heb ik mij al dikwijls gesteld.
  Als je ziet hoe zulk een kermis rad of kermis achtbaan dikwijls is opgebouwd, dan denk ik dikwijls dat het op een moment wel eens niet goed moet gaan. Je mag er niet aan denken wat de gevolgen voor de inzittende kinderen dan zijn.

  Elektriciteitskasten staan ook dikwijls open en de kabels zijn voor iedereen bereikbaar. Om nog niet te spreken over hoe de aansluitingen zijn gemaakt. Levensgevaarlijk hoe alles er dikwijls bijligt.

  Bovendien is de massa die op zulk een evenement afkomt dikwijls zo groot, dat dit zeker ook van invloed is op de veiligheid. Stel dat hier nu eens brand uitbreekt dan ik dan.

  “…binnen enkele jaren met veiligheidseisen…”. De reactie van de woordvoerder van TAPA op wat ETI aankaart is ook weer veelzeggend, en ligt in de lijn van hoe met veiligheid wordt omgegaan in Thailand.
  Ondertussen dan maar wat aanmodderen…… ?
  Toch weer niet te vatten zulke reactie en instelling op een veiligheidsprobleem.
  Laat dan die veiligheidscontrole en inspectie er dan misschien ooit komen, alles zal dan nog afhangen hoe ernstig men hiermee zal omgaan.
  Ik denk dan maar weer in de richting van een inkomstenbron van de betreffende inspecteurs.

 2. Joanna Wu zegt op

  Ik denk dat velen van die kermis attracties heel oud zijn.Ik zag op een kermis , attracties die ik herkende uit Amsterdam, de jaarlijkse kermis op de Nieuwenmarkt destijds van toen ik nog kind was ongeveer 44 jaar oud…, Waarschijnlijk was het te oud en mocht het niet meer gebrikt worden in Nederland en dan hebben ze het goedkoop verkocht of mischien gewoon gedumpt?En dan komt het hier in Thailand terecht…Het zag er vrij oud uit.

 3. Ad zegt op

  Ik heb mij juli dit jaar in Siam Parc (BKK) ook weer verbaasd over ontbrekende veiligheidsmaatregelen. Daar is echt nog een slag in de maken, maar dan niet pas over een paar jaar natuurlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website