Gisteren werden de strandgangers bij Khao Takiab (even buiten Hua Hin) onaangenaam verrast door een dikke laag olie wat op strand was aangespoeld.

Een strook van een paar kilometer is ernstig vervuild met een olieachtige substantie. Het is onduidelijk waar de vervuiling vandaan komt. De burgemeester van Hua Hin, Nopporn Wuthikul, heeft het strand laten afsluiten en de opdracht gegeven aan zijn ambtenaren om het strand schoon te maken. Ook worden er monsters genomen voor nader onderzoek. Mogelijk gaat het om een illegale lozing op zee.

Volgens de loco-burgemeester, Pailin Kongphan, is dit de eerste keer dat het strand van Hua Hin op deze manier vervuild is geraakt. Hij heeft de de marine gevraagd om de daders op te sporen.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Strand van Khao Takiab (Hua Hin) ernstig vervuild door olie”

 1. jasmijn zegt op

  Ja inderdaad een groot probleem en het is de vraag hoe lang het duurt voordat het strand is schoongemaakt en je weer normaal in de zee kan zwemmen en omdat dit probleem nog niet genoeg is, zijn er ook niet meer veel sunbedden toegestaan zoals in het verleden wel het geval was en worden de prijzen verhoogd met 100% per dag…dus het is nu 100 baht per dag in plaats van 50 baht en daarbij zal je dus moeten rennen om in het hoogseizoen toch nog een bedje te scoren…
  Ik denk dat dit een groot probleem zal worden voor de vaste overwinteraars die steeds meer en meer moeten gaan betalen en die misschien wel op een handdoekje moeten liggen omdat er geen plek is..

 2. theoS zegt op

  Dit is volgens mij een tanker geweest die, ‘s nachts?, tankcleaning gedaan heeft en de smurrie gewoon overboord gepompt heeft. Mag niet en moet in een grote tank opgevangen worden en in een haven geloosd worden. Satellieten zien tegenwoordig door wie wat gedaan wordt op zee. In de vhw Persische Golf, nu Arabische Golf moet de tanker de Indische Oceaan op om dit tankcleaning te doen en dan terug om weer te laden. Er zijn onverantwoorde Captains die alle smurrie gewoon ‘s nachts overboord laten pompen, doet er niet toe wat. Ook bilge lensing in de machine kamer moet elke keer in een journaal opgevoerd worden. Is daar een lekkage geweest, helemaal niet onvoorstelbaar, van een grote hoeveelheid stook olie of zware olie en men pompt dat gewoon overboord, zonder dat in een journaal op te voeren, dan krijgt men dit. Allemaal meegemaakt. Ook een pompman die een verkeerde afsluiter opendraaide en een paar ton zware olie in zee liet stromen, boete van GBP 100,000, was begin ’60. Het wordt beschouwd en behandelt als een criminele daad en er staat gevangenis straf op en/of een hoge boete.

 3. Louvada zegt op

  Vijgen na Pasen. De meeste touroperators in België en Nederland hebben hun klanten die op zonnevakantie wilden naar Thailand verwittigd dat ze op een matje moesten liggen op het strand. Gedaan met de luxe van vroeger. Bij een beetje wind je het zand op je lichaam en je gezicht kreeg, wat de tanden deed knarsen.
  De meesten hebben gezegd nou dank wel dan, een kozen een ander land van stemming. Zover heeft de huidige militaire regering het gekregen, het toerisme (een belangrijke bron van inkomsten) een klap achteruit. Als je ziet hoe slecht het nu al is blijft het voor de horeca, shoppingcenter en uitgangsleven bang afwachten naar het hoog seizoen, als dat nu inderdaad mislukt zullen er tal van faillissementen volgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website