BoT: Sterke Baht op maandag geen reden tot paniek

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
31 december 2019

(TY Lim / Shutterstock.com)

Gisteren kreeg je voor een dollar nog maar 29,88 baht en dat zorgde voor onrust bij toeristen. De Bank of Thailand laat vandaag weten dat  mensen niet in paniek hoeven te raken van de ongewoon sterke baht op maandag.

Volgens de BoT is dit slechts van korte duur vanwege versnelde transacties vóór het nieuwe jaar. Adjunct-gouverneur Mathee Supapongse van de BoT zei dinsdag dat de wisselkoers van minder dan 30 baht voor een dollar op maandagmiddag eerder uitzondering dan regel was. Het wordt veroorzaakt doordat sommige exploitanten nog snel hun transacties vóór het einde van het jaar doen.

Na de lange nieuwjaarsvakantie zou de liquiditeit en het een evenwicht tussen vraag en aanbod worden hersteld, wat zou leiden tot minder volatiliteit in wisselkoersen, aldus de vice-gouverneur van BoT.

Mathee vult aan: “De BoT zal de waarde van de baht in overeenstemming houden met de economische waarde en mensen moeten niet in paniek raken over tijdelijke schommelingen. De gemiddelde waarde van de Baht op maandag was 30,12 Baht per Amerikaanse dollar.”

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “BoT: Sterke Baht op maandag geen reden tot paniek”

 1. Jacques zegt op

  Met dit soort berichten kunnen we weer rustig slapen toch. 2020 zet hem op want er is altijd hoop.

 2. Carlos zegt op

  Zoals de mohdoe me zei. „ze „ laten de baht nog minimaal 10% stijgen tot 26-27 voor de dollar en 29-30 voor de euro.
  De regering heeft namelijk ontdekt dat de vliegtuigen etc die ze besteld hebben dan 10% goedkoper worden.
  Helaas vergeten ze dat alle import duurder wordt.
  De export onverkoopbaar.
  En de ca 90% met de lagere inkomens er fors op achteruit gaan.
  De armste mensen verliezen het meest.

  • Johnny BG zegt op

   Vertelt mohdoe ook nog iets over je eigen 2020 toekomst en ga je erin geloven?

   De conclusie dat iets 10% goedkoper wordt voor iets wat in het buitenland besteld wordt moet hetzelfde zijn voor alle andere import dus die wordt niet duurder. Sterker nog, er wordt minder ontvangen aan invoerrechten en btw en is daardoor een dure baht een kostenpost.
   De verkoper van importprodukten is de spekkoper zolang de prijzen niet dalen. Aan de andere kant hoeft het niet te dalen als er een loonsverhoging tegenover staat.

 3. Johan zegt op

  Als ze zo verder doen komt er een zwarte tijd aan voor het toerisme in Thailand en het gaat nu al niet super met alle economie hier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website