Wifi en bellen in Nederland?

Beste lezers,

Na vele jaren reis ik weer naar Nederland, deze keer voor het eerst met mijn iPhone.  Het liefst heb ik direct bij aankomst op Schiphol verbinding met het internet.
Hoe pak ik dit aan? Kan ik dat vanuit Thailand regelen? Kan ik dit bij aankomst organiseren?

En als ik wil bellen naar een vaste telefoon?

Bij voorbaat dank!

Groet,

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.

8 gedachten over “Wifi en bellen in Nederland?

 1. Je kan alvast beginnen met op schiphol gratis in te loggen op het airport net. Daarna kan je alsnog een kaartje kopen

 2. Paul, ik kocht bij de AH, een simkaart van KPN, voor 9,99, een maand lang onbeperkt internet. Je krijgt, na activeren 2,50 bonus tegoed en nog eens 7,50 als je je registreert op KPN. Je kan opwaarderen met minimaal 10 euro

 3. Kijk eens naar deze https://www.gratis.nl/simkaart.php website Paul.
  Om goedkoop te bellen (naar vast en mobiel) zou je ook Skype kunnen gebruiken. Skype to Phone. Account aanmaken en tegoed kopen.
  Op de meeste NS-treinstations en de meeste intercitytreinen is Wifi beschikbaar. (Niet gebruiken voor vertrouwelijk internetverkeer.)

 4. Men kan zowel op AirPort van Schiphol, als die van Bangkok.
  Gratis WiFI krijgen.
  Je moet alleen bij de inlichtingen het paswoord vragen.
  Dan kan je met ook met Skype bellen.
  Zo heb ik het altijd gedaan.
  Daarna koopt ik een Nederlandse simkaart, bij een supermarkt, of drogisterij.
  Hoeft je ook niet te legimiteren.
  Hans van Mourik.

 5. Hallo Paul,
  Ik zit min of meer met dezelfde vraag. De oplossing meen ik te hebben gevonden
  in het volgende: aankomst in de middag op Schiphol, dan direct op Schiphol zelf naar
  een winkel die simkaarten/beltegoed/internet verkoopt. Ik meen dat o.a. KPN een niet
  al te dure tijdelijke sim aanbiedt met ongelimiteerd internet.

 6. Bedankt voor alle reacties !!
  Dit helpt me heel veel !!

 7. Installer de app Mobile Voip.
  Maak een account aan op bijv. Freevoipdeal.com (bewaar de gebruikersnaam en het ww, beide heb je nodig om in te kunnen loggen via die app.
  Voor het account gebruik je je Thaise adres (dan wordt er geen BTW in rekening gebracht als je beltegoed aanschaft).
  Koop € 10 beltegoed (dat kan al bij het aanmaken van het account).
  Je belt nu overal waar je telefoon een wifi(internet)verbinding heeft via de app. Dan bel je gratis naar alle vaste nummers in NL (en veel andere landen) en betaalt weinig voor bellen naar mobiele nummers (bijv. slechts 1,8 cent epr minuut naar een NL nummer).

  Als je straks toch in NL bent, bestel dan tijdig een pre paid sim kaart bij Simyo (laat opsturen naar een NL adres). Kies je de optie € 7,50 dan betaal je maar € 5). Let goed op dat je niet gaat voor Sim Only (dan zit je vast aan een abonnement).
  Die sim kun je in je telefoon stoppen (het beste gebruik je een dual sim telefoon). Je kunt dan in ieder geval gebeld worden op een NL nummer (ook handig om straks in Thailand sms’jes te ontvangen, bijv van je bank).
  Dit nummer houd je onbeperkt en het beltegoed gaat niet verloren. Enige voorwaarde: tenminste eenmaal oer zes maanden één sms versturen of één telefoongesprek voeren.
  Scroll bij het bestellen iets naar onder en voer het volgende nummer in in het blok “Getipt door een vriend?”: 06-22783938.
  Je krijgt dan € 5 beltegoed extra (en ik ook, gebied de eerlijkheid te zeggen). In feite heb je dan je sim en NL nummer gratis, met € 12,50 beltegoed.

  • Je kunt dat Simyo beltegoed natuurlijk ook gebruiken om een maand internetbundel aan te schaffen voor de momenten dat je geen wifi ter beschikking hebt en wel zou willen bellen/internetten.

Reacties zijn gesloten.