Lezersvraag: Welke vaccinaties krijgen Thaise burgers?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 september 2020

Beste lezers,

Hier in Nederland, krijgt iedereen tijdens de kindertijd meerdere vaccinaties. Als je op reis gaat check je dat nog eens extra. Nu gaat mijn Thaise echtgenote (53 jaar) over zes weken terug naar Thailand. Zelf zegt ze alleen toen ze 12 jaar was een vaccinatie te hebben gehad.

Is het verstandig om dit in Nederland alsnog te laten doen en wat heeft ze dan nodig?

Groet,

Anton

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Welke vaccinaties krijgen Thaise burgers?”

 1. Leo Th. zegt op

  Je vertelt niet hoelang jouw echtgenote in Nederland is geweest maar afgezien daarvan is het zeker aan te bevelen dat zij bepaalde vaccinaties neemt voordat zij terugkeert naar Thailand. Denk daarbij met name aan DTP (10 jaar geldig) en Hepatitis A en B. Deze vormen van Hepatitis komen trouwens vrij frequent voor in Thailand en het is mogelijk dat zij daar in het verleden besmet mee is geweest. Bloedonderzoek kan dat uitwijzen. Mijn advies, neem contact op met de plaatselijke GGD of een vaccinatie polikliniek en maak een afspraak voor een consult. Dan kunnen jullie bespreken wat raadzaam is. Zet er wel vaart achter want die 6 weken voordat zij vertrekt zijn natuurlijk zo voorbij.

 2. Hansest zegt op

  Beste Anton,
  Zelf ben ik opgegroeid in moeders buik in de hongerwinter. Direct na mijn geboorte waren de vaccinaties zo slecht, dat je beter de ziektes kon krijgen en daarbij meer kans had om te overleven. Tijdens mijn latere leven begreep ik dat, om je alsnog te laten vaccineren, niet veilig was.
  Als ik je mag aanraden raadpleeg dan een dokter, b.v. dokter Maarten. Zo iemand kan je een goed advies geven.
  Groet, Hansest


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website