Wat kost een tuinafscheiding?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 september 2022

Beste lezers,

Ik wil een tuinafscheiding laten maken bij mijn nieuwe huis. Nu wilde ik vragen of iemand weet wat het tegenwoordig kost? Ik zie wel prijzen maar van 5 jaar geleden. Het is in de buurt van Khon Kaen. Het gaat om een muur van beton blokken.

Eventueel zou het ook met gaas kunnen zo iets als een Heras hekwerk.

Groet,

Wim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Wat kost een tuinafscheiding?”

 1. ruud zegt op

  Ik denk niet dat iemand u kan vertellen wat dat ongeveer kost als u niet beter uitlegt wat u wilt hebben.
  Een meter hoog, 3 meter hoog, hoeveel meter, gestucadoord of alleen kale blokken…

  • TheoB zegt op

   Ontworpen en gebouwd door beunhazen of door professionals?
   Hoe diep onder maaiveldniveau moet het fundament liggen?
   ‘Op z’n Thais’ (uit de losse pols, heel nat zelf gemengd beton, geïmproviseerde bekisting, enz.) of ‘op z’n westers’ (met berekening, tekening, professionele bekisting, enz.)?
   Welke kwaliteit wapening?

   Voor ’n 2½ jaar geleden door ervaren bouwvakker (mijn ‘zwager’) ‘op z’n Thais’ gebouwde afscheiding van cement betonblokken met 50cm diep ingegraven betonnen fundering van 30cm hoog, om de 3m zelf gestorte kolommen, vanaf onderkant fundament 2m hoog, zonder cement stucwerk betaalde ik uiteindelijk ฿1000 per strekkende meter.

 2. Johan zegt op

  Beste Wim….wij hebben voor meer dan 80 strekkende meter 1500 bhat betaald..per strekkende meter…ongeveer 150 cm hoog…en de betonpalen 10 cm langer…en afgewerkt met een prefab betonnen kapje…en ook alles gestuct…alles zonder schilderwerk…..Het gaat dus om een dichtgemetselde muur….groet..Johan

 3. Michel zegt op

  Gasblok kost 50 bath per stuk zegt mijn vrouw en je kan kiezen voor werknemer per meter betalen of per dag wij hebben per dag man 400 vrouw 350 ons wordt ongeveer ruim 1meter hoog beton en dan soort hout erboven

 4. Ferdinand PI zegt op

  Wij hebben allebei, een muur een een gaas afscheiding.

  De muur 75m is door de aannemer gebouwd die ook ons huis heeft gebouwd.
  Die muur is op heipalen gebouwd van 3m diep en om de 3 meter.. en gemetseld tot 2 m hoog met betonblokken. Daarna gestuct en twee keer geschilderd in twee kleuren…. 2750 baht / meter

  De gaas omheining 210m is 1,50m hoog en de palen zijn van beton die 50 cm diep staan met beton er om heen gegoten.. (betonwagen besteld) .. palen staan om de 3,33m omdat de rollen gaas 10m waren sloot het begin en eind van een rol op elkaar aan bij een paal…. 440 baht / m
  Werklui kostten 500 baht / dag

  Wij hebben gekozen voor kwaliteit en daardoor was de prijs hoger dan wat hier meestal gebruikelijk is..
  maar dan zie ik veel knoeiwerk.

  • André zegt op

   Dit is inderdaad de goede methode om een omheining te plaatsen.
   Palen 3 meter diep zorgen tenminste voor een stevig verankerde muur.

   Ik heb ze hier de omheining weten bouwen. De palen zitten amper 50 cm in de grond, en heel weinig bewapening. Resultaat: al onze muren staan nu al scheef (na 5 jaar).

   Toen ze destijds de muur aan het bouwen waren heb ik (via mijn schoonvader) de opmerking gegeven dat dit prutswerk zeker problemen zou geven in de toekomst. Zijn antwoord: “men bouwt hier altijd zo en dit geeft nooit problemen …” Maar de aannemer was een persoonlijke vriend en gezichtsverlies bij een Thai dat kennen we nu al.

   Mijn huis zit vol met fouten. Mijn vrouw zegt me dat de vriendjespolitiek tussen de aannemer en haar vader inderdaad de oorzaak is van alle problemen. En dan zwijgen we nog van het geld dat aan de vingers blijven plakken is.

   • Erik zegt op

    Ik heb een 2,5 m hoge betonnen muur langs de steeg en de fundering zit maar 50 cm diep in harde ondergrond; er is degelijke wapening. De muur is 17 m lang en heeft drie ‘zijsteunen’ waarin de wapening doorloopt; de wapening is één geheel. De zijsteunen zitten ook 50 cm diep.

    Die muur staat na jaren nog kaarsrecht en vertoont geen enkele scheur. Nee, die zijsteunen zijn niet mooi maar met planten er omheen kun je wel wat wegwerken. Een lokale ‘naay chaang’ die onderhoudswerken uitvoert en ook huizen bouwt klaarde de klus netjes voor me. Ook een door hem aangebouwde slaap-badkamer ziet er nog netjes uit.

    • Bart zegt op

     Ben blij voor jou Erik.

     Bij mij zijn ook van die prutsers bezig geweest en mijn muur is na welgeteld 3 jaar al aan het barsten.

     Betonpalen die 50 cm in de grond verankerd zijn is GEEN stevige constructie. De meeste bouwgronden zijn daarbij nog eens opgevoerd met aarde. Je gaat me niet wijsmaken dat opgevoerde grond een solide basis is voor een scheidingsmuur.

     Ik heb al meerdere malen eens rond gekeken en ik ben zeker niet de enige waarvan de muren weg zakken. De oorzaak hiervan is dat het voor een Thai niet veel mag kosten. En kwaliteit moet nu eenmaal betaald worden.

     Veel Thai denken helaas dat ze echte stielmannen zijn totdat je hen aan het werk ziet. En opmerkingen dat kunnen ze al helemaal niet dulden, hun ego is daarvoor veel te belangrijk. Ik heb mijn eerste aannemer na 2 weken buiten gegooid, de volgende was iets beter maar zijn kwaliteit was nog altijd ondermaats. Echte vakmensen die zijn er wel maar je moet ze weten te vinden en zijn zeldzaam.

 5. Jan si thep zegt op

  Misschien een idee.
  Ik zie veel hoge muren na verloop van een paar jaar scheef staan en scheuren vertonen.
  Tegenwoordig zie ik combinaties van een meter hoog muur en daarboven gaas of plaat zoals op het dak. Plaat kun je in kleur nemen en lengte kun je op maat laten maken.
  Of helemaal van plaat. Waarschijn lichter waardoor je fundament niet zo diep hoeft te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website