Beste lezers,

Kan iemand uitleg geven over een huwelijkscontract in Thailand? Op de vraag van mijn Thaise vriendin, zou ik willen huwen in Thailand, ja maar met contract. Ze wil later mijn 2 volwassen kinderen niet willen benadelen (allebei Belgische nationaliteit, Thaise moeder die gestorven is).

Later zou ik de huwelijksakte in België laten registreren. De bedoeling is om in België te wonen.

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Uitleg geven over een huwelijkscontract in Thailand?”

 1. Dree zegt op

  Ik heb alles laten opstellen bij een advocaat in Thailand dat enkel wat ik in Thailand bezit…woning, auto, motor en wat op mijn Thaise bank staat naar mijn Thaise echtgenote gaat…. alles wat ik in België bezit is voor mijn dochter uit een vorig huwelijk.

 2. Lung addie zegt op

  Beste Hans,
  ik heb onlangs nog een update gemaakt, welke op TB staat onder ‘Dossier Uitschrijven voor Belgen’ en terug te vinden onder de rubriek ‘Erfopvolging’.

  Voor wat betreft Thailand: het meest eenvoudige is, na of zelfs voor het huwelijk, een testament op te maken, dit te laten registreren bij de ampheu en meteen ook een uitvoerder ervan aan te duiden. Zoals Dree, hier terecht schrijft, is het aan te raden een gedetailleerde lijst op te maken van de betreffende goederen. Een uitvoering van een testament in Thailand verloopt altijd via de rechtbank. Let op: het testament mag enkel zaken bevatten van goederen IN THAILAND. Het testament moet in het Thais zijn.

  Nu betreffende Belgenland: uw intenties zijn goed om alles aan bezit, in Belgie, aan uw Belgische kinderen over te laten. Doch als wettelijk gehuwde gaat U hier botsen met de Belgische wetgeving. Door uw huwelijk wordt uw echtgenote automatisch een erfgerechtigde. Je kan haar, net zoals je uw eigen kinderen uit een vorig huwelijk, niet kan onterven. Bij uw overlijden wordt zij automatisch, indien er niet uit onverdeeldheid getreden wordt, vruchtgebruikster van uw bezittingen in Belgie. Zij wordt dan de ‘naakte eigenaar’. Indien er wel uit onverdeeldheid getreden wordt, waar zij akkoord moet mee gaan, heeft zij automatisch recht op de helft ervan en erft zij ook nog eens voor de helft mee in het deel van de kinderen. Indien U een testament maakt in Belgie, waarin U alles aan uw kinderen toewijst, dan zal dit testament ongeldig verklaard worden daar het niet in overeenstemming is met de wetgeving. Indien U in Belgie dit testament laat opmaken door een notaris, wat niet verplicht is, zal hij U daar op wijzen: je geeft namelijk tweemaal hetzelfde weg en dat kan natuurlijk niet.
  Het enige wat je hier best kan doen is HAAR officieel laten vastleggen, bij een notaris, dat zij volledig afstand doet van de erfenis in voor- en nadelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website