Thais paspoort voor mijn Thaise dochter

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 december 2021

Beste lezers,

Ik heb een dochter van bijna 7 jaar, met de Thaise en Nederlandse nationaliteit. We wonen nu in Thailand. Haar moeder is overleden. Vier jaar geleden is mijn dochter op een Thais paspoort voor 3 maanden in Nederland geweest met haar moeder. Ik woonde toen nog in NL. In die periode hebben we ook een NL paspoort in Den Haag laten maken en dit is nu nog geldig. Op dit paspoort heeft ze nog niet gereisd.

Nu de vraag: Haar Thaise paspoort is verlopen. In haar NL paspoort heeft ze geen arrival card omdat dit paspoort nooit gebruikt is. Wat zou er gebeuren als ik nu Thailand zou willen uitreizen op haar NL paspoort zonder arrival card? Zal immigratie er dan moeilijk over doen?

Ik wil wel een Thais paspoort aanvragen voor mijn dochter in januari. Weet iemand hoelang dit duurt? kun je het op dezelfde dag krijgen of later opgestuurd of verplicht afhalen?

Heeft iemand ervaring met het aanvragen van een Thais paspoort voor een kind zonder Thaise moeder (overleden)? Zal een overlijdensakte en oude paspoort van mijn dochter voldoende kunnen zijn of moet er een ander familielid mee?

Groet,

Jan Si Thep

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

6 reacties op “Thais paspoort voor mijn Thaise dochter”

 1. Rob V. zegt op

  Reizen met twee paspoorten doe je als volgt:
  – Thailand uit met het Thaise paspoort.
  – Nederland in met het Nederlandse paspoort.
  – Nederland uit met het Nederlandse paspoort
  – Thailand in met het Thaise paspoort.

  Dus over een arrival en departure card hoef je je geen zorgen te maken (Thaise burgers hoeven die sinds een jaar of 2 terug niet meer in te vullen, voorheen wel voor een gedeelte).

  In verband met de internationale afspraken over het tegengaan van kinderontvoering os het formeel zo dat zowel de Thaise immigratie als de Nederlandse immigratie (KMar) bij het verlaten van het land met een minderjarige de beambte checkt of er geen sprake is van mogelijke ontvoering. Dit door te kijken of begeleidende volwassen wel het gezag of toestemming heeft het kind mee te nemen en de mogelijke andere gezaghebbende over het kind akkoord hebben gegeven. Officieel dient elke ouder dan ook ten alle tijden aan te kunnen tonen dat zij het gezag hebben en indien er slechts 1 ouder reist, dat de andere ouder ofwel akkoord is ofwel niet langer in beeld (gescheiden, overleden, …). Gebeurt in de praktijk lang niet altijd, er is niet de capaciteit om iedereen volledig door te checken (als we dat al zouden willen). Maar wellicht kan het verstandig zijn documenten bij je te hebben die laten zien dat de moeder overleden is, zo kunnen erg ijveren ambtenaren bij internationale reizen nagaan dat jij met je eigen dochter op pad bent en haar niet ontvoert. Kopie geboorteakte van je dochter en overlijdensakte van de moeder denk ik dan aan? Zoek anders bij de Thaise en Nederlandse immigratie mbt uitreizen met minderjarige kinderen.

  • Jan si thep zegt op

   Rob,

   Bedankt voor je uitgebreide antwoord.
   Daar kan ik verder mee aam de slag.

 2. Bert zegt op

  Denk niet dan Imm dat accepteert. Mijn vrouw reist ook altijd op 2 paspoorten en was vergeten haar Thaise paspoort te verlengen voor de vakantie naar NL. Ze wou op haar NL paspoort uitreizen, maar dat was niet mogelijk.

 3. Ger-Korat zegt op

  Voor vernieuwing van paspoort dochter heb je nodig:
  haar birth certificate, huisboek waar ze staat ingeschreven en overlijdensbewijs van de moeder en oude paspoort. Duurt tot 7 dagen, kan zelfs naar je huis worden gestuurd, paar weken terug kostte dat bij een bekende maar 3 dagen.Kost rond de 1000 baht.

  • Ger-Korat zegt op

   Misschien kun je gelijk een Thaise id-card voor haar regelen. Vanaf de leeftijd van 7 jaar heeft ze deze (verplicht) nodig; mijn dochter heeft dezelfde leeftijd vandaar dat ik het weet.

   • Jan si thep zegt op

    Hoi Ger,

    Bedankt voor je tip.
    Ze wordt in februari 7 jaar en dan wil ik bij de amphur de id kaart aanvragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website