Beste lezers,

Ik kom al 20 jaar in Thailand maar in december ga ik voor het eerst als patiënt met suikerziekte, moet tweemaal daags spuiten, dus ik neem verschillende spuiten en naalden mee.

Zijn er nog tips voor mij met suikerziekte, i.v.m. de warmte, hoewel het in december wel mee valt? Ook zit ik met het tijdverschil met spuiten.

Heb je voldoende aan een medicijnenpaspoort of moet je nog meer aanvragen?

Met vriendelijk groet

Harrie

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Ik heb suikerziekte en neem spuiten mee, waar moet ik aan denken?”

 1. Jack G. zegt op

  Ik ben geen arts maar via Google is wel 1 en ander te lezen over diabetes en warmte. Ik zou even overleggen met je diabetesverpleegkundige die jouw begeleidt over de tips en wat te doen als het te laag gaat worden en of je zaken moet aanpassen. Ik geef je wel even een tip mee over koelkasten op hotelkamers. Ik heb meegemaakt dat die op de vriesstand stond ( grapje vorige hotelgast? )en al mijn drinken die er in deed was binnen 1 nacht bevroren. Dat moet je niet hebben met je insulinespuiten.

 2. Lex k. zegt op

  Hallo Harrie,
  Over het tijdsverschil en wat de invloed is over de regelmaat en intervallen van het spuiten kan ik je niets vertellen, wel neem ik aan dat er een minimaal aantal uren moet zitten tussen het spuiten, dat je dus zelf vrij makkelijk, desnoods met behulp van de huisarts, zelf kunt berekenen hoe laat je moet spuiten, gewoon het patroon aanhouden wat je gewend bent, uren of maaltijden.
  Elke maatschappij biedt de gelegenheid medicijnen gekoeld te bewaren en vervoeren, dat mag dus ook geen probleem zijn.
  Spuiten, naalden en insuline mag je gewoon meenemen naar Thailand, staan niet op een of andere verboden lijst, wel even een medicijn paspoort aanvragen, kan bij de apotheek of huisarts regelen en desnoods een verklaring van de huisarts dat je suiker patiënt bent en je eigen spuiten en naalden meeneemt, deze zijn in Thailand trouwens ook heel makkelijk te verkrijgen.
  Over de warmte in Thailand; december valt nog mee reken op 25 tot 30 graden, een beetje afhankelijk waar je zit, de echte hitte begint pas in maart/april, mocht de insuline gekoeld bewaard moeten worden, bijna elke hotel of resort heeft een koelkastje op de kamer.
  Veel vakantie plezier.

  Lex K.

 3. Hans zegt op

  Beste Harrie,

  Ben zelf 5 jaar geleden naar Thailand geëmigreerd. Heb toen genoeg medicijnen, insuline en naalden meegenomen voor drie maanden. De medicijnen en insuline in de handbagage meegenomen. Insuline mag niet in het vrachtruim, daar koelt het te ver af.
  In Thailand is het te warm, dus moet je je insuline in de koelkast (niet vriesvak) bewaren. Heb bij de apotheek een koeltasje van frio gehaald. Het tasje bevat bepaalde kristalen, die bij onderdompeling in water (desnoods slootwater) water opnemen. Na zo’n 15 minuten zijn de kristallen verzadigd en is het tasje klaar voor gebruik. Door het verdampen van het water blijft de insuline koel. Je kunt het telkens (om de paar dagen) opnieuw op laten zwellen met water. Ideaal voor in het vliegtuig en reizen. Ik gebruik het mijne zelfs gewoon thuis. Ze zijn er in verschillende maten. Voor betere uitleg zie http://www.friouk.com.

  Ik had destijds aan een medicijnenpaspoort genoeg. Is immers in het Engels.

  Wat betreft het tijdsverschil had mijn diabetesverpleegkundige een overgangsschema opgesteld.

  Ik zou ook een dubbele voorraad medicijnen meenemen en die na de vliegreis verdelen over twee bagagestukken. Raak je het ene kwijt heb je het andere nog. Je kunt er ook voor kiezen bij eventueel verlies de medicijnen hier te kopen. De meeste zijn hier wel verkrijgbaar. De insuline is echter niet in de wegwerpspuiten verkrijgbaar. Je moet dan een insulinepen kopen en met losse patronen werken.

  Prettige reis,

  Met vriendelijke groet, Hans

 4. Harrie zegt op

  Dank jullie wel, voor de reactie, en Thailandblog dat ze mijn vraag wilde plaatsen,

  Heb net contact op genomen met me diabetesverpleegkundige en die gaat een overgangsschema opstellen,
  Hans dat zijn hele mooi tasje van Frio, die ga ik halen,

  Jos ik heb altijd veel medicijnen bij me, nooit problemen gehad, maar dat van het rode kanaal wist ik niet, heb niks te verbergen dus dat ga ik doen.

  Jack goede tip over de koelkast, dat controleer ik gelijk,

  Gelukkig zit in vier weken in Bangkok zelfde hotel (Prince Palace Hotel) dus het zal allemaal wel lukken,
  Nogmaals bedankt,

  gr Harrie

 5. arie zegt op

  Ben zelf al diverse malen naar thailand geweest.
  Je kunt in de apotheek een koeltasje kopen voor insuline.
  kost ongeveer 16 euro. Werkt ongeveer 15 uur dus voldoende voor reis.in thailand kun je dan ijs kopen afhankelijk van verdere reisduur.geen enkel probleem tot nu toe.
  Wens je een fijn verblijf in thailand.
  Gr. Arie

 6. har zegt op

  Beste

  Ik ben suikerpatient en gebruik ook het genoemde frio tasje
  Afhankelijk hoeveel spuiten je mee neemt koop een tasje of een paar tasjes waar alle pennen ingaan
  De pennen zijn in tegenstelling tot eerder bericht hier in Khorat gewoon allemaal in de weggooi verpakking (zoals gebruikelijk in NL) te koop
  Neem voldoende naalden mee die op je pennen passen In Thailand gaat men ervan uit dat je met 1 naald de gehele pen leegmaakt, dus niet zoals in NL bij elke spuitbeurt een nw (steriele)naald
  Bij tekort of verlies met je medicijn paspoort naar een ziekenhuis gaan en je kunt ze gewoon bij bestellen ( na consultatie van een arts)
  Mocht dit bijbestellen nodig zijn laat de rekening in het Engels opmaken dan kun je dit bij je verz naderhand claimen In het Thais wordt niet geaccepteerd ( ervaring)

 7. jacqueline v z zegt op

  Hallo Harry
  Op een vliegveld doe ik de insuline , en in mijn geval de insulinepomp , in een afsluitbaar plastiek zak , en leg die in het bakje waarin je bv je riem in moet leggen .

  Je kan ook beter je rode diabetes douane verklaring en de medische verklaring ondertekend door de internist of dvk en je medicijnenpaspoort ( of een kopie daarvan ) , in dezelfde handbagage doen als waar je materialen en insuline inzit .

  Hoeft allemaal niet hoor , de douane is bekend met diabetes materialen , maar ach het is een kleine moeite , voor het geval je iemand treft die twijfelt .

  Ook handig is , als je een smartphone hebt , al je papieren naar je pc scannen , en een kopie daarvan op je smartphoine zetten , ben je onderweg en heb je niet al je papieren bij , zoals bewijs van verzekering enzf. je telefoon heb je meestal altijd bij .

  Prettige vakantie
  mvg jacqueline

 8. fred zegt op

  hoi
  ik kom als diabeet al wat jaren in thailand [ pattaya ] op vakantie
  ik spuit 5x daags dus weet wel het een en ander .
  neem contact op met je apotheek vertel waar je heen gaat en hoe lang
  zij geven je alle tips en spullen mee die je nodig hebt .
  medicijn paspoort is erg belangrijk dat je die bij je hebt ivm controle vliegveld en eventueel bij gezondheids problemen tijdens jre verblijf in thailand .
  zorg iedergeval ook dat je een koelkast tot je beschikking hebt voor het bewaren van je insulinen.
  als je wilt kun je op je vlucht aangepast eten krijgen speciaal voor diabeten geef het bij het boeken gewoon even aan .
  veel plezier in thailand
  mvg fred

 9. Harrie zegt op

  Hallo Allemaal,
  Jacquline, wat is een rode diabetes douane verklaring ?
  is dat de Diabetespas ?

  kwam op zoek na die douane verklaring een leuke website tegen
  http://www.boerenmedical.nl/diabetes-reizen,
  daar kan je veel informatie op vinden over diabetes,

  Ben door al jullie antwoorden en tips veel wijzer geworden,
  bedankt,

  en nu nog een ticket boeken,

  gr Harrie

 10. jacqueline zegt op

  Beste Harry
  Jouw dvk kan daar alles over vertellen , het is een kleine rode kaart waar in enkele talen opstaat dat je diabeet bent .
  Ik heb nog nooit papieren moeten laten zien , want ik leg alles gelijk open en bloot , zodat men ziet wat ik bijheb en niets te verbergen .
  Prettige vakantir mvg Jacqueline


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website