Beste lezers,

Wij willen graag 2 of 3 maanden gaan overwinteren in Thailand en onze kat meenemen, maar de informatie op deze blog over huisdieren meenemen lijkt soms tegenstrijdig. Sommige lezers geven aan dat er uiteraard inentingen, dierenpaspoort, chip, VWA keuring, formulier Buitenlandse Zaken, formulier Thaise ambassade nodig zijn maar geen quarantaine en hebben dit in de praktijk aldus meegemaakt.

Een andere lezer verwijst naar www.licg.nl en die site stelt dat quarantaine van 30 dagen verplicht is. Wat is het nu? Wel of geen quarantaine? Als er toch quarantaine nodig blijkt, gaan we niet naar Thailand maar naar de Antillen of Florida.

Gaarne uw advies!

Groet,

Huib

8 reacties op “Lezersvraag: Overwinteren in Thailand en huisdier meenemen, wel of geen quarantaine”

 1. FrancoisNangLae zegt op

  De formele regel is dat je huisdier in quarantaine moet, dus dat staat in alle informatie. Als al je papieren in orde zijn is de praktijk dat je huisdier gewoon meteen mee kan. Zorg wel voor alle documenten, legalisaties, inentingen en zo. Wij hebben onze hond in januari probleemloos mee kunnen nemen. Let wel op dat sommige rassen door vliegmaatschappijen geweerd worden. Ook daar checken dus. En bedenk dat de beambte hier alsnog tot quarantaine kan besluiten, als je huisdier er ziek uitziet. Dat gebeurt heel zelden, maar is niet onmogelijk.

 2. Rob Tha Mai zegt op

  Mijn ervaring voor hond en kat waren: bij ambassade een lijst van inentingen. Dierenkliniek dit laten uitvoeren. Bloedproef laten nemen bij dierenarts, dit laten keuren bij laboratorium. Met het dierenpaspoort en laboratorium laten goedkeuren bij het Ministerie van L & V. Gemeld bij de vliegmaatschappij en bij aankomst in Thailand met alle papieren bij eeb speciaalkantoor nog voor de Douane, hier toendertijd 1.000 Bath betaald en stempel gekregen en kon Thailand binnen.
  Voor de grote hond hoefde we geen vliegtuigkosten betalen, voor de kat 2 mnd later waren de kosten 25 Euro.
  Ze moesten we allebei slaappillen in nemen. Denk aan de vervoerskosten en de tijd in Nederland om alles voor elkaar te krijgen

 3. Henny zegt op

  Ik heb mijn hond meegenomen naar Thailand. Internationaal paspoort bij de dierenarts gehaald + een chip
  Bij aankomst Bangkok kon ik mijn hond gewoon ophalen en direct meenemen.

  • luc.cc zegt op

   ik heb er twee mee gebracht labrador en duitse herder geen enkel problem aan de douane de veearts wou zelfs de honden niet controleren waarschijnlijk schrik 1000 baht betaalt en 30 minuten later was ik buiten de hondenpaspoorten had ik bij en ze hebben het niet in gekeken

 4. Fransamsterdam zegt op

  De verplichte quarantaine is in de praktijk inderdaad een uitzondering.
  Het betekent wel dat een ambtenaar altijd KAN besluiten dat een dier in quarantaine moet.
  Dat zal hij bijvoorbeeld inderdaad doen als een dier een zieke indruk maakt, maar hij HOEFT daar geen enkele reden voor op te geven.
  Ik geloof niet dat ze op Suvarnabhumi de behoefte hebben om er een complete dierentuin op na te houden, en afschrikwekkende verhalen over dit onderwerp kom ik eigenlijk nooit tegen.
  Let wel heel goed op het maximaal of minimaal, aantal dagen dat een verklaring of inenting oud mag/moet zijn.

 5. Cees 1 zegt op

  Ben je niet bang dat de kat wegloopt. Katten hechten zich niet aan hun ” baasje ” maar aan hun huis.
  Je zou hem constant aangelijnd moeten houden.
  Want eenmaal los en hij kent de omgeving niet en verdwaald. Weg kat weg vakantie

 6. FrancoisNangLae zegt op

  Rob noemt hierboven nog de bloedproef, of titer. Die is inderdaad heel belangrijk om je huisdier weer terug in Nederland in te voeren. Ik heb er geen ervaring mee, want wij komen niet terug. Maar kijk daar wel even goed naar, want je moet daar ruim op tijd mee beginnen.

  Als je met alleen paspoort en chip binnenkomt, zoals Henny hierboven schrijft, heb je gruwelijk veel geluk en geen recht op klagen als je dier niet binnen mag. Ik zou daar niet op durven gokken.

  • FrancoisNangLae zegt op

   O, vergeet ik nog iets belangrijks. De gezondheidsverklaring moet getekend worden door een geregistreerde dierenarts. Dus niet door bv een student die nog in zijn praktijkjaar zit, of door de assistente die i/o tekent. Beste is om te vragen om het registratienummer er bij ye zetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website