Lezersvraag: Ik zoek een bank waar ik ook met een Euro rekening kan internetten

Beste lezers,

Ik bezit bij de KTB bank een baht rekening en een Euro rekening en ik heb de mogelijkheid tot internetten. Ik kan alles doen met mijn Baht rekening via internet, betalen , telefoonrekening etc etc. Van de Euro rekening kan ik alleen maar het saldo van zien en verder niets.

Wat ik zoek is een bank waar ik met beide rekeningen handelingen kan plegen, als voorbeeld: euro’s overboeken naar mijn bahtrekening middels een internet opdracht. Dat kan bij de KTB alleen door mij persoonlijk te melden aan de balie en dat is erg lastig en tijdrovend.

Wie van u geachte lezers heeft hiermee de zelfde ervaring en wat is de oplossing?

Dank bij voorbaat voor uw reacties.

Groet,

Piet

No votes yet.

18 gedachten over “Lezersvraag: Ik zoek een bank waar ik ook met een Euro rekening kan internetten

 1. Bij de Bangkok Bank lukt het me niet een Euro-rekening te openen. Wie heeft (niet) dezelfde ervaring?

  • In jomtien geen probleem. Waarom vermeld u uw verblijf plaats niet. Thailand is zo groot!!!!

 2. Dag Piet,

  Ik kan je niet helpen met jouw vraag, maar jij mij wel 🙂
  Die eurorekening die jij hebt, wat zijn de kosten daarvan en kan je je euros ook weer afhalen ( of enkel omgezet in Baht) ?
  Ik heb bij dezelfde bank al een bahtrekening en dit lijkt me wel interessant om mijn euros te parkeren tot de koers wat hoger is.

  Groeten!
  Rob

  • dag rob, ik heb bij Krung Thai Bank (KTB) een eurorekening en een bahtrekening. Kosten weet ik niet.
   Kan probleemloos van de eurorekening geld naar nederland overmaken. Kost wel 0,5%. Kan ook baht opnemen van deze rekening. Kosten eveneens 0,5 %. Kan vast wel euro’s opnemen maar, in Thailand is de euro niet zo’n gangbare muntsoort. Daarom is euros opnemen afhankelijk van wat men aan euros in huis heeft.
   Heb zelfde ervaring met Krungsri Bank. In Chiang Mai kan ik bij sommige filialen makkelijk euros opnemen bij andere niet. Hangt opnieuw af van wat men in huis heeft.

 3. Mijn ervaring tot voor 2 jaar is Standard Charter Bank, een bank welke door vele (werkende) expats gebruikt wordt…maar ik was reeds gepensioneerd en dat ging zonder problemen.
  Veel succes ermee…

 4. Ik heb een paar jaar geleden een eurorekening bij de SCB bank gehad naast een ‘gewone’ bath rekening.
  Maar het werkte niet voor mij en overzicht was moeilijk. Maar de SCB heeft zijn website formidabel verbeterd en ben ik erg blij mee.
  Maar ik maak Thaise bath over van mijn ING rekening in NL dan krijg ik ook precies dat bedrag op mijn rekening (kosten uiteraard voor mij maar valt erg mee). De koers is over het algemeen beter dan ik krijg via de SCB.

  • Beste Bob,

   probeer Transferwise eens, nog betere koers en lagere kosten.
   mvg.

   • Beste Ed.

    Sinds een half jaar gebruik ik ook Transferwise. Niets aan de hand. Ik heb een account en ze hebben mijn email adres. Gisteren wou ik wat naar mijn rek. in Thailand sturen en toen werd aan mij gevraagd om identificatie via rijbewijs,paspoort of een ID-kaart. Klopt dit dat het van hun afkomt dat ze dat vragen? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes. Raymond

    • Ed,

     Bedragen onder de 1000 euro gaat zonder de verificatie procedure, voor grotere bedragen is een verificatie vereist.

  • Beste Bob.

   Sinds een paar maanden heb ik een rek. geopend bij Bangkok Bank.
   Ik heb twee keer via mijn ING-rekening kleine bedragen van 30euro en beide staat niet op mijn bank in Chiangrai. Heb ik soms niet genoeg gegevens vermeld. Wat moet je allemaal hebben. BIC/SWIFT-code b.v. en wat nog meer.? Als ik via Transferwise stuur dan staat het binnen 3 dagen opo mijn rekening daar.
   Nogmaals, wat moet ik allemaal vermelden?
   Bijvoorbaat mijn dank. Raymond.

 5. Hallo,

  ik heb bij krungsri een normale thaibaht rekening en een euro rekening. Ik kan internet bankieren vanuit de thaibaht rekening met andere banken, ook internationaal. Vanuit de euro rekening kan ik ook internet bankieren maar alleen met accounts van de krungsri bank. En uiteraard tussen mijn euro en baht rekening. De euro rekening bij krungsri is dus beperkt flexibel.

  • Een tijdje terug heb ik ook naar een Euro rekening geinformeerd bij de BKKbank en de kosten waren niet mals. Daarom wil ik graag meer weten over de kosten van de jouw rekening maar ook die van andere forumleden bij de andere banken om e.e.a. te vergelijken. Bij voorbaat mijn dank voor jullie moeite.

 6. Verdiep je eens in Transferwise borderless account !!Misschien kun je er iets mee!?

 7. De Bangkok Bank is in veel opzichten de beste bank om mee te werken,Je kunt hier op je te openen euroaccount je euro’s stallen van waar afkomstig dan ook en indien nodig je euro’s overmaken naar je baht rekening(en) en vandaar baht overboeken naar welke ander bahtrekening van jezelf of van wie dan ook.
  Dit alles doe je thuis of waar dan ook, via internet.
  Ook het overmaken van euro’s van Nederland gaat heel snel De volgende dag is het bedrag op je BKB bij geschreven op je eurorekening.

  Dit in tegendeel met de Ayutthaya Bank ; daar houden ze je euro’s tot 5 dagen vast op het hoofdkantoor. voor het overgeschreven wordt op op je euro rekening bij de fliaal bank Je krijgt daar ook geen eurorekening bankboek ,alleen een plastic kaartje waarop je eurorekening nummer staat vermeld .
  Dit eurobankboekje krijg je wel bij de BKB.

  De SCB bank is helemaal dramatisch ouderwets……..daar kun je wel een eurorekening openen ,maar niet bankieren van je eurobankrekening naar je Baht rekening via internet.Dan moet je naar het kanttoor waar je je eurorekening hebt ,Is dat in bv Hua Hin en je bent bv in Chiang Mai ,dan moet je voor een eurowissel naar baht daadwerkelijk teruggaan naar Hua Hin als je euro’s naar baht wil wisselen/overmaken.
  Gekker kan je het toch niet verzinnen.
  Een zeer primitief werkende bank .
  Na 2 dagen nadat ik een eurorekening en een baht rekening bleek deze handicap.
  Alles na 2 dagen weer moeten opzeggen.Een misser in de voorlichting door de vriendelijke dames op de SCB bank ( mijn evaring dateert van 1.5 jaar geleden)
  Goede bank voor Thaise personen en bedrijven maar niet voor een farang die compleet internationaal wil bankieren op internet.

  • Beste Chelsea, ik heb al voor vele Jaren een FCD account bij de bank of Ayuthaya of terwel de Krungsribank.
   Overboeking van uit Nederland naar deze rekening gaat altijd vrij vlot en in de namidddag kan de lokale branch al handelen.
   Je krijgt geen bankboek maar wel elke maand een keurig afschrift toegezonden via de post naar je woon adres met alle transacties en balans er op.
   Tevens kun je aan deze rekening een aparte FCD bankpas koppelen, waarbij je via de Krungsri ATMs ook direct geld kunt overmaken van je FCD Euro rekening naar je gewone dagelijkse rekening in Thai bathjes.
   Door de Jaren heen en tot heden altijd een probleemloze bank voor mij geweest.

   Jan Beute.

 8. Hoe groot is CIMB Thailand? Hoor nooit iemand over deze bank op dit blog. Dus wellicht alleen kantoren in grotere steden. Gebruik deze bank al Jaren in Indonesie. Erg goed internet (en mobile) banking systeem vergeleken met anderen. Hier overigens ook niet groot. Maar geeft niet, hoef nooit naar n kantoor. Zijn relatief wat groter in Maleisie, zitten ook in Singapore en Thailand. Misschien een tip?
  https://www.cimbthai.com/en/personal/products/accounts/foreign-currency-deposit-account.html

 9. Je zou (als jij je Nederlandese adres opgeeft bij aanmelding!!!) en REVOLUT rekening kunnen openen. Via deze link http://revolut.com/referral/gerardoee!G10D21 op je mobiele telefoon installeer je hun app. De rekening werkt volledig via deze app.

  De rekening kun je in meerdere valuta aanhouden en in de app op elk gewenst moment bedragen wisselen. Ook THB is een optie.Tegen de gunstigste koers op de markt. Omdat het een Europese bankrekening is kunnen bedragen vanuit Nederland er zonder kosten naar worden overgeboekt.

  Via de Consumentenbond hoorde ik vorig jaar van deze rekening. De review staat hier https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/revolut

  Bij de rekening kun je een Debet kaart bestellen als je wilt. Daarmee kun je tot € 250 per maand zonder kosten opnemen.. Ook zijn de wisselkoersen gunstig. Enfin, lees het stukje van de Consumentenbond.zou ik zeggen.
  Als je alles uiterlijk het weekeinde regelt (instaleren en kaart bestellen) krijg je de Visa of Master Card gratis en ook nog eens € 10 bonus.
  De kaart kun je dacht ik ook wel laten opsturen naar Thailand.

 10. Dag Piet, eurorekening werkt niet op smartphone, alleen op pc (ik spreek over bangkok bank). Neem contact op met de bank. Succes

Reacties zijn gesloten.