Lezersvraag: Hoe kom ik aan een ‘Fit to Fly’ document?

Beste lezers,

Weet iemand waar ik het formulier Fit to Fly kan vinden of downloaden?

Is het “health Screening form” van de overheid ok? Of moet het van de luchtvaartmaatschappij zijn? Moet het door een huisarts worden getekend? Mag dit de eigen huisarts zijn?

Groet,

Douwe

No votes yet.

13 gedachten over “Lezersvraag: Hoe kom ik aan een ‘Fit to Fly’ document?

 1. verzoek om fit to fly mailen naar medimare. je krijgt dan wat vragen te beantwoorden en daarna je verklaring.
  gaat allemaal via mail. kosten 60 euro

 2. Als het voor Thailand is dan kan dat via Medicare. Je krijgt die informatie van de Ambassade. Kosten € 60 en is dan getekend door een arts.
  In de overige gevallen kan je een formulier downloaden op de site van rijksoverheid. nl

 3. Fit to fly moet je aanvragen bij medimare dan krijg je waarschijnlijk een vragenformulier dat je moet invullen of je moet gekeurd worden. Kan alleen bij medimare.

 4. Ga naar thaiest.com daar vind je twee documenten. Neem de voor jouw passende druk af en maak een afspraak met de huisarts kosten €35 a €40.

 5. Stuur me een mail via p.b dan kunnen we even contact hebben als u in Nederland bent.
  Ik heb al meerdere verklaringen afgegeven.

 6. In Belgie gaat het dan iets vlotter.Wanneer mijn vrouw contact opnam met de Ambassade in Brussel hebben die het per email opgestuurd (gratis). De huisdokter heeft het ingevuld en een coronatest uitgevoerd en de Ambassade heeft de vlucht naar Bkk voor haar geboekt, waarna zij 14 dagen in Quarantaine moest op kosten van de regering. Nadien hebben zij haar nog naar thuis gebracht (gratis).

 7. Simpel, ik heb een verklaring van m’n NL huisarts gevraagd . .2 dagen voor vertrek laten tekenen . .was dus gratis en is geaccepteerd . .moet wel in het Engels uiteraard . .

  • Beste Gerard,
   Ik ben toevallig vandaag naar de huisarts geweest en die zei dat volgens de wet zij dat Niet mocht dat het alleen bij een keuringsarts mag dat een huis arts daar niet toe bevoegd is.

 8. Het health formulier invullen en door je huisartz laten tekenen met stempel van zijn praktijk. Als hij je goed kent is dat geen probleem voor hem.

 9. Gewoon het 2e formulier op thaiest.com downloaden en laten invullen door je huisarts.Wordt gewoon geaccepteerd.Waren geen kosten aan verbonden bij mijn huisarts

 10. Voor Thailand word je inderdaad verwezen naar Medimare. Je vult dan een lijst met vier eenvoudige vragen in, de zeer korte antwoorden worden dan in één oogopslag gelezen en beoordeeld. Afgezien van het feit of deze antwoorden gelezen en beoordeeld worden door een arts of niet, is de prijs buitensporig. Kosten dienen natuurlijk betaald te worden, maar de prijs van 60 Euro lijkt mij niet proportioneel.
  Op mijn vraag hoe deze kosten tot stand kwamen, weigerde Medimare mij inhoudelijk te antwoorden.

  Erg jammer dat we verwezen worden naar Medimare.
  Het antwoord van Dirk K. biedt een redelijker oplossing.

Reacties zijn gesloten.