Lezersvraag: documenten legaliseren

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 september 2012

Beste Thailandblog lezers,

Mijn vriendin en ik zijn ten einde raad.

Na het behalen van het inburgeringexamen in Bangkok, moet mijn vriendin voor zichzelf en haar kind alle documenten (12 stuks) laten vertalen en legaliseren.

Volgens onze informatie zou dit ongeveer 1.000 euro gaan kosten. Daar zijn wij erg van geschrokken.

Is er iemand die een goedkopere oplossing weet? Alle informatie is welkom.

Alvast bedankt,

Chrit

13 reacties op “Lezersvraag: documenten legaliseren”

 1. fransamsterdam zegt op

  Even om misverstanden te voorkomen: Door welke instantie zijn die documenten uitgegeven en bij welke instantie moeten ze nu aangeleverd worden?

 2. Dirk zegt op

  Beste Chrit,

  Bij ons was het voor één persoon (6 documenten) ruim een jaar terug 10800 THB (~270 EUR).

  Alles laten doen bij een bureautje schuin tegenover de ambassade (niet diegene recht tegen over trouwens). Het vertalen was 300THB , legaliseren bij Thai MinBuza 400THB, en legaliseren bij de Ned Ambassade 1200THB per document.

  Zowel de vertaling als het orgineel tellen apart voor de Ned Ambassade, dit zijn dus twee documenten voor hen. In ons geval ging het om een geboorte-akte, een ongehuwdverklaring en een echtscheidingsbewijs.

  (300+400+(2*1200)) maakt 3100 per orgineel document. Voor ons dus 9300 totaal. Het bureautje rekende zelf 1500 THB. Het totaal kwam voor ons uit op 10800THB, ongeveer 270 EUR. Dit duurde ene dag of drie a vier, het kan iets sneller, maar dan moet je iets meer betalen.

  Zo zou je zelf moeten kunnen uitrekenen wat het gaat kosten.

 3. Rob V zegt op

  1 document legaliseren kost:
  – Thai ministry of foreign affairs: 200 THB (1 dag wachten), 400 THB (zelfde dag klaar).
  – NL ambassade: 26,25 EURO (1062 THB).

  Dan ben je voor 12 documenten dus minimaal (12* 200) 2400 THB + (12* 1062) 12744 THB = 15144 THB ofwel 376 euro. Reken op een bijna 400 euro.

  Daar komen dan nog eens de vertalingskosten bij… het zal dus vooral hier zijn waar je op kunt besparen, let er wel op dat het een erkende vertaler is! Ik meen dat wij deze zomer voor het vertalen 250 bath betaalde per document (KhonKaen).

 4. Fokke zegt op

  Hoi van de zomer ook met deze prijzen geconfoteerd,wat gelijk opvalt is weer dat nederland de hoofdprijs vraagt en erna nog 1250 euro durft te vragen voor een stempel mvv.

  Maar de prijzen hierboven beschreven kloppen,het enige waar je op kan besparen is vertalen.Deze bureautjes regelen ook vaak het legaliseren bij de thaise ambasade.Neem hier de tijd voor want het loopt vaak een paar dagen uit,bij mij heeft het een week geduurdt vertalen legaliseren.

  Let wel op tegenover ambasade is stervens duur,kan je beter ergens anders doen.

 5. Geert zegt op

  Tegenover de ambassade heb je twee bureautjes. Met je rug naar de ambassade , moet je de linkse (duur en onbetrouwbaar) overslaan, en bij de rechtse naar binnen gaan. Mijn vrouw heeft daar alles laten vertalen. Ben er zelf ook geweest, en Amnat rekende alles glashelder voor, inclusief zijn eigen fee. Een vriend van me is er ook met zijn vrouw geweest, en was ook heel tevreden.

  Contactgegevens zijn:

  S.C. Trans & Travel Co. Ltd.
  Mr. Amnat Somchit
  Bangkok
  Thailand

  +66.8.19151191 (Mobile)
  +66.2.2531956 (office)

  • ferdinand zegt op

   Wij laten al jaren documenten bij Ammat van S C Trans .. etc vertalen, legaliseren, nimmer problemen. Betrouwbare Goeie service, vandaag afgeven, morgen of overmorgen ophalen.(evt per post opsturen ) Onze ervaring ca 1.000 – 1.200 bath per document voor alles. Dus zou bij 12 documenten 12 tot 15.000 bath zijn dus tussen de 350 – 400,- euro

 6. jan splinter zegt op

  Toen ik trouwden in Thailand heb ik de papier ook laten doen in dat rechter kantoortje. papieren meegenomen s,morgens en s,middags vroeg was ik al officieel getrouwd Koste toen 10.000 Bath ,had ik graaf voor over geen gezeik en ging lekker vlot

 7. Sven zegt op

  Moet je eens gaan kijken bij Translation expres co.ltd
  872 Ploechit Rd
  Lumpini Pathum Wan
  Bangkok 10330
  Daar heb ik 5 jaar terug alle documenten laten vertalen en legaliseren dus over de kostprijs kan ik niks meer zeggen maar destijds was het per document rond de 300 Bt. Nu?Er zijn daar in die straat meerdere vertaalbureau’s.

 8. Berry zegt op

  Idd. ben het met Geert eens. Wij hebben ook prima ervaringen met S.C. Trans & Travel Co. Ltd. Mr. Amnat Somchit.

  Wij waren vorig jaar 17.000 Bath kwijt. Snelle service en de complimenten van de gemeente in Nederland omdat het zo kompleet en netjes verzorgd was.

  Succes!

 9. Richard zegt op

  Het vertaalbureau dat recht tegenover de Nederlandse ambassade is, is een slecht en duur vertaalbureau.
  Ik had daar documenten laten vertalen, waren er enkele niet goed vertaald, toen ik ze
  belde vanuit het Ministery of Foreign affairs, zou ik vergoeding krijgen.
  Eenmaal terug bij het vertaalbureau, wilden ze het niet vergoeden daar ze zeiden dat
  ze ook onkosten hadden gemaakt.
  Flink wat woorden gevallen, waarna ze uiteindelijk het geld terug gaven (waarschijnlijk, daar er klanten aankwamen).

  Mijn advies, laat alles vertalen op het vertaalbureau in het gebouw van het Ministery of Foreign affairs, ze zijn volledig op de hoogte van de eisen en hebben goede contacten
  met de ambtenaren daar.
  Daarnaast zijn ze veel goedkoper.
  Je moet toch bij het Ministery of Foreign affairs zijn om alles te laten legaliseren.
  Het vertaalbureau is op de begane grond, schuins tegenover de uitgang van de foodcourt
  daar.
  Ze hebben ook een expres vertaalservice.

  Ik wens iedereen succes…

 10. Lucy zegt op

  Beste Chrit
  Als ik dit lees dan is mijn eerste reaktie hoe betrouwbaar is je vriendin? Uit eigen ervaring weet ik dat de Thaise dames op slinkse wijze nog een graantje meepikken van de kosten die je moet maken. Dit vaak in samenwerking met het vertaalbureau. De bedragen die anderen hierboven hebben genoemd zijn algemeen bekend en de dames kennen deze bedragen ook precies (waar denk je dat ze onderling over praten tijdens de inburgeringscursus?). Wens je heel veel succes en wijsheid met je vriendin toe,
  Lucy

  • Rik zegt op

   En ja hoor ik zat er al op te wachten en daar is de opmerking : hoe betrouwbaar is je vriendin!

   Beste Lucy mag ik vragen waarom je deze vraag stelt of gaan we dan weer een hele discussie krijgen hier op het blog?
   Niet iedere Thaise vrouw belazert de boel net zo min als dat alle europese vrouwen dit doen. De vraag gaat over de kosten van diverse documenten laten we daar op antwoorden en niet praten over vooroordelen.

   Rik

 11. rob hendriksen zegt op

  Hoi.
  Voor onze kok heb ik in 2011 nog papieren laten vertalen en door hen laten legaliseren.
  Totaal 8 dstuks voor 400 bath per stuk inclusief het wegbrengen en ophalen naar kantoor. Dit duurde twee dagen. Kan ook meteen dezelfde dag maar kost duuder. Hoeveel weet ik niet.
  Het vertaalbureautje zit op de Sukhumvit bij station Prom Tong. Hier loop je er uit aan de kant van het Imperum (soi 24) dan loop je de andere kant op en je komt dan een pleintje tegen (ca. 150 meter). Je ziet daar meteen een Japans restaurantje. Daar zitten ze vlak voor. Dit kan niet missen.

  Succes

  Dingo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website