Beste lezers,

Mijn echtgenote is reeds 9 jaar in België, ze is met alles in orde. Ze heeft inburgeringscursussen gevolgd, werkt, we hebben een zoontje, en ze heeft een Belgische ID+ kaart.

Nu om de Belgische nationaliteit aan te vragen hebben ze een nieuwe geboorteakte nodig, de vorige dateert van 2009. Omdat we nu niet kunnen reizen, zal het met een volmacht moeten.

Nu de vraag is waar moet je zijn voor zo een document? Notaris hier in België of een bureau in Thailand ?

Groet,

Tom

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Lezersvraag: Belgische nationaliteit aanvragen en geboorteakte”

 1. Erik zegt op

  Je kan zo’n volmacht document opvragen bij de Thaise ambassade . Ze vragen wel een kopie van de identiteitskaart en bewijs van adres (beide in 4 voud !!!) van diegene waaraan je volmacht geeft !
  Succes,
  Erik

 2. fred zegt op

  Volgens mij kan familie van haar dat in haar plaats gaan halen . Ik ken heel wat Thai die in België waren en de documenten hebben verkregen om te huwen (oa geboorte akte)via een zus broer of vriendin die die documenten in hun plaats konden verkrijgen. Misschien is het zo dat je vrouw dan een volmacht moet geven maar dat kan nu eenvoudig via internet scannen.
  Volgens mij is een geschreven volmacht voldoende…..Misschien gewoon eens gaan vragen op het gemeentehuis waar uw vrouw is geboren.

 3. Willy zegt op

  Ik ben in hetzelfde geval, maar heb wel veel ervaring met vertalingen en wettigingen.
  IK denk dat ge best nog een paar maanden wacht, en alles in Thailand in orde maakt, Ge moet eerst een geboorteakte halen, daarmee naar buitenlandse zaken in Thailand gaan, om te wettigen, vandaar naar de erkende vertaler, en dan naar de ambassade van België, om daar te wettige. 400 bath buitenlandse zaken, 1000 bath vertalen, en 800 bath ambassade.

 4. Guy zegt op

  Zijn jullie officieel gehuwd in Belgie of in Thailand?

  Bij huwelijk afgesloten in Belgie is een gewettigde geboorteakte al aanwezig.
  Bij in Belgie erkend huwelijk is dat ook zo.

  Toen we voor mijn vrouw de Belgische nationaliteit hebben aangevraagd was een nieuwe vertaling door een in Belgie erkend vertaler nodig(contacteer Parket van uw woonplaats om er zo een vlot te vinden, alleen een copy van die akte en een copy van de wettiging ervan hebben we hier afgeleverd en nogmaals die erkende vertaling(lees; overschrijven van de afgeleverde documenten op recent(nieuw) papier) hier betaald uiteraard.

  Een copy van geboorteakte in Thailand kan door familie makkelijk worden verkregen op de bevolkingsdiensten van de woonplaats ( huisboekje dient wel daar te zijn)

  Dat werd vrij vlot afgehandeld met in acht name van de bij Wet verplichte handelingen natuurlijk.

  Doe toch maar nog eens navraag bij uw gemeente en/of parket hierover.

  grtn
  Guy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website