Beste lezers.

Heeft iemand ervaring met een arts/ziekenhuis/kliniek in Pattaya (eventueel BKK) voor behandeling ontsierende kleine en middelgrote spataderen op de benen dmv zogenaamd ‘wegspuiten’?

Zie hier, wat ik bedoel: www.youtube.com/embed/CqQZcqHeQ5s?autoplay=1&rel=0

En kosten?

Dank bij voorbaat!

Groet,

Steven

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Behandeling kleine en middelgrote spataderen in Thailand”

 1. willy zegt op

  Ik zou eens gaan informeren in het Bangkok Hospitaal in Pattaya op de Sukhumvit road tegenover mini Siam. Als je een verzekering hebt komt die daar ook goed van pas

 2. rene23 zegt op

  In NL wordt dit door de zorgverzekering betaald als er een verwijsbriefje van de huisarts is.
  Heb het een jaar geleden laten doen, geheel pijnloos.

  • flavor zegt op

   alleen het onderzoek wordt vergoed, niet de behandeling
   ook niet met doktersverklaring.

 3. Steven zegt op

  Ik hoor graag persoonlijke ervaringen (en niet louter adressen van ziekenhuizen, want die kan ik zelf wel vinden). Dus ervaringen van mensen die dezelfde behandeling in Pattaya of BKK (en neit in NL) hebben ondergaan en wat het kost.

  Ik moet het zelf betalen. Zelfs een NLse zorgverzekering (die ik niet heb) betaalt een behandeling voor kleine spataderen niet, want het is een cosmetische behandeling, zonder medische noodzaak.

 4. Christiaan zegt op

  Ik had er ook last van. Nu niet meer. Ik neem elke dag ‘s morgens, in de middag en ‘s avonds een koffielepel Citrullinemalate, kunt ge kopen op Ebay, je lost het op in een glas water, smaakt naar rabarber en je spataders verdwijnen als sneeuw voor de zon, uw bloeddruk gaat ook serieus naar omlaag. Google naar Citrulline malaat. Ik ben er goed mee en blijf het gebruiken, neem geen medicijnen meer voor mijn hoge bloeddruk want die staat normaal en alle spataders op mijn onderbenen ijn weg.

  • Steven zegt op

   Dag Christiaan, Dat is interessant!

   Ik heb even gezocht en vond dit: http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20120703/lead/lead8.html

   “The amino acid l-Arginine is used by the cells lining the walls of the arteries to produce of nitric oxide, a substance critical to vascular health. When combined with another amino acid L- Citrulline (dat lijkt hetzelfde te zijn als citrulline malate) I find it useful in reducing the appearance of spider veins.”

   Daar wordt echter gemeld dat dit helpt bij heel kleine spataderen, de zgn spider veins.
   Hielp het bij jou ook bij middelgrote spataderen?

   Mijn bloeddruk is normaal…

   • Christiaan zegt op

    Ik had het gekocht om mijn bloeddruk naar omlaag te krijgen, hetgeen heel goed gelukt is, ik neem geen medicatie meer, maar wat mij plots, na een 3 tal maanden opviel, was dat mijn spataders weg waren en ik geen jeuk meer had in mijn onderbenen. Aangezien ik geen andere medicatie neem steek ik het op de citrulline die de boosdoener (sorry, geluksdoener) is. Ik weet het niet, ik ben geen dokter, maar ik zie het verband wel. Ik zou zeggen, probeer het gewoon, persoonlijk denk ik dat het zal helpen. Ik gebruik het nu meer dan 2 jaar en alles blijft goed, dus ….
    p.s. k ben 65 en mijn spataders waren niet van die heel dikke, maar ik zag ze goed in relief op mijn onerbenen liggen en als ik er met mijn vingers over ging waren ze heel goed voelbaar. Nu zijn ze weg. Raar maar waar.

  • Pieter zegt op

   Hallo Christiaan,
   Die Citrullinemalate van welk merk gebruik jij dit. Ik heb er ook wel belangstelling voor.

  • Wil zegt op

   Beste Christiaan, ook ik heb last van spataders. Nu heb ik net op Google zitten kijken wat “Citrullinemalate” nu precies is, maar dan kom ik steeds op pagina’s uit van sportscholen en daar wordt dan gezegd, dat het spierversterkend is. Ik snap het nu even niet meer, maar misschien dat jij mij uit de brand kunt helpen.

   • Christiaan zegt op

    Hoi Will, ik had het gekocht omdat het de aders kuist, ze soepeler maakt en vooral omdat het de bloeddruk op een veilige manier verlaagt. Het voert ook zuurstof naar de spieren, daarom kom je dikwijls uit op sportscholen en gym toestanden, maar daar ben ik te oud voor, haha. Kijk, ik ben geen dokter, maar een ding weet ik zeker. Ik had 3 jaar geleden hier in Thailand en vroeger ook in Belgie een hoge bloeddruk. Ik kon dat onder controle houden door medicatie uit Belgie die ik hier ook kon krijgen. Maar plots werkte die niet meer. Je moet weten dat ik hier in Thailand driemaandelijks naar Bangprakok 9 hospital ga en dit is geen simpel klinieksken, om mijn bloed te laten trekken en bij de dokter te horen wat ik moet doen. Dit gewoon ter preventie. Dokter zei…uw huidige medicatie helpt niet meer, je moet verzwaren, de medicatie bedoel ik. Hij schreef me statines voor, ik nam dat 3 dagen en ik voelde mij echt niet goed in mijn vel. Toen las ik de bijsluiter en werd nog slechter van dat te zien. Ben op eigen onderzoek gegaan op het web en kwam uit op arginine, ornithine, citrulline en uiteindelijk citrulline malaat. Heb het gekocht op ebay, drie keer per dag een opgehoopte koffielepel in een glas water opgelost, en ingenomen. Het smaakt naar rabarber. Ik zag mijn bloeddruk week na week verlagen en drie maand nadien terug naar Bangprako 9…. bloed getrokken….. een uurtje later bij de dokter zei die tegen mij, al uw waarden staan enorm goed, wat heb jij gedaan ? Hieruit besloot ik dat hij wist dat de statines niet gingen helpen. Ik heb hem verteld wat ik gedaan heb en hij heeft gezegd, doe zo verder. Nu komt het interesante voor jou…. na deze citrullinemalate drie maand genomen te hebben is mijn bloeddruk volledig gestabiliseerd en ik voel mij heel wat beter en actiever ….maar nu komt het, niet lachen met mij he, op zeker moment zit ik op een avond in mijn onderbroek op het toilet een grote boodschap te doen en…naar beneden starend merk ik dat al mijn spataders weg zijn. Geloof mij of niet,…ze zijn weg. Ik steek het op de citrulline, kan niet anders, ik neem geen andere medicatie. Voila, dit is het, mijn eigen bevindingen, meer kan ik er niet over zeggen. Ik voel mij er suuuupergoed mee , het is goedkoper dan pharma medicatie en ik ben er echt mee geholpen. Ik ben 65 jaar oud. Enig bijverschijnsel is dat je vlugger een heel harde erectie kan krijgen als je opgewonden wordt, maar of dit een nadeel is laat ik in het ongewisse. Tot hier mijn verhaal. Probeer het en zie voor jezelf. Ik blijf het vast en zeker gebruiken. Nog een kleine adektode… onlangs zei mijn Thaise vrouw tegen mi …”darling, you old man, but Willy is young boy” … echt gebeurd. Ach laten we allemaal gelukkig zijn. Veel succes maat. Cheers Christiaan.
    p.s. hier is de link waar ik het koop op ebay….
    https://www.ebay.com/itm/L-CITRULLINE-MALATE-POWDER-908g-Vegan-FREE-FORM-AMINO-ACID-FREE-WORLD-SHIPPING/152188072911?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160727114228%26meid%3Dc2be6a00a8fe4a898a493f0b2d0c4c74%26pid%3D100290%26rk%3D1%26rkt%3D3%26mehot%3Dpp%26sd%3D152188072911%26itm%3D152188072911%26pmt%3D1%26noa%3D1%26pg%3D2060778&_trksid=p2060778.c100290.m3507


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website