Is het zinvol om via Düsseldorf naar Thailand te vliegen?

Beste lezers,

Nu het vliegen duurder wordt en er extra belastingen worden geheven op vertrek van Schiphol vroeg ik mij af of het zinvol is om via Düsseldorf te vliegen? Concreet is mijn vraag, wat is de beste manier om vanaf Utrecht Centraal met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen en uiteraard terug? Kan je gewoon instappen of moet je via internet een en ander boeken?

En hoe zit het met de nacht? Kan je internationaal reizen van Düsseldorf naar Nederland als je vlucht midden in de nacht landt?

Wie heeft ervaring?

Groet,

Jan Willem

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.

8 gedachten over “Is het zinvol om via Düsseldorf naar Thailand te vliegen?

 1. Ik ben jaren geleden 2 x van af Düsseldorf naar Thailand gevlogen.
  De eerste keer met de ICE trein van Utrecht Naar het vliegveld met 1 overstap.
  De tweede keer met de auto naar Duss. airport.
  Dit was nog in de tijd van Air Berlin…

 2. Dat kan je het beste zelf bekijken op skyscanner.nl Bedenk wel dat als je 3 uur van te voren daar moet zijn en je vliegt in de ochtend dat er een hotelovernachting bijkomt, vlieg je in de middag dan ben je wel bijna 1 dag extra kwijt met reizen en de kosten voor het treinvervoer. Ik heb het zelf 1x gedaan maar betaal liever een paar tientjes meer vanaf Schiphol

 3. Op tix.nl kun je kiezen voor alle luchthavens en krijg je vluchten vanaf amsterdam, brussel, dusseldorf en meer. Ook een paar dagen eerder of later kan een wereld van verschil maken. En zo zijn er wel meer sites

 4. Er gaat vanaf Urecht een ICE naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Daar moet je overstappen op een regionale trein naar de luchthaven. Je kiunt ook met een regionale trein van Arnhem naar de luchthaven van Düsseldorf. Deze stopt wel erg veel.
  Ook in Düsseldorf gaan diverse kosten stijgen. Houd er rekening mee dat het vervoer heen en terug van en naar Nederland niet gratis is.
  Verder heeft Düsseldorf geen rechtstreekse vluchten meer naar Thailand. Betekent dus eerst van Nederland naar Düsseldorf. Dan van Düsseldorf vliegen naar een andere luchthaven om daar over te stappen naar Bangkok.
  KLM en EVA gaan rechtstreeks van Schiphol naar Bangkok

 5. Mijn Duitse buren hier in Thailand wonen in Duitsland in de buurt van Keulen, dus niet ver van Dusseldorf.
  Zij vliegen naar/van Thailand via Amsterdam of Frankfurt.

 6. Gewoon met de trein
  Ik land vaak op dusseldorf t station is op de luchthaven. Heel makkelijk klein stukje lopen met je (rol)koffer en je checkt in.

  Mocht je niet met de dure ICE willen zijn er ook goedkope treinkaartjes met even overstappen in arnhem en dusseldorf, vanaf ieder station in NL kosten deze nog geen20 euro als je 1 a 2 maanden te voren t kaartje koopt op ns international, even uitprinten en je bent klaar voor vertrek, kan ook via Venlo maar dat is wat onhandiger vanaf utrecht.
  Prettige reis alvast!

 7. Lufthansa vliegt (tijdelijk) niet rechtstreeks naar bkk. Was in het verleden wel.

  Als je dan toch een overstap voor lief neemt, zijn er opeens veel meer opties, zelfs Eindhoven.

Reacties zijn gesloten.