Ik wil scheiden maar mijn vrouw wordt agressief en uit bedreigingen tegen mij, wat te doen?

Beste lezers,

Ik ga mij beter niet voorstellen omdat ik anoniem wil blijven. Ik ben boven de 60 jaar en wil scheiden van mijn Thaise vrouw waar ik 6 jaar geleden mee ben getrouwd. Zij komt uit het barleven uit Pattaya en is 23 jaar jonger dan ik. We leven eigenlijk al gescheiden. Zij heeft een kamer in de buurt van Jomtien en ik heb een klein appartementje richting Naklua. Zij komt 1x per week bij mij aan de deur om haar leefgeld op te halen, dat is 5.000 baht.

Ik wil nu van dat huwelijk af, maar zij niet. Ze denkt dat ik haar dan geen geld meer geef, maar dat is niet zo. Dat wil ik wel blijven doen als ik maar van haar af ben. Ik heb voorgesteld om te scheiden en dat liep uit op ruzie en een scheldpartij. Ze heeft mij bedreigt dat als ik de scheiding doorzet, ik een ongeluk zou krijgen en dat niet zou overleven.

Ik weet niet wat ik moet doen. Wie heeft goede raad?

Groet,

Ano

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 6 votes.

32 gedachten over “Ik wil scheiden maar mijn vrouw wordt agressief en uit bedreigingen tegen mij, wat te doen?

 1. Nou 20.000 per maand, waarom gaat ze niet zoals andere Thaise vrouwen aan het werk. Zonde van je geld.
  Ik zou een camera ophangen, met microphone erbij. Bij de eerste bedreiging aangifte doen. En niet meer betalen, ze kan en doet echt niets.

  Je kan ook overwegen te verhuizen, tijdelijk of permanent, genoeg plaatsen waar het leven even plezierig is en je weg bent van je zorgen en geen geld hoeft te betalen. Thailand is groot genoeg om elkaar niet meer te hoeven tegenkomen en je bespaart je een hoop geld.

 2. Gewoon vertrekken en een nieuw leven beginnen anders een gebed zonder end. Op uw leeftijd gaan genieten waar dan ook.

  • Akkoord maar wel ergens wonen waar ze hem niet kunnen vinden want de bedreigingen in Thailand zou ik toch maar serieus nemen. Men kan daar nog voor een appel en een ei een huurmoordenaar vinden dus ik zou toch maar oppassen zeker met die ex-bargrieten want die kennen het klappen van de zweep.
   .

 3. Allereerst zou ik je willen vragen of je voor de wet of voor Boeddha bent getrouwd?
  Als dat laatste het geval is dan is er niks aan de hand voor jou en hoef je alleen maar te gaan verhuizen omdat zo’n huwelijk niet wettelijk is.
  In het eerste geval zou ik een voor haar aantrekkelijk bedrag in het vooruitzicht stellen als ze tekent op het gemeentehuis voor ontbinding van het huwelijk,NIET EERDER BETALEN.
  Je kan natuurlijk ook een advocaat in de arm nemen maar dan is de kans groot dat je een veelvoud kwijt bent.
  Heel veel succes en zorg goed voor jezelf.

 4. Beste Arno,

  Het beste wat je kunt doen is gewoon scheiden van haar.Ondanks haar bedreigingen. Eventueel kun je daar van aangifte doen.Sterkte en succes, laat je niet intimideren door haar..
  Thailand john.

 5. opnemen bij gevaar, telefoon of een cameraatje in huis,,,,,,,heb je bewijs van bedreiging….aangifte
  Ook als ze zelf niet wil, dan naar de rechtbank……vaak is dat een kwestie van een laatste tip en je bent er van af, hoe meer bewijs hoe lager de tip

 6. Ano, onmiddellijk stoppen met betalen. Laat ze maar gaan werken. Ze heeft geen poot om op te staan.
  Afhankelijk hoe je getrouwd bent kun je kijken wat te doen. Voor Budha of ook Thaise wet ben je klaar.
  Voor de Nederlandse wet heeft het invloed op jede hoogte van je AOW. Dan scheidings papieren regelen, een bedrag bv 20.000 Baht als ze tekent. Tekent ze niet krijgt ze ook niets.
  Jij staat veel sterker dan je denkt.
  Succes

 7. Bedreigingen opnemen op je telefoon en haar daar mee confronteren dat je de scheiding doorzet of anders aangifte doet .
  En dat je wel op papier wilt zetten dat je haar maandelijks geld geeft is een optie. van mij kreeg ze niets en ging ik gewoon scheiden.

 8. Arno,
  Ik ga er van uit dat je wettelijk getrouwd bent want als je alleen voor de boeddha getrouwd ben dan zou je niet hoeven scheiden. Bovendien vertel je ons dat juliie al gescheiden leven.

  Het gaat hier dus om het geld of beter gezegd: alimentatie. Je schrijft dat zij bang is dat je haar niet meer financieel zal steunen wanneer je eenmaal gescheiden bent. En ik ben blij te lezen dat jij ook vindt dat je haar toch niet zomaar in de kou kunt zetten en wilt blijven ondersteunen. Misschien geeft de NL alimentatie regeling jou enig houvast over wat redelijk zou zijn. Volg dan verder het advies van GeertP: biedt een “negotiable” bedrag ineens aan, te betalen na ontbinding op de amphur.

 9. Dat jij met deze vrouw,waar je na ik aanneem een tijdje gelukkig gehuwd mee bent geweest,financieel niet helemaal wil laten vallen,pleit gewoon voor jou.
  Alleen heb ik het gevoel dat jou vermeende plicht gevoel,ergens tussen angst en niet meer verder weten ligt.
  De 20.000 Baht p/m die ze nu van je krijgt,en met ander werk zeker nog aanvuld,is door haar bedreiging niets meer dan een chantage.
  Als dat zo makkelijk gaat bij jou,zal ze dit zekere geld zeker niet opgeven,en gewoon doorgaan met deze bedreigingen.
  Jij moet hoe dan ook,de knoop doorhakken en hier verandering in brengen,of je verder laten bedreigen.
  Ga samen met een getuige,en herhaal je scheidings plannen,en wacht gewoon op haar reactie.
  Mochten er opnieuw bedreigingen komen,zo jij deze hierboven genoemd hebt,ga je samen met deze getuige aangifte doen.
  Je verder laten bedreigen laten, en de knoop zelf niet doorhakken, is een ramp zonder einde. Succes!!!

 10. Hallo Anno,
  Ik vind de adviezen aan jouw nogal optimistisch opgesteld.
  Als één van de beide partijen niet meewerkt, dan kan je bij de gemeente niet scheiden. Rest alleen gang naar de rechter. Haar proberen over te halen is een optie maar of dat lukt is de vraag
  Je kan verhuizen, maar daarmee is het probleem niet opgelost. Zolang je getrouwd ben jij aansprakelijk te stellen voor alle zooi die ze kan uithalen Schulden maken bijvoorbeeld.
  Dus ik zou kiezen voor de rechter.. heb je inderdaad wel een advocaat nodig.

 11. Als je niet zo gehecht bent aan dat appartementje zou je kunnen overwegen (tijdelijk) naar Nederland terug te keren en de scheidingsprocedure via de Nederlandse rechter te voeren.
  In dat geval heb je wel een origineel uittreksel van je huwelijksakte nodig (gelegaliseerd) en een NL advocaat.

 12. Voor de wet of Buddha, dat maakt voor de bedreigingen niets uit, enkel voor de formele status.

  Het is de vraag in hoeverre zij die bedreigingen ook daadwerkelijk uitvoert (of laat doen). U kent haar beter dan wij/ ik. Als het serieuze vormen aanneemt voor u, dan zou ik mijn boel bij elkaar pakken en naar een andere plek gaan. Naklua is niet heilig, Cha’am of Hua Hin is ook mooi.

  Ik kan me voorstellen dat zij denkt, dat u wel zegt te gaan betalen na een scheiding, maar daaraan twijfelt. Niet dat ik u niet zou geloven, maar het is voor haar waarschijnlijk de grootste of enige inkomstenbron. Een belofte kan zo gebroken worden. Ook bent u “boven de 60” en zij een stuk jonger, wat het aannemelijk maakt dat zij nog heel lang geld nodig heeft voor levensonderhoud en u al niet meer onder ons bent. Nogmaals, even haar gedachten volgend…

  Als u echt bang bent, dan rest denk ik maar 1 oplossing; verhuizen naar een andere plaats en het huwelijk laten ontbinden bij de rechter, ook al stemt zij er niet mee in.

 13. Je weet maar nooit waar zo een gekkie toe instaat is. Tenslotte doet zij alles voor het geld. Ik zou vertrekken daar. En elders gaan wonen.

 14. Zo snel mogelijk je biezen pakken naar Nederland of Vlaanderen. Jouw Thaise bankrekening opzeggen.

 15. Gewoon dumpen die vrouw, zeker bij doodsbedreigingen !
  Niks alimentatie.
  Wat je wel kan doen is haar een eenmalig afkoopbedrag aanbieden, waar ze mee akkoord gaat.
  Bijvoorbeeld hetzelfde bedrag, wat je kwijt zou zijn als je een advocaat zou inschakelen voor de echtscheiding.
  En dan gewoon gezamenlijk naar de Amphur gaan en het dan zonder advocaat af te handelen.
  Succes met de echtscheiding.

 16. Ik denk dat voor echtgenote geen enkel recht is op een betaling.

  Zij wil zekerheid over de 5000 baht per maand en jij hebt daar geen problemen mee. Ga naar notaris of jurist en leg dat vast. Of probeer het af te kopen. Bv 10 jaar nu ineens.
  Of verhuis naar wat verder weg.Dan ben je onvindbaar. Is ook einde van de geldstroom.

  • John koh chang, il lees 5000 baht per week, niet per maand. Groot verschil

 17. Neem aan dat je zelf huurt ,dan zou ik of verhuizen of even naar NL komen en later terug op een andere plaats wat zij niet weet en gewoon scheiden of het lekker zo laten ,

 18. Kun je ze niet laten pakken op overspel dan moet je niets meer betalen

 19. Beginnen met niet meer betalen
  Afkoopsom als ze meewerkt
  Andere safehouse pakken
  Bankrekening wijzigen
  Succes

 20. Je kunt zonder haar medewerking een scheiding aanvragen bij de Amphur, je geeft gewoon aan dat je haar adres niet weet. Je laat een advocaat het werk doen, kost je max 30,000 thb

  Verhuizen naar een andere regio; bang saray, cha-am, huahin, samui. Daar hangen de dames ook uit de ramen..Of relaxter wonen in een andere regio…

 21. Verhuis naar Hua Hin, en zoek je rust. En spreek haar nooit meer, en wees niet te zachtaardig, daar maken ze alleen maar gebruik van. Dus. NOOIT meer spreken, simpel. Waarom zou je zo’n vrouw 20.000 baht geven en zelf, op jouw leeftijd, in een klein appartementje gaan wonen. In Hua Hin heb je een mooi huis voor 20.000 baht per maand.

  Ellende met zo’n barvrouw, draait alleen maar om geld, geloof me. Woon hier 19 jaar, ik weet een beetje hoe het werkt.

 22. Uw vrouw zal naar schatting in de 40 zijn en u kent elkaar circa 7 jaar?
  Voor Thaise begrippen is zij nu al een oudere vrouw.
  Persoonlijk vind ik, dat men een vrouw niet, zoals meerderen hier laten blijken, als oud papier bij de deur zet en er niet meer naar omkijkt onder het motto: zoek het maar uit.
  Ik lees hier ergens een afkoopbedrag van 20.000 THB, dat is een maandsalaris van een goede employee, een lachertje en eigenlijk een belediging.
  U heeft die instelling m.i. niet en dat pleit voor u.
  Advocaten kosten geld en proberen de boel onnodig te verlengen: uurtje-factuurtje.
  Laat blijken, dat u dreigementen bij de autoriteiten zult melden, maar dat u er met haar in der minne uit wilt komen.
  Een afkoopsom ineens zodat u er niet jaren mee geconfronteerd blijft worden? Het feit of zij makkelijk zelfstandig het hoofd boven water kan houden (opleiding, werkervaring), speelt daarbij een rol. Vanwege Covid veel werkloosheid, geen uitkeringen, dus mogelijk een uitdaging, die een rol speelt bij de grootte van een afkoopsom. Laat u niet overbluffen.
  In geval het afkopen lukt, dan door haar laten tekenen (met getuigen en kopie paspoort), dat er geen verdere verplichtingen uwerzijds zijn.
  Sterkte en succes.

 23. De redenen om te scheiden staan in Section 1516 of the Civil and Commercial Code.
  Misschien vind je er wat in dat je kan gebruiken

  Je vrouw hoeft daar niet mee akkoord te gaan, maar je zal dan altijd via de rechtbank moeten gaan.
  Je zal natuurlijk met de nodige bewijzen moeten komen.
  Als de bedreigingen opgenomen worden als reden zal ze in de toekomst wel 2 keer nadenken als ze die wil doorvoeren, want het staat dan wel geregistreerd natuurlijk. Het maakt namelijk deel uit van de basis waarop de scheiding werd aangevraagd.

  https://library.siam-legal.com/thai-law/civil-and-commercial-code-divorce-section-1501-1535/

 24. Klein dingetje, misschien toch relevant. Drie jaar gescheiden leven is een 100% echtscheidingsgrond.

 25. Wegwezen. Zo snel mogelijk. Mijn Engelse buurman werd door haar broer en haar vriend vermoord. Dit was in 2008 in Hua Hin. Laat niets weten en verhuis naar een andere plaats in Thailand. Niet vergeten bankrekeningen opzeggen en geld contant meenemen . Ze houden het niet alleen bij bedreigingen.
  Sterkte.

  • Zo makkelijk is het niet altijd. Er zijn minimaal twee complicerende factoren.

   1. Ben je getrouwd
   – voor Boeddha
   – voor de Thaise wet
   – voor de Nederlandse en Thaise wet.

   2. Ben je eigenaar (dus geen huurder) van een woning waar ze woont.

   Daarnaast kom je wel met een heel groot drama. Zo gebeurt het niet altijd natuurlijk.

 26. Zolang je getrouwd bent, heb je steun verplichting naar haar.
  Tenminste dat heb ik zo begrepen. Bij scheiding valt dit weg en zij vindt het wel fijn dat je haar 20000 baht betaald, elke maand.
  Echter cash betalen is geen goede optie:
  a) je ziet haar elke week
  b) er is geen bewijs dat je betaalt
  Ze kan je nu reeds aan gaan klagen, dat je haar niet verzorgt. Denk niet, dat gebeurt niet, want ALLES kan gebeuren. De raarste dingen gebeuren in het leven !
  Heb het eens mee gemaakt(Thailand), vrouw was en wilde getrouwd blijven, totdat een andere kandidaat met haar ging trouwen. Zei ze letterlijk tegen me, financieel gewaarborgde overstap dus

  Wil je uit goed doen blijven betalen, dan maak je samen met haar een contract op bij een advocaat dat na scheiding je blijft betalen.
  Je bent boven de 60, maar niet hoever, 67 al? Dan ga je AOW krijgen en is hoger alleen, dan bij gehuwd zijn. Weer een reden te scheiden. Maar goed je wil er ook van af.
  Of je ze wil blijven door betalen is aan jouw de keus, maar bedenk hierbij of je dat voor altijd wil doen.
  Wie weet kom je een aardige vrouw tegen (is een zeldzaamheid, eigen ervaring in de 62 jaar) en zit je met minder geld.

  Zoals eerder genoemd bij bepaalde tijd separaat (1 jaar)wonen, kan scheiding sowieso plaats vinden.
  Echter met bedreigingen kan je ook gaan scheiden, daar dit ook niet in een huwelijk thuis hoort.
  Lees section 1516 door, redenen om te scheiden, aangegeven door Ronny Latya. Siam legal link.

  Je zal door de zure appel heen door moeten bijten en het in werking moeten zetten. Pep je hiervoor op en doe het! Wees geen struisvogel. Het gaat niet weg, als jij het niet doet.
  Bedreigingen? Plaats een camera en meld het bij politie, bewijs!

 27. Als ze niet op hetzelfde adres is ingeschreven bij U heeft ze al geen poot om op te staan . Laat U niet overbluffen . Want daar zijn ze sterk in .

Reacties zijn gesloten.