Goud kopen in Thailand?

Beste lezers,

Onzekere tijden, ook in Thailand waar zelfs gerenommeerde banken er niet goed voor staan. Ik zou voor de zekerheid goud voor een groter bedrag willen kopen. Waar doe ik dat het beste en waar moet ik op letten?

Groet,

Janneman

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.20/5. From 5 votes.

9 gedachten over “Goud kopen in Thailand?

 1. Ik denk dat gezien de hoge goud koers veel Thai nu juist hun goud verkopen,en zeker niet aankopen.
  Maar ja je hebt natuurlijk een glazenbol nodig om te zien,wat nu echt verstandig is.
  Iemand die nu een groot deel van zijn geld omzet in goud,kan in de nabije toekomst zo 10% of meer verliezen, maar dit kan uiteraard met je geld ,als een bank het niet goed gaat ook gebeuren.
  Goud is te vergelijken met een zekere actie,die altijd weer terugkomt op een zekere waarde,als je tenminste tijd hebt dit af te wachten.
  Persoonlijk zou ik het risico nemen,en alleen goud kopen als de koers lager is,en ik het vermoeden heb dat deze binnenkort zal stijgen.
  Maar goed dit laatste heeft erg veel te maken met het feit,hoe oud de belegger is,en hoeveel tijd hij heeft een duidelijke koersstijging af te wachten.
  Veel banken in Europa bieden voor het ingelegde geld een zekerheid garantie van 100.000 Euro,maar of men zoiets ook in Thailand kent zou ik niet weten.

  • Een paar maanden (jaar?) geleden hebben de banken in Thailand besloten om maar 1 miljoen baht te vergoeden bij omvallen, dat was eerst 5 miljoen. Geen idee waarom, maar zet je wel aan het denken.
   Zal je dus genoodzaakt zijn meerdere rekeningen te openen? Hoe doe je dat als je vele tientallen miljoenen hebt dan, zoals een Prayuth?

   Om goud te kopen, kan je, denk ik, het beste bullions kopen. Zijn er in diverse gewichten, zijn voorzien van zuiverheid aanduiding, gewicht, producent en producent stempel. Wellicht ook batchnr.
   Maar het lijkt wel erop, dat je beter in Thailand zelf kan kopen, kwam deze melding tegen:

   . DO NOT ship any bullion either legal tender coins or bars to Thailand, as Thai customs will demand heavy duty on it even when they are not meant to. They held 500 oz of my silver hostage for 3 days and it took me threatening to have the Bank of Thailand get involved before they released it to us. This, after we had high value import specialist from Brinks and G4S verify with them that no duty or tax would be charged on legal tender coins. They said one thing, then did the opposite once they had the shipment. They are the most corrupt organization in Thailand, and no high profile law firms in BKK even wanted to touch the case. You have been warned….

 2. Je kan prima goud kopen in Thailand maar koop geen sieraden munten of bare goud is echter een prima investering

 3. Goud heeft de afgelopen maanden de vorige high van jaren terug doorbroken. Dit betekent technisch gezien dat er een nieuwe high aankomt, en die ligt volgens mijn deskundigen op $3000. Ikzelf heb al jarenlang gouden tientjes gekocht.

 4. Goud kan je zowat overal kopen. Maar voor grotere hoeveelheden ga je best naar Bangkok. Je vindt een grote concentratie van goudshops in soi Yaowarat in chinatown. Die zijn allemaal zeer betrouwbaar, want die hebben hun reputatie hoog te houden.
  In de grotere shops is het niet ongewoon dat klanten er voor enkele miljoen Thb goud kopen over de toonbank. De prijs wordt er verschillende keren per dag aangepast aan de actuele koers. De goudklompjes beginnen bij 1/2 baht (gewicht) tot 10 baht en meer…

  https://www.google.com/maps/place/Chin+Hua+Heng+Gold+Shop/@13.6261362,100.3972776,10.83z/data=!4m9!1m2!2m1!1sgoldshops!3m5!1s0x30e299181704d92d:0xbe61ea234291d3e2!8m2!3d13.7411061!4d100.5086523!15sCgpnb2xkIHNob3BzWgwiCmdvbGQgc2hvcHOSAQtnb2xkX2RlYWxlcg

 5. Als oud juwelier met eigen atelier heb ik ervaring in het kopen van goud, weliswaar bewerkt tot 18karaat en plaat of draad. Daarbij probeerde ik altijd rekening te houden met de koers ( en mijn liquiditeit), al zat ik er ook regelmatig naast.
  Hou er rekening mee dat bewerkt goud, wat je in de winkels koopt in de vorm van een sieraad, duurder is dan het pure goud welke je als belegger koopt bij een bank als goudrekening.
  Beleggen in goud als grondstof blijft naar mijn mening altijd een gok, want als kleine belegger kan je niet meer doen dan een trend volgen.
  Ook de bestemming van goud als grondstof, heeft invloed op de koers. Beleggingsgoud en goud dat door de banken wordt vastgehouden, betreft slechts een deel van de goudproductie. De technische en medische industrie, en voor een aanzienlijk deel ook de juwelen industrie nemen beslag op een aanzienlijk deel van de wereld productie.
  In hoeverre de werkelijke schaarste prijs bepalend is, is maar de vraag. Emotie en speculatie spelen een rol en het het is voor een ieder om daarmee om te gaan.
  Overigens zijn kleur edelstenen ( ook uit Thailand en omringende landen) echt schaars al wordt de handel daarin niet als een algemene commodity beschouwd.

 6. Beste,
  Heb ik ruim 2,5 jaar geleden 10 blokjes 1 baht gekocht aan 17.500 baht /stuk.
  Na 6 maand verkocht 22.500 baht/stuk.
  Mooie winst uiteraard.
  Had ik het toen geweten had ik er 100 gekocht en nu verkocht aan 31.000 baht/stuk.
  Het blijft een gok uiteraard.
  Groetjes.

Reacties zijn gesloten.