Lezersvraag: Dozen van Thailand naar Nederland versturen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 maart 2015

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar tips over het volgende: Mijn vriendin komt binnenkort naar Nederland en ze heeft ongeveer twee dozen vol aan spullen die ze met de vrachtpost wil versturen. Dit kan gewoon bij het postkantoor, of zijn er op Samui nog andere mogelijkheden? De tijdsduur is geen probleem het mag er gerust twee maanden over doen.

Een tweede vraag is wat gebeurt er met deze spullen als het hier aankomt? Ik neem aan dat het via een container verscheept wordt, maar wat doet de douane met twee dozen huisraad en kleding? Moet je daar dan nog belasting over betalen of hoe gaat zoiets?

Een derde en laatste vraag is, is het wel veilig om op die manier dingen te verzenden?

Ik ben benieuwd naar de reacties.

Bij voorbaat dank,

Henk

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Dozen van Thailand naar Nederland versturen”

 1. riekie zegt op

  Postkantoor en ja ze moet invoerrechten betalen ligt er ook aan wat erin zit

 2. Christina zegt op

  Check even wat het kost via het postkantoor maar dan moet je misschien ook invoer rechten betalen bij aankomst in Nederland. Ik denk dat het voordeliger is als je alles in een koffer stopt en die als extra baggage mee neemt check de airline waarmee jullie gaan vliegen.

  • riekie zegt op

   Als overgewicht betaal je per kilo veel meer gewoon op postkantoor verzenden maak wel een lijst wat er in zit met bedragen. voor het geval dat je invoerrechten moet betalen .
   Gewoon versturen als pakket naar je huisadres geen nieuwe kleding erin kaartjes eraf halen .

 3. Alex zegt op

  Volgens mij hoef je bij aankomst van de dozen geen invoer rechten te betalen als je op de dozen duidelijk de afzender en ontvangst adres als PRIVE hebt staan en een lijstje met de exacte inhoud en dat het non-commercial goods zijn. De spullen zullen per post in een deelcontainer komen en kan idd een tijd duren maar dat was het probleem ook niet.
  Succes.

 4. NicoB zegt op

  Henk, je geeft het niet specifiek aan, maar ik vermoed dat je vriendin naar Nederland komt om er te wonen.
  In dat geval kun je misschien bij de douane in Nederland vrijstelling aanvragen omdat het een verhuizing betreft en gebruikte persoonlijke goederen. Informeer daarover bij de Douane in Nederland. Kom je er aldaar niet uit wat de regels betreft, dan kun je een kantoor dat de inklaring voor je doet in de hand nemen, die kennen de regels en de kosten zullen niet uit de hand lopen. De exacte procedures bij import in NL ken ik niet, vraag dat bij zo’n kantoor. Misschien dat het postkantoor in Thailand ook de juiste info kan geven wat te vermelden op de dokumenten van het vervoer door hen.
  Sukses.

 5. ArieB. zegt op

  Je kunt dozen van 20 kg versturen wat je ongeveer 3000 THB kost. Let er wel op dat je er wel PERSONAL USE op zet. Het kan altijd worden gecontroleerd door de douane, maar over het algemeen doet men hier niet moeilijk over. Wij hebben op deze manier ook 3 dozen verstuurd. Het duurt idd wel zo’n 1,5 tot 2 maanden maar is veel voordeliger dan met het vliegtuig en word ook nog eens netjes bij de deur afgeleverd. Succes!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website