Beste lezers,

Voor verkrijgen van een visum D voor mijn Thaise echtgenote, in het kader van gezinshereniging, moet ik Belgische documenten laten legaliseren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel. Kan ik die documenten scannen en doormailen naar het Ministerie en zo ja, op welk email adres?

Met dank.

Groet,

Freddy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Belgische documenten laten legaliseren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel?”

 1. Pascal zegt op

  waarom zou je Belgische documenten moeten laten legaliseren? Voor wie en welke?
  Ik kan mij niet dadelijk herinneren dat ik dat gedaan heb.

  • Lung addie zegt op

   Beste Pascal: aan deze reactie heeft de vraagsteller niets.
   Je moet reeds in de eerste plaats onderscheid maken tussen, Belgische documenten, afgeleverd in Belgie en afgeleverd door de Belgische ambassade. Deze, afgeleverd door de de Belgische ambassade zijn Belgische documenten, dat klopt. Maar deze moeten door Buitenlandse Zaken gelegaliseerd worden. Vraagsteller geeft duidelijk aan dat het moet dienen om een D visum te verkrijgen voor zijn echtgenote. Dus gaat het hem om documenten, afgeleverd door de Belgische Ambassade. Deze documenten zijn ondertekend door de ambassadeur of de gemachtigde ambtenaar. Een ambassade kan, zijn eigen afgeleverde documenten, betreffende handtekeningen, niet legaliseren, dat moet steeds via Buitenlandse Zaken welke de handtekeningen kennen en dus ook kunnen legaliseren.
   Net zoals er verschil is voor een Belgisch paspoort, afgeleverd in Belgie of door de ambassade (voor uitgeschreven Belgen). Om te kunnen gebruiken, bij de immigratie diensten in Thailand, indien het IN Belgie afgeleverd is moet daar geen document van echtheid bij zijn, Indien door de ambassade afgeleverd WEL..

   • Pascal zegt op

    Volgens mij heb de de vraag niet goed gelezen. Sommige documenten moeten inderdaad door MFA gelegaliseerd worden, maar dat is in Thailand en niet in Belgie.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Los van het feit of iemand nu gelegaliseerde documenten nodig heeft of niet en welke kan je ook de nodige informatie over legalisatie hier vinden.

  https://diplomatie.belgium.be/nl/legalisatie-van-documenten

  Je kan hun ook contacteren met je vraag.
  Ken enkel via email maar je kan wel je telefoonnummer laten weten en vragen dat ze je opbellen

  Contacteer de dienst Legalisatie
  [email protected]

  De dienst heeft geen telefonisch onthaal. Indien u toch liever per telefoon geholpen wordt, kan de dienst Legalisatie u opbellen na uw uitdrukkelijke vraag per e-mail : [email protected]

 3. françois zegt op

  ik dacht dat belgische documenten inderdaad soms moeten gelegaliseerd worden, o.a. in verband met huwelijk in belgie, als je daarna in thailand ook wil rouwen

  • Lung addie zegt op

   Beste Francois,
   hier gaat het dan om documenten die eerst vertaald moeten worden en daarvan moet de vertaling gelegaliseerd worden.
   Tenslotte, indien je Belgie gehuwd bent kan je in Thailand niet opnieuw huwen, je kan enkel het huwelijk, afgesloten in Belgie, laten registreren in Thailand.

 4. JomtienTammy zegt op

  U dient zich met de documenten persoonlijk aan te bieden!
  Mailen vd documenten is hier niet aan de orde dat het gaat om legaliseren en dit (het afstempelen ter legaliseren) steeds op de originele documenten dient te gebeuren.

 5. Freddie zegt op

  Dank u wel iedereen voor de reacties. Het zit zo : ik ben dus gehuwd met mkjn Thaise schat. We zijn 10 jaar geleden in Gent getrouwd., e woobden samen in Gent tot juni 2015. Ik besloot naar Thailand te gaan wonen, en definitief. Door gezondheidsredenen moesr ik juni 2021 naar België terugkeren voor dringende operatie. Mijn vroyw kon niet direct met me mee terugkeren, wegens familiale omstandigheden – zorg voor kleinzoontje). Wegens medische redenen kan ik niet meer naqr Thailand. Mijn vrouw komt me achterna volgende lente, als de zorg voor kleinkind, intussen 3,5 jaar, nuet langer hoeft. Hij gaat naar zijn ouders. Mijn vrouw heeft Visum D nodid voor langdurig verblijf bij le in België. Daartoe zijn ettelijke diculenten nodig bij Visa Section Belg. Ambassade Bangkok. Documenten die zij als Aanvrager moet voorleggen, en dicumenten die ik als Gezinshereniger moet vergaren, zoals Ons Huwelijkscintract, en Bewijs van Woonst en can Inkomen. Deze moeten gelegaliseerd worden. Visa Section helpt niet, ze laten me stikken met mijn vragen om verduidelijking, en alle rivhtgevingen op de websides zijn enkel in het Engelsben Thais. Ik nam contact per email met Buutenlandse Zaken, en wacht op antwoord. Ik vermoed dat ik voor legalisaties naar Brussel Karmelietenstraat, moet. En dt wordt moeilijk er te geraken. Ik ga vragen me op te bellen. Nogmaals dank voir uw vriendelijke reacties. Waren de Ibsranties ook maar zo… Groeten, Freddie

  • Mark zegt op

   Vorig jaar stelde de ambtenaar van de dienst bevolking in mijn Belgische gemeente voor een e-legalisatie te doen om een verplaatsing naar het Ministerie van Buitenlandse in Brussel (ook genaamd “de Karmelietenstraat” te vermijden in Covidtijden.
   Ik ontving van mijn gemeentebestuur een digitaal kopie van het te legaliseren document in mijn mailbox en deed een verzoek voor digitale legalisatie bij Min BuZa met betaling kosten.
   Enkele dagen nadien zat er een mail met een PDF van het gelegaliseerde document (gehanteerd en gestempeld) in mijn mailbox.
   Toen ik die PDF via mail aanbood bij de Thaise ambassade in Brussel werd die onontvankelijk verklaard. De motivatie was dat ze in legasatie procedures enkele “minuten” (originele hard copy documenten) accepteren die ter ambassade moeten aangeboden worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website