Bedrag betalen bij aankomst op Phuket?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 april 2022

Beste lezers,

Wij willen met onze zeilboot van Langkawi naar Thailand komen. We denken aan eerst naar Phuket te gaan. We hebben al een visum geregeld geldig tot 3 juli.

Nu horen we plotseling dat je bij aankomst bedragen per persoon moet betalen van 28.000 Baht. Dat is wel heel veel geld. Klopt dit? En waar is dit geld voor? Aan welke instantie moet dit dan betaald worden? Ik kan dit in de reis vereisten van de ambassade helemaal niet terug vinden.

Hoop dat jullie wat helderheid kunnen brengen in dit vreemde verhaal.

Bij voorbaat dank.

JaapenRenee aan boord van
SY DE WARE JACOB
nu in Langkawi Maleisië

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

7 reacties op “Bedrag betalen bij aankomst op Phuket?”

 1. T zegt op

  Iedereen kan vanalles roepen maar aangezien het om veel geld gaat je op een jacht zit wat ze technisch gezien in beslag kunnen nemen.
  Zou ik de vragen via officiële kanalen doen deze lijkt me het meest geschikt, ook zou ik zorgen dat je alle antwoorden dan wel op e-mail of papier krijgt.

  https://www.tatnews.org/

 2. wibar zegt op

  Hoi, Beetje vaag. Van wie heb je gehoord dat je die bedragen moet betalen ? Juiste info is immer via ambassade. Even bellen naar de ambassade en nadere uitleg vragen. Zou het niet kunne dat het haven en liggelden zijn ? Enfin correcte en enige juiste wijze is bellen met de ambassade en / of mailtje met bevestiging van die info zien te bekomen.
  Succes.

 3. Frans Middelkoop zegt op

  Hallo Jaap en Renee,

  Wat ik uit jullie bericht opmaak is dat dit een tijdelijk verblijf in the Thaise wateren is, en niet om de boot te importeren ….. heb ik dat goed begrepen ?

  Ik heb 10 jaar geleden mijn sailing dinghy (not a yacht) geïmporteerd uit Engeland.

  De situatie die je beschrijft heb ik ook nog nooit van gehoord.
  Maar ik zal eens verder voor je kijken.

  Hartelijke groet,

  Frans Middelkoop,
  Bangkok.

  PS: zojuist dit artikel gevonden; geen sprake van 28,000 Baht. Alleen check-in en check-out rates.
  Gedurende werk uren is dat gratis, buiten die is het 100 Baht in en 100 Baht uit.

  https://www.angloinfo.com/how-to/thailand/lifestyle/sports-leisure/sailing

 4. Frans Middelkoop zegt op

  Jaap & Renee,

  Ik denk dat het volgende artikel uitlegt waar de kosten voor zijn.
  Neem vooral notie of de huidige entry/covid rules.
  Ik denk dat dit nieuws al snel vervangen zal worden, en meer in het formaat van andere internationale aankomsten.

  https://www.rollytasker.com/en/news/thailand-is-open-for-visiting-yachts/

  I hope this helps,

  Frans.

 5. Jan zegt op

  Er is wel wat waar in dit verhaal.
  Ik ben meerdere keren van OMYC naar Sihanoukville-Cambodia op en neer geweest. De eerste keer werd mij door een vriendelijke ambtenaar van de Thaise immigration verteld dat als ik de opvarenden van mijn jacht als “crew” zou aanmerken, mij dit erg veel geld zou gaan kosten. Echter als de opvarenden als
  “passenger” worden aangemerkt is dat niet het geval. Oppassen dus wat je invult op wat voor lijsten en vooral vooraf het nodige vragen voordat je een handtkenening zet. Heb verder zelf nooit een probleem gehad en nooit een agent gebruikt.
  Bij een overstay van een jacht kunnen de autoriteiten erg vervelend gaan doen. Als je langer dan 6 maanden wil verblijven vooraf verlenging aanvragen bij de customs department of op tijd uitchecken en vertrekken. Verder alle papperasen op orde hebben, met name check out papieren van de vertrek haven, zeebrief, eigendoms bewijs, paspoorten enzo.
  Ook even checken wat de Covid regels dan zijn, die zijn nu voor sea en land entry nl. anders dan dat je via de lucht binnen komt.
  Ten laatste nog een advies: vaar in de straat van Mallaca overdag en buiten waar de grote vaart zich bevindt.
  S’nachts kom dan je echter de kleine vissers bootjes tegen die als navigatieverlichting hoogstens een brandende sigaretten peuk voeren, laat staan dat ze AIS hebben.
  Koop vooraf een paar van die rode knipperlichten die de vissers ook gebruiken voor als je s’nachts voor anker gaat. Je ankerlicht wordt nl. al snel voor een ster aangezien, zeker met wat Thaise whiskey op…….
  Goede vaart en veel plezier
  Jan

 6. Lung addie zegt op

  Van “horen zeggen” verneem je veel nonsens. Indien je zoiets wil weten dan neem je doodeenvoudig contact op met de havenautoriteiten en daar zal je de juiste informatie krijgen. Als zeiler, die zo een reizen over zee maakt, moet je daar toch ervaring mee hebben. In zowat elke haven gelden er bepaalde regels waar je best vooraf, op officiele wijze, contact mee maakt. Dat kan je enkel vergelijken met naar Thailand komen en niet te weten of je al dan niet een visum met verblijfsperiode nodig hebt of niet.

 7. Herman zegt op

  Haven belasting voor de boot…?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website