Lezersinzending: Het komt allemaal toch nog goed?!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
21 augustus 2019

In 2017 leerde ik mijn Pha kennen in Nederland. Zij was officieel op doorreis vanuit Zweden naar Thailand. Een vriendin had haar er op attent gemaakt dat zij met een Schengenvisum makkelijk een tussenstop kon maken in Nederland. Die vriendin kende ik persoonlijk van mijn werkbezoeken aan dat land.

Zij belde mij op met de vraag of ik haar vriendin kon oppikken vanaf Schiphol en naar een adres in Nederland wilde brengen. Dat was voor mij geen moeite. Tijdens de aankomst op Schiphol begon de puzzel waar moest zij naar toe? Een briefje met twee telefoonnummers was wel iets maar beide waren niet bereikbaar.

Daar sta je dan met een vreemde dame in een voor haar vreemd land. Het was onderhand 19.00 uur dus tijd om te eten en Studio sport. Na enig aandringen ging zij mee naar mijn woning waar ik een heerlijke maaltijd klaarmaakte en op mijn gemak de sport kon zien. Een aantal malen tevergeefs gebeld met de twee nummers maar nog steeds geen antwoord.

Uiteindelijk om ongeveer 23.00 uur kregen wij contact met een Thaise dame die vertelde dat zij haar gast de avond daarvoor al had verwacht. Het was geen probleem dat ik haar alsnog zo laat kon brengen. Die avond zelf hebben wij leuk kennis gemaakt en had ik in de gaten dat zij erg onzeker was waar zij terecht zou komen. Ik vertelde haar dat als haar niet beviel dat ik haar zou ophalen en alles in orde zou maken zodat ze kon doorreizen naar Thailand.

De volgende morgen was het ongeveer 10.00 uur dat zij mij belde met de vraag of ik haar wilde ophalen vanwege de niet zo prettige sfeer in de woning. Ik heb haar opgehaald en besproken dat ik zou kijken wat er mogelijk was voor een terugvlucht. Dat viel niet helemaal mee maar achteraf gezien zou dat mijn leven voorgoed veranderen.

Zij besloot langer bij mij te blijven daar haar visum nog enkele weken langer duurde. Na haar vertrek ben ik eind van dat jaar 3 weken naar Thailand op vakantie geweest. Het smaakte naar meer en dus was er al gauw een vervolg bezoek van haar aan Nederland. Wij besloten samen verder te willen.

Een deelname aan de Nederlandse cursus bij Hans Toussaint gaf haar de kans om voor langere tijd naar Nederland te komen. Hier heeft zij 3 jaar de officiële inburgering gedaan met als eindresultaat een Nederlands paspoort en dus inwoner met alle rechten en plichten.

Intussen was mij bekend dat zij een dochter had, van toen 11 jaar. Deze bleef zo als te doen gebruikelijk in Thailand bij de familie. Adda groeide op als een Thaise puber die net als de Europese niet altijd even makkelijk was., maar gaandeweg begon zij zich te ontplooien met als gevolg dat zij nu een eigen zaak is begonnen met onze hulp in Jomtien.

Aan de Chayapruck in Jomtien is zij begonnen met een Wax shop waar dames en heren hun schoonheidsbehandeling kunnen ondergaan. Te gelijkertijd zat in haar pand een fietsenverhuur onder de naam Venture Bike. Deze shop kwam vrij is is op haar verzoek aangekocht. Nu is zij daar de captain met behulp van een monteur en een stagiaire die dagelijks hun klanten voortreffelijk bedienen. Fietsen huren en verkopen doet zij alsof ze er jaren mee bezig is.

Opvallend is wel dat zij nu ook inziet dat je met de kennis van de Engelse taal verder komt. Al was ze daar 6 jaar terug niet van overtuigd.

Pubers groeien op en hopelijk vaak komt er dan een verrassing uit. Het kwam bij ons in ieder geval toch nog goed. Wij zij nu 12 jaar samen en zien de toekomst zonnig tegemoet.

Ingezonden door Jos

Voor het huren van een fiets, neem contact op met Venture Bike Shop Pattaya, telefoon: 0846868338

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersinzending: Het komt allemaal toch nog goed?!”

 1. Henk zegt op

  In denk dat je haar leerde kennen in 2007? I.p.v. 2017? Leuk verhaal met een happy end!

 2. rudi zegt op

  Mooi verhaal , maar ik kon even niet volgen . Je schreef dat je haar ontmoette in 2017 maar ik neem aan dat je 2007 bedoelde . Succes nog en een mooi verder leven

 3. pieter zegt op

  Leuk verhaal Jos en zolang jij als farang sponsor de boel beetje in de gaten houd kan het best goed gaan

 4. Ed zegt op

  Leuk verhaal, maar het genoemde jaar 2017, moet dat niet 2007 zijn?

 5. l.lagemaat zegt op

  Een leuk verhaal!
  Grappig, daar sta je dan met een onbekende vrouw op Schiphol.

 6. albert zegt op

  prachtig wat een positief verhaal ,om te smullen.
  zo kan het ook…

 7. jos zegt op

  Dank voor alle reacties en het oplettende oog.

 8. Jos M zegt op

  Wat een verhaal en een toeval , mijn naam is ook Jos en heb in 2007 in Thailand een prachtvrouw leren kennen. Zij werkt nu al 10 jaar keihard in Nederland en eind dit jaar gaan we in Thailand wonen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website