Lezersinzending: Eerlijke Thai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
16 oktober 2019

Gisteren kwam de hersteller van ons bewakingssysteem langs om wat aanpassingen te doen aan het systeem. Hij controleerde ook mijn TV-toestel in verband met setting kanalen. Regelmatig verdwijnt BVN van het toestel en dan moet hij opnieuw opzoek naar een andere locatie waar BVN zich genesteld heeft. Ik heb satelliet ontvangst.

Na de werkzaamheden riep hij mij en haalde een pakje geld uit zijn broekzak. Ja, Thai zijn nogal slordig bij het bewaren van hun geld, ze moffelen dat graag weg in hun zakken. Hij telde 26.000 baht neer en gaf dit aan mijn vrouw. Ik verwonderd wat is dat….? Bleek dat mijn vrouw bij vorige werkzaamheden 26.500 baht had betaald in plaats van 6.500 baht. Dit werd gecheckt bij beide telefoons wanneer de betaling was overgeschreven.

Zo wil maar zeggen dat er voldoende eerlijke Thais zijn en men ze niet allemaal over de zelfde kam moeten scheren, als het met geld te maken heeft.

Ingezonden door Georgio

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersinzending: Eerlijke Thai”

 1. Pieter puk zegt op

  Misschien eerlijk, maar rekenen kan hij niet. 😉

 2. Aduard zegt op

  Rekenen is een kunst, en Georgio eerlijk is eerlijk, je drukt zomaar 6,000 Baht achterover, en je Vrouw betaald slechts 500 Baht voor die werkzaamheden, waar ze eigenlijk 6,500 Baht voor had moeten betalen!

 3. Jacobus zegt op

  Eerlijke Thai. In al de jaren die ik Thailand bezocht en nu verblijf ben ik zelden een oneerlijke Thai tegengekomen. Natuurlijk zijn ze er wel. Maar ik ben nooit gezakkenrold, in restaurants en winkels nooit bewust benadeeld, nooit beroofd. Het gebeurt me wel eens dat ik met betalen wat geld laat vallen, het wordt onmiddellijk opgeraapt door iemand die het opvalt en gelijk overhandigd. Als ik iets per ongeluk vergeet mee te nemen uit een restaurant waar ik gegeten heb rent de dienstdoende serveerster me achterna om het me te geven. Ik heb echt de indruk dat er in Thailand minder kleine misdaad is dan in Europese landen.

  • fred zegt op

   In Thailand zijn ze dan ook niet zo gul met allerhande schorremorrie onderdak te verlenen. 50 jaar geleden was er ook in Europa een pak minder kleine criminaliteit.

 4. Rob zegt op

  Top toch dat mag ook wel eens gezegd worden.

 5. bona zegt op

  Wel Georgio, als eerlijke Belg of Nederlander zou het je sieen mocht je de 6.000 baht die je teveel hebt teruggekregen, zou weergeven aan deze eerlijke Thaise persoon die blijkbaar een vergissing in het rekenen gemaakt heeft.

 6. Zimri Tiblisi zegt op

  Kijk eens! Iets positiefs uit Thailand!
  Daar krijg ik een warm gevoel bij.

 7. marc zegt op

  Ze zijn niet allemaal even eerlijk
  Op de markt waar ik gebakken kip kocht betaalde ik met 1000 Bath en kreeg 980 Bath terug en het was uit mijn zakken gevallen en niemand zij iets
  Een paar honderd meter verderop stop ik op mijn brommer en voelde in mijn zakken en voelde niks meer en rijde direct terug
  Ik was aan het zoeken waar ik dacht dat ik het kwijt was pas na 30 seconden haalde het iemand het uit zijn zakken en gaf het terug na tip zo eerlijk zijn ze nu ook niet

  • Sjeng zegt op

   Toch effe wat negatiefs melden over die “oneerlijke Thai “……Ik neem aan Marc dat je je nu lekker voelt om dit “typisch” Thai gedrag te melden. Serieus moest je volle 30 sec wachten,,,geen 29 geen 31 komop zeg ……Pffff alsof dit niet over de hele wereld gebeurt. Dit is precies waar ik me hier soms groen en geel over erger. Dat opgeheven vingertje om toch maar vooral even te duiden hoe slecht Thai zijn……en hoe geweldig Nederlanders (of Belgen ) zijn.

 8. Marijke Bakker zegt op

  Er zijn zeker ook eerlijke Thai. Ik had een keer een broek van mijn man naar de stomerij gebracht. Bleek dat er nog 10.000 Thb cash in zijn zak zat. Dit was er keurig uitgehaald en bewaard! BIj het ophalen werd het overhandigd.

 9. Jurjen zegt op

  Ik vergat eens mijn laptoptas in de lokale bus bij het uitstappen.
  Een seconde voor het wegrijden hing er een Thaise man uit een raampje en trok onze aandacht, daarbij de laptoptas uit het raam hangend.
  Ik kon hem nog net aanpakken en de bus reed direct weg.
  Deze man was erg eerlijk, jammer dat er geen tijd was voor een beloning.
  Dat had hij zeker verdiend, want de laptop en bijbehoren hadden mij 1500 euro gekost.

 10. Carlo zegt op

  Van alle landen die ik al bezocht heb, en dit zijn er al heel wat, is Thailand het enige land waar ik mij echt veilig voel (behalve het verkeer).
  Geen probleem om je Iphone gewoon op tafel te leggen binnen ieders handbereik. Doe dat eens in bvb Parijs??
  In zaken doen gaan ze wel proberen je teveel te doen betalen, maar dan mét je akkoord. Geen diefstal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website