Toplocaties voor een recreatiewoning in Thailand

Thailand is bij uitstek het land voor o.a. een overwintering of van je pensioen te genieten. Dankzij het heerlijke klimaat, de uitstekende (medische) voorzieningen en het gunstige prijspeil kiezen steeds meer Nederlanders voor een recreatiewoning in het ‘Land van de Glimlach’.

Nu nog voor je toekomstige huis een toplocatie vinden, de financiering regelen en het grote genieten kan beginnen. Wist je trouwens dat je een recreatiewoning kan financieren met een Nederlandse lening?

Toplocatie 1. Hua Hin

Een absolute toplocatie voor een recreatiewoning in Thailand is Hua Hin. Vanuit de Thaise hoofdstad is het ongeveer 220 kilometer rijden in zuidwestelijke richting, trek er ruim 2,5 uur voor uit en je arriveert in een van de mooiste badplaatsen van dit Aziatisch land. De van oorsprong kleine vissersplaats heeft een keur aan uitstekende visrestaurants en ook de internationale gastronomie is er goed vertegenwoordigd. De Hua Hin Night Market aan Dechanuchit Road is beroemd en altijd gezellig druk. Eten, drinken en snuisterijen in overvloed. Een heerlijk strand en meerdere golfbanen van wereldklasse, zoals Black Mountain, maken het geheel af. Hier wil jij zeker wel wonen!

Toplocatie 2. Phuket

Het eiland Phuket heeft natuurlijk fantastische stranden te bieden. Je kan er genieten van de zwoele zeelucht en warme zonnestralen, maar het is een feest om er te snorkelen of te duiken. En nog een voordeel, meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks op Phuket International Airport. Het eiland heeft maar liefst zes golfbanen die er mogen zijn. Phuket is verbonden met het vasteland door de bekende Saphan Sarasin Bridge, vanaf daar kan je nationale parken bezoeken. Phuket stad heeft Portugese invloeden en dat valt direct op. De restaurantjes met bijzondere en verfijnde gerechten zorgen voor een continu vakantiegevoel. Het spreekt voor zich dat dit prachtige eiland ook een toplocatie is voor het kopen van een recreatiewoning.

Toplocatie 3. Chiang Mai

Ben jij meer van natuur, een ruig landschap, indrukwekkende bergen en een ontspannen sfeer? Dan ga je naar het Noorden van Thailand met de 2565 meter hoge berg Doi Inthanon, als dak van Thailand. Niet voor niets is Chiang Mai al vele jaren razend populair bij expats en pensionado’s. Is het de cultuur, de natuur, het bijzondere eten, de historie of de vriendelijke bevolking? Wel, het is de perfecte mix van al deze eigenschappen. De ‘Roos van het Noorden’ bloeit in ieder jaargetijde. De eeuwenoude Lanna cultuur met een eigen keuken en eeuwenoude traditie zorgt ervoor dat je in een uniek deel van Thailand terechtkomt, die met niets anders te vergelijken is. In de stad zelf en in de directe omgeving vind je meer dan 300 tempels, waarvan vele ook in de typisch Lanna stijl. Deze tempels, gebouwd tussen 1300 en 1550, kennen een rijke historie. Chiang Mai was dan ook ooit een belangrijk religieus centrum. Er wordt gefluisterd dat in deze noordelijke provinciehoofdstad de Thaise massages het beste zijn. Ga het eens uitproberen.

Wie hier woont of gaat wonen, waant zich in het paradijs.

Hoe financier je een vakantiewoning?

De regelgeving omtrent woningbezit in Thailand staat niet toe dat je als buitenlander grond kan kopen. Toch kan je zondermeer een bestaande recreatiewoning kopen of er een laten bouwen. Bij bouwplannen kan je gebruik maken van een lease-overeenkomst. De grond wordt op naam van een Thaise ingezetene geregistreerd en vervolgens lease (huur) je dit voor een periode van 30 jaar. Deze constructie wordt officieel geregistreerd bij de ‘landoffice’, een soort kadaster. Verder is het van belang dat je, door een bevoegd advocaat, een leaseovereenkomst laat opmaken, waarin je laat vastleggen dat er na deze periode van 30 jaar, nogmaals 2 x 30 jaar geleased kan worden. Je hebt dan het recht om er 90 jaar te wonen. Mogelijk kunnen buitenlanders in de toekomst wel grond kopen voor een recreatiewoning en daarom wordt ook in het contract een clausule opgenomen met het recht tot eerste koop van de grond, zo gauw Thaise wet dit toestaat. Het eigendomsbewijs van de grond, met de daarop bebouwde woning heet Chanot en komt in jouw bezit. De wetgeving in Thailand biedt ook de mogelijkheid om het huis rechtstreeks op naam te zetten en de grond te registreren middels een leaseovereenkomst.

Een andere optie is het kopen van een condo (appartement) als vakantiewoning. Voorwaarde daarbij is dat van alle condo’s in het complex minimaal 51% op naam staat van een Thaise ingezetene.

Het is mogelijk om een woning te financieren met een Nederlandse lening of spaargeld. Wat betreft de persoonlijke lening: Deze lening wordt verstrekt op basis van je persoonlijke situatie waardoor er geen sprake is van een onderpand. De rente en looptijd zijn vast waardoor je vooraf weet hoeveel de lening kost (totaal en per maand) en wanneer deze volledig is afgelost.

Neem de stap en volg je dromen, zij weten de weg!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website